XKAPLANX
Çaylak
Klansavaslari döneminden beri bu oyunu oynayan biri olarak yeni oyuncuların yaşadığı bazı zorluklar hakkında gözlemlerimi aktarmak istedim, belki bazı çözümler üretilebilir ümidiyle. Uzun bir süredir girdiğim her dünyada neredeyse %85-90 kemikleşmiş kadro bilinen oyuncular katılıyor ve geri kalan düşük bir yüzdelik kısmı ise yeni başlayan oyunculardan oluşuyor. Bu oyuncuların oyuna devam edip bir klanda tutunma oranı %1 den daha az. Bunun sebebi yeni oyuncuların küy büyütme aracı olarak kullanılıp köylerinin elinden alınması. Haliyle bu durum yeni oyuncuları daha oyuna ısınamadan oyundan koparıyor. Öncelikle bu durumun oyundaki genel vicdanı çürümeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yeni oyunculara el uzatmak onlara oyunu öğretmek teşvik etmek yerine işin kolayına kaçıyoruz. Benim oyuna ilk başladığım zamanlarda bizden yaşça büyük abilerimiz bize oyunun her inceliğini öğretir ve sevdirmek için her türlü yardımı yapardı. Şu an biz aynısını yeni oyuncular için yapamıyoruz maalesef herkeste anlamsız rahatsız edici bir hırs var.
Benim bu konudaki çözüm tavsiyelerime gelince ise; oyuncuların seviyelerine oyuna başlama tarihlerine göre dünyalar açılsın ve tecrübeli, tecrübesiz ve çaylak olarak ayrılsın.
Multi hesap açıp bu sistemi suistimal edenlere karşı ağır yaptırımlar uygulansın gerekirse sıkı bir doğrulama sistemi getirilsin.
Bu şekilde yeni oyuncular çaylak seviyesinden başlayıp kendi aralarında mücadele ederek oyuna ısınır zamanla tecrübeli oyuncuların oynadığı dünyalara geçiş yapar.
Bu önerilerimin mevcut tecrübeli oyunculara hiçbir zararı olmamakla beraber, yeni oyuncuları korumayı ve onların oyundan soğumamamalarını amaçlamaktadır..
Benim bu konudaki çözüm tavsiyelerime gelince ise; oyuncuların seviyelerine oyuna başlama tarihlerine göre dünyalar açılsın ve tecrübeli, tecrübesiz ve çaylak olarak ayrılsın.
Multi hesap açıp bu sistemi suistimal edenlere karşı ağır yaptırımlar uygulansın gerekirse sıkı bir doğrulama sistemi getirilsin.
Bu şekilde yeni oyuncular çaylak seviyesinden başlayıp kendi aralarında mücadele ederek oyuna ısınır zamanla tecrübeli oyuncuların oynadığı dünyalara geçiş yapar.
Bu önerilerimin mevcut tecrübeli oyunculara hiçbir zararı olmamakla beraber, yeni oyuncuları korumayı ve onların oyundan soğumamamalarını amaçlamaktadır..