Klasik -10- klanların duruşu

  • Konuyu başlatan DeletedUser66182
  • Başlangıç tarihi

DeletedUser66182

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba ;

Öncelikle yapmış olduğum çalışmanın size bir fikir vermesi açısından kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Bu çalışmayı daha önce 4-5 defa yaptım. Amacım şuydu savaş,diplomasi,klan tanıtımı ve tartışmalar dışında da bu oyun da konuşacak şeylerin olduğunu göstermek. Ve bunun için tarafımdan hazırlanan 10-11 tane soruyu ilk 25 de bulunan klanlara sordum. Onların verdiği cevaplar herkese farklı anlamlar bulmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda oyuna yeni başlayan yada daha klan yönetiminde bulunmamış arkadaşlarımıza da bir fikir sunabilir. Ben bu konunun herkes adına faydalı olacağına inanıyorum. Ayrıca bunun oyun ekibi tarafından da oyuncuların görüşleri anlamında yararlı bir referans olarak görülebileceğini düşünüyorum. Katılım gösteren tüm klanlara teşekkür ederim.. Cevapları yetişmemiş olan ekipler için 2. baskıyı yapıcam :) merak etmeyin...



Klasik -10- klanların duruşu


1- Neden klasik dünyayı seçtiniz ? Bu dünyayı size özel hissettiren bir şey var mı ?

GöLGe (Bolubjk) :
Artık eskisi kadar oyuna zaman ayıramadığımız için uzun soluklu dünyalarda yönetim işlerinde zaafiyet olacağını düşünüyorduk. Klasik dünyalar daha kısa soluklu olduğu için bu dünyaya girme kararı aldık.
Kısa sürede sonuçlanacak olması bizleri motive ediyor.


PUSULA (Ucanzi) :
Pusula ailesi olarak yavaş dünyalardan zevk almadığımız için klasik bizde ön sırada geliyor. Diğer dünyalarda premiumla ego kasan oyuncular fazlasıyla sinir bozucu olmasının da etkeni büyük.
Belki sürpriz yapıp normal dünyalarda da sahnede görebilirsiniz kimbilir


REST (
tafarel batu) : Klasik dünya bizim için tüm oyuncuların oyunculuklarının konuştuğu bir dünyadır. Pre konuşmaz, yağma, aktiflik, kilitler konuşur. Ama ne yazıkki bu dünyada yağma konuşulamadı.

ARTİZZ(p1pijo) :
klasik dünya seçme sebebimiz hem hızlı oluşu hemde daha erken bitmesinden dolayı.Çünkü bu oyunda 2 sene süren dünyalarda bir oyuncu belirli periyotlarda verim sağlayabiliyor olmasından kaynaklanıyor.İş özel hayat hepsi bir araya geldiğinde az ve öz ailemizle klasik hedefliyoruz yorgunluk 2 3 ay sürüp 1 sene yatıyoruz:).tabiki bunların dışında birçok güzel ekibin girmesi bizimde burdan keyif alcamızı gösterdiğinden kaçıramazdık.

TEKEL (
Chivas*) : Klasik dunyayi secme nedenimiz hizli olmasi ve pre ile kasilamamasi ekibimiz genel olarak ogrenci yeni mezun veya oyuna para yatiracak kadar bosa harcayacak parasi olmayan insanlardan olusuyor. Biraz da aliskanliktan tabii.

SİNEK (
TurkKahvesi) : Pazardan premium ile ham madde satın alınmasının oyun içinde eşitliği bozduğunu düşünüyoruz. Classic dünyada bu özelliğin aktif olmamasından dolayı daha eşit bir oyun gerçekleştiğini, parayla oynayanlar değil gerçek oyuncuların ortaya çıktığını düşünüyoruz.

GNR (
a Snake Story) : Yavaş ve normal olan dünyaları pek tercih etmiyorum. bu dünyada beni özel hissettiren 30 kişi var :)

GöLGe (Ben Kimim ?):
Aslında aylar öncesinden kuzenimin ısrarı vardı. Ancak biraz inat uğruna olduğunu söyleyebilirim. Katılırken özel olan şey inadımdı. Şuan ise hız tutkum :)

2- Klanınızı tarihçe bakımından bize anlatmanız mümkün müdür ? Klan adınız ne anlam ifade eder, oyuncu grubunuz yıllardır sizinle mi ? vb. düşünceleriniz.

