w9 klanların duruşu :)

  • Konuyu başlatan By-SiNSeR
  • Başlangıç tarihi

DeletedUser

Ziyaretçi
2.kez bu çalışmamı tamamlamış bulunuyorum 9.dünya klanlar.org un en çok foruma katılanı olan dünyalardan biri biraz da ben renklendirmek istedim...

ilk olarak GYOTIN PUSULA LEGEND OLYMPOS klanları ile soru-cevap şeklinde röpörtaj tarzında birşeyler çıkardık... bu çalışmanın devamı gelicek ama ilgiye ve elde edilen sonuca göre :)

Şimdi öncelikle hepinizden emege saygı olarak güzelce bu çalışmayı okumanızı ve ardından tartışmadan uzak olan eleştiri olsa bile karalama olmayan o güzel tebrik,teşekkür,emegine saglık msjlarınızı bekliyorum :)

neyse sözü uzattık artık başlayalım...


Soru 1:w9 açılalı yaklaşık 1 ay olmak üzere…bu 1 ay içerisinde..oyunla,savaşlarla,diger oyuncu ve klanlarla ilgili izlenimiz,düşünceniz nedir ?

LEGEND:w9 açılalı söylediğin gibi yaklaşık 1 ay oldu ve bu serverın diğerlerinden daha zevkli ve ekzotik olacağı daha açılmadan önce sinyallerini vermişti. GYOTIN ve Pusula klanları önceki serverlardan gelen tatlı bi rekabet içinde bu servera başladılar. Bu durumda hep bu klan oyuncuları için hemde diğer oyuncular için farklı bir hırs, tad ve eğlence malzemesi verdi hepimize.
Gerek forumu gerekse savaş raporlarını çok detaylı inceleme fırsatım olmuyor açıkçası ama görebildiğim kadarıyla güzel ve saygılı seviyeliye yakın geçiyor savaşlar.Umarım ilerleyen zamanlarda köy alımları hızlanınca çok daha kanlı agresif raporlar göreceğiz diye düşünüyorum.
Şu an itibariyle ileriye dönük iş yapabileceğimi düşündiğim 5-6 klan olduğunu görüyorum.Umarım Pusula klanı bi süre sonra serverı bırakmaz asıl oynadıkları dünya ya dönme kararı almaz ve buraya devam ederler.

PUSULA
:Bu 1 ay icinde izledigim kadarıyla hayli saglam oyuncu mevcut.
2.izlenimim ise diger dünyalara göre savaşlar erken başladı dünya hızının yavaş olmasına ragmen.

Bunun nedenin diger dünyalardan gelen hırstan ve iddaalasmalardan oldugu kanaatindeyim PUSULA & GİYOTİN örneginde oldugu gibi.

Şu aşamada Klanlar icin net bişey söylemek çok güç iyi organize olan kazanır.

Savaşların erken başlaması sevindirici. Kendi klanım adına defalarca belirttigim gibi kesime geldik herhangi bi sıralama güdmüyoruz.Zevikimize bakıyoruz




OLYMPOS
:
Oyun konusunda bu serverin biraz sıkıcı olduğunu söyleyebiliriz. Çok yavaş ilerliyor. Oldukça hızlı ve kordineli olarak birbirini tanıyan kişilerle başladık w9 a buda bizi şu an için oldukça başarılı bir klan haline getirdi. Şu an K45 te bizimle savaşabilecek bir klan kalmadı. Genel hakimiyet bizde. Diğer kıtalardaki klanlardan CUNTA - KAPAK - GİYOTİN ve PUSULA nın başarılı olabileceğini düşünüyoruz tabi bunu zaman gösterir... Bir tek PUSULA klanıyla w8 den bir düşmanlığımız var. Diğerleriyle şu an için bir sorunumuz yok.. Oyuncularla ilgili düşüncelerimize gelince. Oyunun birinci oyuncusu olmak bizim için önemli değil. Bu oyun adı üstünde klanlar oyunu bireysel değilde toplu başarıya bakıyoruz. Yoksa bir klan istemedikten sonra oyun birincisi klanın sonuncu oyuncusuyla bile başedemez.. Diğer konulara gelince kesinlikle yaş ortalaması yüksek bir klanız ve en küçükten en büyüğe kadar hiç kimsenin kalbini kırmadan terbiye sınırları içerisinde oyunumuzu oynuyoruz. Herkesten ve her klandan da aynı şeyleri bekliyoruz...



2-İlk röpörtaj için 1 ay içinde en çok savaşan klanları seçmiş bulundum bu savaşların oldugu süreçte,dezavantajlarınız dünya hızı,birim hızı sizi nasıl etkiledi… veya yaptıgınız kesim yada yapılan kesimler sonucu yeniden toparlanmak yeniden koordine olmakta yaşadıgınız zorluklar var mı ? bununla ilgili izlenimleriniz nelerdir ?

