Yeni Oyuncuların Çektiği Zorluklar ve Önerilerim

XKAPLANX

Çaylak
Klansavaslari döneminden beri bu oyunu oynayan biri olarak yeni oyuncuların yaşadığı bazı zorluklar hakkında gözlemlerimi aktarmak istedim, belki bazı çözümler üretilebilir ümidiyle. Uzun bir süredir girdiğim her dünyada neredeyse %85-90 kemikleşmiş kadro bilinen oyuncular katılıyor ve geri kalan düşük bir yüzdelik kısmı ise yeni başlayan oyunculardan oluşuyor. Bu oyuncuların oyuna devam edip bir klanda tutunma oranı %1 den daha az. Bunun sebebi yeni oyuncuların küy büyütme aracı olarak kullanılıp köylerinin elinden alınması. Haliyle bu durum yeni oyuncuları daha oyuna ısınamadan oyundan koparıyor. Öncelikle bu durumun oyundaki genel vicdanı çürümeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yeni oyunculara el uzatmak onlara oyunu öğretmek teşvik etmek yerine işin kolayına kaçıyoruz. Benim oyuna ilk başladığım zamanlarda bizden yaşça büyük abilerimiz bize oyunun her inceliğini öğretir ve sevdirmek için her türlü yardımı yapardı. Şu an biz aynısını yeni oyuncular için yapamıyoruz maalesef herkeste anlamsız rahatsız edici bir hırs var.

Benim bu konudaki çözüm tavsiyelerime gelince ise; oyuncuların seviyelerine oyuna başlama tarihlerine göre dünyalar açılsın ve tecrübeli, tecrübesiz ve çaylak olarak ayrılsın.
Multi hesap açıp bu sistemi suistimal edenlere karşı ağır yaptırımlar uygulansın gerekirse sıkı bir doğrulama sistemi getirilsin.
Bu şekilde yeni oyuncular çaylak seviyesinden başlayıp kendi aralarında mücadele ederek oyuna ısınır zamanla tecrübeli oyuncuların oynadığı dünyalara geçiş yapar.
Bu önerilerimin mevcut tecrübeli oyunculara hiçbir zararı olmamakla beraber, yeni oyuncuları korumayı ve onların oyundan soğumamamalarını amaçlamaktadır..

Alponzo88

Acemi
Bir öneride ben getireyim. Birden fazla sayıda aynı isimli klan kurulması oyundaki denge faktörünü çok etkiliyor. büyük klanlarda ki bir kaç oyuncu pasif toplama şeklinde dünyanın hızlıca sona ermesine neden olan şeyi yapıyor. bu anlamda bu sorunun nasıl çözüleceğini bilmiyorum ancak. Aynı isimli klan kurulması konusunda bir önlem şart. X klanının 25. versiyonuna kadar açılıyor, onun yerine 8 farklı klan kurulsa daha farklı kombinasyonlar görebiliriz savaşlarda.

Mr.Storm

Topluluk Yöneticisi
Klanlar Takımı
InnoGames
Bir öneride ben getireyim. Birden fazla sayıda aynı isimli klan kurulması oyundaki denge faktörünü çok etkiliyor. büyük klanlarda ki bir kaç oyuncu pasif toplama şeklinde dünyanın hızlıca sona ermesine neden olan şeyi yapıyor. bu anlamda bu sorunun nasıl çözüleceğini bilmiyorum ancak. Aynı isimli klan kurulması konusunda bir önlem şart. X klanının 25. versiyonuna kadar açılıyor, onun yerine 8 farklı klan kurulsa daha farklı kombinasyonlar görebiliriz savaşlarda.

Bundan sonra gelecek bir kaç dünyada bunu test edeceğiz.

haksefhaksef

Çaylak
adamlar alt klanların ismini farklı yapıp yine yapacaklarını yapıyorlar,sadece klan ismi farklı olmuş oluyor daha önce yaşandı

Bill Cutting

Kılıç Ustası
Geçen aramızda bunu tartışıyorduk.bu oyunu keyifli klan şey iyi veya kötü oynamak değil.kendine denk bir rakiple kıyasıya savaşmak.oyunda ne kadar dengeli bir rekabet olursa o kadar çok keyif aldığımızı konuştuk.