GöLGe (Bolubjk) :
w7 de serhat(sinser) ile tanışıp kendi yönettiğimiz ufak çaplı klanları birleştirerek daha güçlü bir klan haline getirmek istemiştik ve GÖLGE ismine karar kılarak klanın temellerini attık.Daha sonra oynadığımız dünyalarda da bu ismi kullandık. Bilindiği gibi gençlik zamanlarımızda dinlediğimiz sagopa nın şarkı ismi olan Gölge Haramileri nden esinlenerek ismi belirlemiştik. Çok fazla zamandır oyun içinde olsamda Gölge ismini özellikle son dünyalarda pek kurmadık, ancak şuanki kadromuz geçmişten bugüne bu isimde bizlerle oynayan veya bir süredir aynı klanda denk gelemediğiiz dostlarımızla birlikte girdiğimiz bir kadroya sahibiz.

PUSULA (Ucanzi) : Dünya 8de Kaos ve One minute klanlarının birleşmesi sonucu oluşmuştur.
İsim olarakta bir kişinin son köyünü alınca karşısına oyunun yönlerini belirten ve yeni başlangıcı gösteren Pusulayı görmesinden esinlenilmiştir.
Oyundu grubumuz yıllardır bizimle. Zaman zaman eksikler oldu elbette lakin birçoğuyla genel itibariyle omuz omuzayız hem oyunda hem gerçek hayatta.


REST (tafarel batu) : Çok uzun yıllardır beraber olduklarımız ve aramıza yeni katılan arkadaşlarımızda var. Klansavaslari.net te site54 tarafından kurulmuştur. Bu zamana kadar ekibimiz büyük bir dağılma göstermiştir. birçok klan kurucusu bu ekipten çıkmıştır. Klan isminden anlaşılacağına göre biraz terso insanlardan oluştuğu için ekibimiz gayet normal :D Alayına rest isminide şöyle anlatmak lazım. Savaşmaktan çekinmeyiz. Belki yıkılırız yeniliriz ancak başka klanların veya insanların eteğine sığınacağına bileğimiz yettiğince savaşırız.

ARTİZZ(p1pijo) : tarihimiz gençliğimiz:) ekibi toplamak zor oldu 23 de basladım sonra 3 4 dunyada girerek oyununu begendıgım oyuncularla kaynasarak en son kademede 33 de oynadık şükür sonuca ulaşabildik .Bu dünya daha zor gibi görüncek ama inş üstesinden gelcez.

TEKEL (Chivas*) : Tekel Bayii klani ilk olarak bu worldde kuruldugu icin tarihcesi yok :D Oyuncular ise onceki worldlerden argo anatol gibi klanlardan birbirleriyle tanisik zaten belli basli kisilerle tanisikligimiz reelde de gecerli.


SİNEK (TurkKahvesi) : Yaklaşık 4-5 yıldır tanıdığımız bir ekiple dünyaya girip oyunumuzu oynayıp çıkıyoruz. Amacımız hiçbir zaman dünya kapatmak olmadı fakat bu kapatamayacağımız anlamına gelmiyor sizi yanıltmasın. Genelde amacımız arkadaşlarımızla girip yeni dostluklar edinmek,vakit geçirmek, oyunun zevkine varmaktı.Klan ismine gelirsek 32. dünyadan beri klanlar tarihine At Sinekleri olarak giriyorduk ama Classic şerefine farklı bir konseptle girip değişiklik yapmak istedik. Fikir alışverişi yaptık ve SinekBucks'ta karar kıldık.

GNR (a Snake Story) : Yaklaşık 3 yıldır birbirlerinden başka kimseyle oynamamış bir ekip. Klana son katılımcılardan biri benim sanırım. ekip oyun oynamadığı zamanlarda bile sürekli görüşen,iletişimde kalan bir ekip. Klan adımız sabit değil, uzun süre ETNA ismiyle oynuyorduk bu dünyada farklılık olsun diye GnR'yi kurduk.

GöLGe (Ben Kimim ?): Klanımız ilk olarak w7 de kuruldu. O dünyada bolubjk ile bi birleşim sağlayarak GöLGe ismini kurduk.. Tatlı bir dünyaydı. Ama en keyif vereni ve hatırlananı her zaman w11 olmuştur. Başından sonuna savaş vermiş bir klan olarak ayrıldık dünyadan. Ve başarı kısasımız kapanma koşullarının fazla uzun sürmesinden dolayı sadece kesim 1.liğiydi. Klan adımız Sagopa kajmer'in gölge haramileri şarkısından esinlenen bir isim. Şarkının sözleri, nakaratı bu taraz bir oyunda bu ismi kullanmaya oldukça olanak sağladı.Oyuncu grubum yeni. GöLGe adı ile %90 ı yeni tanışan bir ekip. Uzun aralar vermenin acısı belki de bu. Yeni bir kadro kurup o kadro ile tüm her şeye 0'dan başlamanız gerekiyor. Bu hem yorucu hem keyifli bir şey benim için.


3-Klasik dünya özelliklerinden memnun kaldınız mı ? yağma yok, klanlar kilitlenecek vb. Size avantaj yada handikap olabilecek şeyler nelerdir ?

GöLGe (Bolubjk) :
Aktif oynayan oyuncu grubuna sahip olduğumuz için yağma olmaması bizim için handikap, ancak tabiki bu herkes için geçerli olduğu için mazeret olarak sayamıyoruz.
Diğer klanların kilitlenmesi özelliği de çok değişik stratejiler üretmemize sebep oluyor ve hala aslında tam nasıl yapaccağımıza karar vermiş değiliz. Son ana kadar her yönden durumları konuşup bir karara varmayı hedefliyoruz.


PUSULA (Ucanzi) : Genel itibariyle tatmin olmadık. Bizi biz yapan erken oyunda rakibi saldırılarla bunaltmamız,kişisel tecrübelerimizi sergilememiz olduğundan dolayı avantajlı başlayamadık fakat biz Pusulayız her koşula uyum sağlarız dezavantajımız bu oldu.
Avantajımız ise klanların kitlenmesi olarak görüyorum. Karşımızda bizimle savaşmaya gelmiş oyuncuların klan değiştirerek birbirlerine destek olmayacak olmalarını lehimize görüyorum tabi karşı taraf içinde bu geçerli.


REST (tafarel batu) : Kilitlenme bizim için süper bir şey. o günü bekliyoruz. hatta kilitlenemediğinden bir türlü organize olamıyoruz. birçok klan sıkıntı yaşayacakken bizim için iyi olacaktır. Yağma handikap yarattı. olmasını isterdim. Yağma ile öne geçerdik eskiden şimdi multi ile onun yerini dolduruyorlar.

ARTİZZ(p1pijo) : yağma olmaması klan kitlenmesi memnun etti açıkcası multı yağmalama yapmaları haksız yol bizim rekabete uzak tutuyordu.ama barbar alınamaması ve sayı 30 memnun etmedi 75 yada 50 olsaydı daha iyi olabilirdi.

TEKEL (Chivas*) : Klanlarin kitlenecek olmasi bence cok guzel bir uygulama en azindan multilerinden savunma alamayacak kimse :D yagmasiz olmasi ise biraz sikinti sure kacirdiginiz an geri atiyor sizi ve bi kez geri dustukten sonra diger oyunculari yakalama imkaniniz yok.

SİNEK (TurkKahvesi) : Genel olarak özelliklerden memnunuz sadece yağma olmaması oyunu daha sıkıcı yapmış ve yavaşlatmış.

GNR (a Snake Story) : Yağma yapmayan biri olarak özelliklerden memnunum. Haksız kazancın da önüne geçebileceğiniz maksimum özellikler diye düşünüyorum. Avantajımız tek klan oluşumuz. Hiç bir zaman kalabalık olmadık, bu özelliklerde gayet uygun bizim için.