özellikle bu sülale klanları muhabbetine hem yeni oyuncular oynayacak klan bulamıyor kendilerine hem de ilk fırsatte klandan çıkarıp köyünü alıyorlar.her ne ne kadar kaabalık da olsalar ilk durakta fazlalıklardan kurtulup eski ekip düzenine geri dönüyorlar.SOA olarak en beğendiğim özelliklerimizden birisi bu sülale klanlarına karşı bir duruş göstermiştik.az ve öz ekibizle girip kıran kırana oynuyorduk.şuan argo,myrmidons gibi klanların da benzer çizgiye yaklaştığını düşünüyorum.

bahsettiğiniz önlem w71 de alınmıştı.alt klan yasak muhabbeti vardı ancak bizm arsız oyuncu kitlemiz(Baba) bu kurala uymadı.bi de ceza aldıklarında pişkin pişkin biz ne yaptık ki savunmasına geçip,oyun yönetim ekibini suçladılar. Kısacası bu düzen moderatörlerin koyduğu kurallarla şekillense de yine oyuncu kitlesinde bitiyor.

L3bron

Mızrakçı
Bu sorunu çözebilecek tek adam benim. Oyunda kimin ne olduğunu benden daha iyi bilen Max 10 kişi vardır,hepsi de abimdir gerekli fikir alışverişini yaparım.Her klanın DC ve wp grubundayım. Eğer ki stormum türev klanın yasak olduğu bir w açar,beni de ihlali denetlemesi için mod yapar veya görüşlerime başvurursa,türevin yasaklanması minvalinde çiçek gibi w olur. Kuş uçurmam namusuma.

eyifaH

Okçu
adamlar alt klanların ismini farklı yapıp yine yapacaklarını yapıyorlar,sadece klan ismi farklı olmuş oluyor daha önce yaşandı
Diplomasi
Geçici Müt ler için süre belirleme seçeneği (örneğin 30 gün geçerli olacak şekilde).
Örnek senaryo:
A klanı, B klanı ile Müt olmak ister ve fesih süresi 7 gün olarak belirlenir.
A klanı (lider/yetkili) sistem içi sözleşmeyi oluşturur, B klanı (lider/yetkili) bunu kabul etmek zorundadır.
Sözleşme kabul edilmeden saldırı koruması başlamaz (tatil modu benzeri).
A klanı, sözleşmenin kabul edilip edilmediği hakkında bilgilendirilir.
Fesih durumunda, klana bir rapor gider (savaş ilanı gibi) ve belirlenen süre (örnekte 7 gün) otomatik olarak başlar.
Bu süre boyunca saldırılar ya engellenir ya da “ziyaret” olarak sayılır (uygulaması hangisi kolaysa).
Süre dolduktan sonra normal saldırılar yapılabilir.
İsteğe bağlı olarak başka klanlar da sözleşmeye dahil edilebilir.

+Klanlar 25 gün sonra kilitlensin.
+Klan içi saldırılar ziyarete dönüştürülsün.

Cyroburn*

Ağır Atlı
klan ismi psikolojisi harici hiçbirine çözüm yok.. zamanında hepsi denendi.. X15-X20 klanı kurulmuyor belki ama x y z diye gidiyor yine birbirlerine vurmuyorlar aynı klana oynuyorlar ama bunlara engel olmak zaten anlamsız diplomasiyi bitirmek demek olur oyunda.. sözleşme falan güzel fikir ama oyunu çok derinden etkileyecek büyük değişim gerektirir belki mümkün bile olmayabilir o yüzden gerçekleşmesi çok zor

Alponzo88

Acemi
Bundan sonra gelecek bir kaç dünyada bunu test edeceğiz.
Çok iyi. Pasif toplama ile ilgilide oyuncu kendi iradesiyle çıktığı takdirde kendi klanından saldırı alması için herhangi bir bekleme süresi olmasın ( çünkü kendisi çıktı ) . ANCAK; atılma durumu olduğu takdirde, kendi klanından oyuncunun saldırması için Ör: 5 gün bekleme süresi olabilir. Oyuncular tarafından bunun arka yolu, pasifleri alt klandaki oyunculara toplatma olarak geri dönebilir. Bununda çözümü, Sa veya Mut olarak eklenmiş klandan saldırı alması için 3 gün bekleme süresi olabilir. Bilmiyorum fikir yürüttüm sadece.