GöLGe (Ben Kimim ?): Memnunum diyebilirim. Klanların kilitlenmesi en tilt eden özellik bence. Bunun üzerine oldukça stratejik düşünmeye çalışıyorum. Yağmanın olmaması oyuncu grubumuzun yeni olması sebebi ile bizim için + bi faktör. Diğer klanların yağmayı artık oyun ilkesi haline getirmiş oyuncularına kıyasla oldukça güçlü bir şans veriyor bize. Klanların kilitlenecek olması tek handikap bize :) Ama birleşim vb. gibi durumların önüne geçeceği için de güzel bir durum.

4- Katılımı nasıl buluyorsunuz ? hangi klanların bu dünyada olmasını isterdiniz ve nedeni ?

GöLGe (Bolubjk) : Gönül isterki 4 kıtadan daha fazla oyuncuların katıldığı daha geniş çaplı bir dünya olsun. Ancak klasik dünyalar ne yazık ki böyle, ve klan katılımları da çok çok ciddi sayılara ulaşmıyor. Ancak yinede birazcık kuzeydoğu haricinde ciddi savaşların yaşanacağı klanların katıldığı bir dünya düzeni var.

PUSULA (Ucanzi) : Katılım bizden sonra baya oldu diye düşünüyorum.Özellikle düşman safhı saflarını sıklaştırdı:) Bu bize keyif veriyor güzel savaşlar temennimiz diyelim. İstediğim özellikle bir klan yok.


REST (tafarel batu) : Katılım az tabiki. daha çok ekip gelmesi iyi olurdu. diplomatik hamleler zevkli olurdu. Ancak şuanda diplomatik kilitlenme var. Öylede gidecek.

ARTİZZ(p1pijo) : katılım vakıt her dunyadakı kapısmalara denk gelmesınden dolayı az olmus ama sağlam ekıpler olusumlarda bulunmus yinede tatmin edici bir ortam.

TEKEL (Chivas*) : Katilmasi gerekenler katilmis acikcasi bazi bilindik klanlar gelmesede oyunculari suan ki klanlarin icinde yer aliyorlar.

SİNEK (TurkKahvesi) : Diğer Classiclere kıyasla burada katılımı daha az gördük bunun sebebini de yağmanın olmaması olarak düşünüyoruz. Eğer Dejavu klanları olsaydı bu dünyanın daha renkli olacağını düşünüyoruz.

GNR (a Snake Story) : Katılım sayısı hepimiz için yeterli. bu oyunu klan ismi verecek kadar aktif oynamadım hiç bir zaman. O yüzden şu klan olsun bu olmasın diyemiyorum. kim varsa onunla oynarız.

GöLGe (Ben Kimim ?): Katılımı az buldum. Daha çok ekibin başlamasını en azından 4-5 kıta daha fazla oluşmasını ve dünyanın daha keyifli ve uzun sürecek olmasını isterdim.. Özellikle bir ekip ismi aklımda yok ama bağlılık,sevgi ve saygı derecesinden benim için önemli olan ELİT,ANKA klanları ile EŞKİYA ve SOA klanlarının bu dünyada olmasını isterdim.

5-Bölgenizi nasıl yorumluyorsunuz ? savaş başladı mı ? bölge itibari ile bu dünyadaki misyonunuz ve vizyonunuz nedir ?

GöLGe (Bolubjk) :
Bölgemizde belkide dünyadaki şuan için aktif en ciddi savaşın olacağı yerde bulunuyoruz. Kaliteli ve seviyeli bir savaş olmasını hedefliyoruz. Dünyada bulunma amacımızda sevgi ve saygıyı ön planda tutarak savaşlarımızda başarılı olmayı hedefliyoruz.

PUSULA (Ucanzi) : Düşmanlarımızın strateji gereği beklemediğimiz bir kıta oluşumu oldu. Hamlelerini iyi yapan kazanır diyorum.

REST (tafarel batu) : Mavi olan yerler bölgemizdir, wow ve GöLGe(Ben kimim?) ile dostluğumuz var. Geriye kalan tüm kahverengi bir diplomatik hamle olmadığı müddetçe düşman tabiki. Hedeflerimiz potansiyel düşman gözükenleri indirmek ve yolumuza devam etmek.

ARTİZZ(p1pijo) : Sinserin canı cehenneme öldürücem onu.misyonum vizyonum kesilen her ağacın yerine yeni ağaç dikmek.Cin hücüm savasmıyor olsaydı baska dunyada burda olmalarını isterdim

TEKEL (Chivas*) : Sinirimizi rest wow els klanlari olusturuyor hepsiyle catisma halindeyiz henuz resmiyete dokulmesede :) amacimiz once kitamizi kapatmak

SİNEK (TurkKahvesi) : Bölgemizde oldukça iddialı ve başarılı klanlar var. Önceki klasiklerden tecrübe edindiğimize göre sayı üstünlüğünün hiçbir avantaj sağlamadığını, oyuncu aktifliğinin önemli olduğunu ekipçe biliyoruz.Bu nedenle aşiret klanı olarak gelenlere kemik kadromuzla oyunun nasıl oynandığını göstermek istiyoruz.Resmi bir ilan olmamasına karşın bu oyunda her zaman savaş vardır, bu yüzden tabii ki bizim içinde savaş başlamıştır.İlk hedefimiz tabii ki kıta hakimiyetini sağlamak olacaktır. Sonrası için haritanın gerektirdiği şekilde oyunumuza devam edeceğiz.

GNR (a Snake Story) : Bölge her girdiğimiz dünyada olduğu gibi Stalingraddan farksız :) Dünyanın kaderi buradaki savaşın sonucuna bağlı olacak gibi gözüküyor.

GöLGe (Ben Kimim ?):Güneydoğu şuan da 2 klanın olduğu bir bölge GöLGe ve VEFA. Bir klan bu bölgeden çıkacak gibi gözüküyor. O yüzden diğer bölge ve klanlara göre (Kuzey doğu hariç) en rahat bölge burası gözüküyor. Misyon olarak bölge hakimiyetini vizyon olarak bir test gibi gidebildiğimiz son nokta neresi olursa diye benimsedik.

6-Kendinizi, klanınızı başarılı buluyor musunuz ? Buluyorsanız başarılı olmak için ne yapıyorsunuz ?

GöLGe (Bolubjk) :
Zaman, şartlarım uymadığı için kendimi başarılı bulmuyorum. Klanımızla ilgili de aslında bu dünya için katılım durumumuz tam istenilen düzeyde değildi, daha başarılı bir halde olabilirdik, birazcık aceleyede gelse oyuncu kadromuzla başarılı bir şekilde dünyayı sonlandıracağımızı düşüüyorm.

PUSULA (Ucanzi) : Kendimin yorumunu yapmak bana düşmez bu sorunun cevabını sizlere bırakıyorum. Klanımı başarılı buluyorum.

REST (tafarel batu) : Şuan hayır. Aslında çok iyi oyuncularımız var ancak klanlar kilitlenince ekip olarak uyumumuzu göreceksiniz.

ARTİZZ(p1pijo) : Başarılı buluyorum.Sebebi birlikte hareket etmemiz herkes üzerine düşeni yapmaya çalısması.Tartısmaların hiç yasanmaması aile ortamımızın olmasından kaynaklanıyor.Savaş olduğu zaman direnmekten ziyade karşı tarafı indirmek için hamle yapmaya çalısırız .Sabr çok önemli.

TEKEL (Chivas*) : Simdilik hersey yolunda diger klanlarla olan catismalari onde goturuyoruz tabi asil olay 15 inden sonra baslayacak bakalim basarili olacak miyiz o zaman belli olur

SİNEK (TurkKahvesi) : Başarılı buluyorum. Üstte de belirttiğim gibi belli bir süredir beraber oynuyoruz ayrıca bu oyundaki arkadaşlığı gerçek hayata da taşımış bulunmaktayız bu yüzden ekipçe hareket etmenin beraber oynamanın ne demek olduğunu biliyoruz. Zaten bu oyunda klan başarısının bununla geleceğini düşünüyoruz.

GNR (a Snake Story) : Biz ve başarı? çok uzak ikili.

GöLGe (Ben Kimim ?): Sinirlerime hakim olduğum her noktada bu oyunda başarılıyım :) malesef tek handikapım agresifliğim. Yeni bir oyuncu grubu olmasına rağmen bir şeyler yapma ışığı olan klanımı şuan ki çizgisinde başarılı buluyorum. Başarılı olmak için yaptığım şey insanlara vakit ayırmak, onlara bir oyun da olsa arkadaşlığın, ekip olmanın birlikte kazanıp birlikte kaybetmenin asıl önemli olduğunu anlatmam olduğunu düşünüyorum. Yani başında olduğum klan kadar başarılı, onun kadar başarısızım :)

7-Bu dünyada favori gördüğünüz klan ve oyuncular kimlerdir ?

GöLGe (Bolubjk) : Gerçekten hak edenin kazandığı bir dünya olmasını ümit ediyorum.Özel bir favorim yok.

PUSULA (Ucanzi) : Kişisel olarak güzel oyuncularımız var belli bir isim gelmiyor aklıma. Klan olarakta pas geçiyorum soruyu

REST (tafarel batu) : Biz :)

ARTİZZ(p1pijo) : pusula golge olabılırdı ama benım acık görusurum orda bırbırlerını hırpalıcak olmaları savası kazanmaları halınde dıger rakıplere karsı yorgun ve bırbırlerını yendıklerı ıcın doygunluk oluscagını dusunuyorum.Favori gördüğüm klan ise bu durumda rest .

TEKEL (Chivas*) : Klan olarak tekel oyuncu olarak setakan :p

SİNEK (TurkKahvesi) : Oyun başlamadan önce klan tanıtımlarında favori klan olarak Pusulayı görüyorduk. Sonra dünya açılıp harita şekillenmeye başladığında harita avantajının bize geçtiğini gördük bu nedenle dünyayı kapatacak olan klanların biz ve bizimle beraber olan müttefiklerin olacağını düşünüyoruz.Herkesin eşit olduğu bu dünyada tecrübenin konuşacağını düşünüyoruz bu yüzden favori oyuncumuz Tea*.

GNR (a Snake Story) : İstikrarı bozup sıkılmadığımız sürece favori biziz :) Dediğim gibi bu oyunu uzun süredir oynamama rağmen hep araya uzun vakitler girdi. oyuncular hakkında bilgim yok. 3-5 dünyada oynamış biri olarak DragonAtlet* den başka favori gösteremem :)

GöLGe (Ben Kimim ?): Klasiklerin 1.30 oranla favorisi PUSULA'dır bu bir gerçek. Bunu değiştirmek isteyen bir bolubjk GöLGe'si var. Yılların deneyimi ve abiliği ile aynı oyuncu grubu ile bu worldde olan Site54'ün Rest'i var. Favorilerim bu şekilde :) Oyuncu olarak engin abi favorim olabilirdi. Ancak uzun süre devam etmeyeceklerini biliyorum ben. Devam ederse londoneye4141 eski nicki buydu yeni nickini bilmiyorum :)

8-Bu dünyada klanınız dışında ön gördüğünüz savaş ve olası diplomasi hamleleri nelerdir ? sizce hangi takım olaylar dünyanın kaderini belirler ?

GöLGe (Bolubjk) :
Bölgelerde az çok savaşlar netlemiş durumda.Sadece kuzeydoğu bölgesinde bir boşluk görünüyor hatta diğer kıtalara oranla ciddi bir boşluk var. Bu durum oradaki ekibe büyük katkı sağlayacaktır, bunu ne kadar etkili kullanacakları diğer savaşları etkileyecektir.

PUSULA (Ucanzi) : Gölge Myrmydonslar beraber hareket ediyor. Yanlarına oyun başından beri dünyayı kapatmak istedikleri Restin katılacağını düşünüyorum. Ve bütün bu klanlarla Düşman olacağımızı düşünüyorum.

REST (tafarel batu) : Bence dünyayı güneybatı belirler. Burda zaten belli klanlar bazı klanların küçük kuklası ve oyuncağı gibi girmiş durumdalar :) Oyun bu kazanır yada kaybederiz bunu göreceğiz ancak biz bu kuklaları temizlersek bunların sahiplerine döneriz. Eğer yenilirsekte zaten sahipleri için dünya bir nevi fetih edilmiş olur.

ARTİZZ(p1pijo) : burda baslangıcda dıploması hareketlerı anca olur ılk savastan sonra herkes onune dusenı yemeye calısacagını dusunuyorum.KLANLAR kilitli olcagından coklu dıploması beklemıyorum.Benim gölgeyle dıplomasım sa oldugundan dolayı suan ön görebılcegım savas olamıyor kimin bize hamle yapacağını kestirmeden hamleye kalkısma zor durumda bırakabilir.

TEKEL (Chivas*) : Golge maydonoz paktinin pusula ile olan savasinin suresi belirler uzadikca diger kitalar daha avantajli hale gelir kisa surerse savastan cikan kapatir

SİNEK (TurkKahvesi) : Dünyanın kaderini Pusula ve Gölge arasındaki diplomatik hamleler belirleyecek. Oyun başlamadan forumdan takip ettiğimiz kadarıyla iki farklı Gölge klanın savaşacağı netti. O savaşın ne zaman ortaya çıkacağını beklemekteyiz.

GNR (a Snake Story) : yorum yok.

GöLGe (Ben Kimim ?): Kendal faktörü var bu dünyanın :D Kendal oynasa da oynamasa da bu dünyada bir şekilde bazı hamleler yapacaktır :p kendalsız diplomasiler diliyorum. Kuzey batı da ki savaş hakkında bir şey diyemem bölgenin hakimi oldukça yıpranmış bir şekilde çıkacak. Rest'in napıcağı önemli. İlk klasik dünyam fazla ön görü sahibi olamıyorum bu yüzden malesef :)

9-Varsayalım ki dünyada son ikiye kaldınız. Ancak klanınızda rakibinizin bir casusu var. Klanlar kilitli. Casusun kim olduğunu öğrendiniz. Klandan atamıyorsunuz. Ona ne söylemek isterdiniz ?

GöLGe (Bolubjk) :
O duruma geldiysek yapacak birşy yok demektir. Eğer ben sebep olduysam o kişiye değil de kendime böyle bir oyun içine düştüğüm için hoş olmayan şeyler kullanırdım :)

PUSULA (Ucanzi) : Kuruculuk verirdim o da bir şey yapamaz:)

REST (tafarel batu) : Bende kalsın :) forum kullanımı için güvenilir üye için açarım forumu. bunada o yetkiyi vermem. devam ederim. oynasın kafasına göre.

ARTİZZ(p1pijo) : Klandan atabiliyorsun alım olamıyor .Bu sorunun değiştirilmesini talep ediyorum.Atamıyorsak çok bi önemide yok öncelikle köyleri alınır sonrası zaten max 1 2 kısı olabılcegınden dolayı zaten telefonla goruseerek hepsınle talımatlasıyoruz yazılı yolumuz yok:)

TEKEL (Chivas*) : ne diyim ki saygiyla selamlarim kendisini :D

SİNEK (TurkKahvesi) : Ver başını kıbleye :)

GNR (a Snake Story) : Tanımadığımız kişiler klana giremez. Diyelim ki oldu, güler geçeriz sanırım.

GöLGe (Ben Kimim ?): Onu etkiler, bumerang gibi sahibine zarar verecek şekilde geri gönderirim :)

10- Klanlar.org'u ve yenilikleri nasıl değerlendiriyorsunuz ?

GöLGe (Bolubjk) :
Aktif oyuncu sayısının arttırılabilmesi için daha fazla yenilikler yapmasını ümit ediyorum.

PUSULA (Ucanzi) : Uzak kaldım baya bilmiyorum yenilikleri.

REST (tafarel batu) : Kilitlenme meselesini beğendim ancak genel olarak bu yenilikleri. Beğenmiyorum.

ARTİZZ(p1pijo) : 10 bin pre atarsalar güzel yorum yapabilirim.

TEKEL (Chivas*) : Gelismek icin yenilenmek lazim sagolsunlar deniyorlar bizde alisacaz haliyle yapacak birsey yok

SİNEK (TurkKahvesi) : Yeni gelen büyük taarruz özelliğinin oyunu daha karmaşık bir hale getireceğini ve Klanlar.org'un bu özellikten dolayı oyuncu kaybedeceğini düşünüyoruz.

GNR (a Snake Story) : Yorum yok


GöLGe (Ben Kimim ?): Bıraktığım gibi klanlar.org. Yenilik her zaman ürkütmüştür biz eski oyuncuları. Biz sade,oynanır ve tercih edilen oyuna bağımlıyız yeni yeni yeniliklere değil :) benzer oyunlara nazaran buranın daha çok ilgi çekiyor olması bu yüzden..


11- Buradan diğer klanlar oyuncusu ve klanlarına söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

GöLGe (Bolubjk) :
Saygılar, sevgiler.
Hep söylediğim birşey var, şu oyunda epi topu bir avuç insan bulunuyor, ve bu kişilerde artık şu oyunda karakter yoksunluğu sınırlarını zorlamadan daha kişilikli bir şekilde oyunlarına devam etsinler, edelim..


PUSULA (Ucanzi) : Bizlere karşı her dünyada birlik olmanız,Pusula ismini duyunca toplanmanız inanılmaz gururumuzu okşuyor. Sizleri seviyoruz gerçekten yürekten söylüyorum sizler sayesinde her daim adımız şanlanıyor sevgili rakiplerimiz.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim oyuna emek veren dost düşman klan arkadaşlara başarılar diliyorum.


REST (tafarel batu) : iyi oyunlar.

ARTİZZ(p1pijo) : Arkadaşlar bu oyun fuzurlu zaman kaybı hepiniz bence silin bırakın köy almayı vermeyi silin ben kapatayım.

TEKEL (Chivas*) : Saygi ve sevgi cercevesinde bol bol savas diliyorum herkese

SİNEK (TurkKahvesi) : Tüm oyunculara bunun sadece bir oyundan ibaret olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Kasmaya gerek yok, biz oyunumuzu bildiğimiz en iyi şekilde oynamaya geldik. Uğrarsanız bi' kahveye bekleriz ;)

GNR (a Snake Story) : Güneşimi kapatmasınlar.

GöLGe (Ben Kimim ?): Her zaman vicdanımın sesine kulak vermeye çalıştım. Hem klanlara hem üyelere yaklaşım noktasında. Agresifliğim bu vicdani haklılığımı haksızlığa düşürdüğü için haklı savaşlarım da mağlup oldum. Bu yüzden sakinliği, vicdanın sesini dinlemeyi ve sulh içinde bunun bir oyun olduğunu unutmadan herkesin keyif almaya çalışmasını öneriyorum :)
 

Strafe

Klanlar Ekip Lideri
Klanlar Takımı
Klanlar Destek Ekibi
Tepki puanı
6.803
Güzel bir çalışma olmuş.Konunuz sabitlenmiştir.
 

**aNoLifeq**

Yasaklı
Tepki puanı
670
REST (tafarel batu) : Bence dünyayı güneybatı belirler. Burda zaten belli klanlar bazı klanların küçük kuklası ve oyuncağı gibi girmiş durumdalar :) Oyun bu kazanır yada kaybederiz bunu göreceğiz ancak biz bu kuklaları temizlersek bunların sahiplerine döneriz. Eğer yenilirsekte zaten sahipleri için dünya bir nevi fetih edilmiş olur.

@tafarel batu Bu nasıl bir yorumlamadır? Resti temsil adam mı bu?
 

DeletedUser66182

Ziyaretçi
Güzel çünkü bu forumun bu tarz şeylere ve hatta daha fazlasına ihtiyacı var bence :)
 

DeletedUser62782

Ziyaretçi
Kukla deyip geçme kukla yönetenler zamanı gelince kukla gibi yaşamaya başlar
Kuklalar candır
Bütün kuklaları yanıma bekliyorum hepinize diplomasim açıktır
 
Üst