LEGEND:Server başlarında çok fazla kesim yapmak ileriye dönük eğer online süreniz fazlaysa avantaj olduğunu düşünüyorum. Etrafınızda tehlike olabilecek oyuncuları daha oyun başı ekarte etmiş oluyorsunuz. Çok fazla kesim yapmayan oyuncular yada klanlar içinse boş klan oyundan anlamıyolar demek hata olur. Herkesin stratejisi farklıdır o arkadaşlarda ordusunu koruyup köy alımlarında kullanmak istiyolardır saygı duymak gerek.
Eski sisteme göre birimlerin yavaş olması bizim gibi online süresi yüksek olan oyuncular için tabii ki dezavantaj daha hızlı olmasını tercih ederdim.
Bina kademelerinizi yüksek tuttuğunuzda toparlanmak daha kolay oluyor.Bu sebeplede asker kaybetmekten korkmuyorsunuz.
Yeni harita ve sistem gereğince bölgesel ve yakın klan kurmak çok büyük avantaj olduğunu düşünüyorum.


PUSULA
: Valla açıkcası bunları pek düşünmüyoruz.

Sıralama amacı güdmüyoruz ekip olarak w8de devam etme kararı aldık

Sıralamada yer kapmak isteyen klanlarda zaten öncelikle kıta içi savaşlara bi an önce girme taraftarayımdır her zaman. bence dogru yoldalar




OLYMPOS
:
Dediğimiz gibi dünya hızının yavaş olması sıkıcı ama bu bizi gelişimde pek etkilemedi. Bireysel değilde klan başarısı doğrultusunda hareket ediyoruz. Stratejimiz gayet açık. Bizde 2 gün off olan oyuncu bulamazsınız. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Klanımızın birinci oyuncusuda sonuncu oyuncusuda bizim için birdir. Saldırı ve savunmalarımızı kordineli bir biçimde yaparız. Savaşlarda sadece stratejimizi belirleyen oyuncularımız var. Bir op yapılacaksa genel anlamda tüm harita ve oyuncuların durumu incelenir. Savunma ve saldırı oynayacakların neler yapması gerektiği anlatılır. Bu yüzden saldırı ve savunmada genel anlamda bir zorluk yaşamadık. Çok kayıp veren arkadaşlarımız olduysada en kısa sürede telafisi yapıldı. Çok klasik olacak ama Olympos da hepimiz birimiz birimiz hepimiz için oynuyoruz. Bu da devamında başarıyı getiriyor..




3-klan olarak kendi ekibinizi,klandaşlarınızı bu 1 ay içersinde sergiledikleri efor bakımından nasıl degerlendiriyorsunuz ?yani herkes eglencesine zevkine muhabbetine der ama aslen savaşlar önemlidir buda ekiple olur ekibinizi nasıl yorumlarsınız ?


LEGEND:Bizim klanımızdaki oyuncuların çok büyük kısmı daha önceki serverlarda beraber oynadığımız, her türlü başarıyı zevki eğlenceyi ortak yaşadığımız abilerimiz kardeşlerimiz.Hepimizin yeri ayrıdır bizde saygı sevgi çerçevesinde önemli olan beraber olmak hoş vakit geçirmek eğlenmek asıl olan.Oyunla ilgili çok fazla iddaamız beklentimiz yada hedefimiz yok.Her birimizin oyuna başlama w9 da olma sebebi birbirimize olan bağımız ve sevgimiz gerisinin çok bi önemi yok oyun bağlamında.
Hem kişilik karakter olarak hemde oyunculuk olarak mükemmel bir ekibe sahip olduğumuzu düşünüyorum.


PUSULA
:Kemik kadrom henüz fırtına öncesi sessizligi oynuyor.

Onun dısında bu dunyadan tandıgım kişilerde gayet iyiler.

Savunma saldırı klana ayak uydurmaya çalışıyolar.ve inşallah dahada iyi olacaklar kanaatindeyim.

Onun dışında bu ekibe ayak uyduramayanlar zaten ihrac ediliyor.

Bu Pusula klanlarının baş kuralıdır.





OLYMPOS
:
Dürüst olmak gerekirse herkes benim klanım süper der tabiki bu bir gerçek ama bunun dogru olup olmadığınıda klan sıralaması belirler. Bunu şunu ana kadar başarılı şekilde uygulamış olan 3-5 klan var ve bunlardan biride biziz. Fazla söze gerek yok değil mi..x)






4- bulundugunuz kıta bakımından size avantaj,yada dez avantaj saglayan durumlar var mıdır ? varsa nelerdir ?


LEGEND:GYOTIN ,Pusula ve pek çok klan gibi çok bölgesel bir klan olmadığımızı kabul etmek gerekir.Servera bilinçli ortak hareket ederek başlamadık ve bölgesel olarak her hangi bir kıtada yoğunlaşmadık.Bu bizim için tabii ki bir dezavantaj. Bunu da oyuncu becerisi online süresi ve birbirimize olan bağlılığımız ve stratejik destek yardım olgularıyla üstesinden gelmeyi hedefliyoruz.


PUSULA
:O konuda sıkıntı yok.

Giyotinle savaşacaz diye gelmiştik.Lakin onun dısında Legend macera ve Wow-9 klanları ile savasa girdik.

Bunu genel forumda yayınladıgım raporlardan anlayabilirsiniz keza giyotin raporundan cok bu bahsettigim klanların raporunu yayınlıyorum





OLYMPOS
:
Bölgesel bir klanız ve kıtayı kontrol altına aldık. Bundan sonraki süreç bizim için avantaj olarak devam edicek...
 

DeletedUser

Ziyaretçi
5-son günlerde en az fatmagül,ali oglu vs. kadar popiler olan bir şeyde bot program kullanımıdır…genel olarak scriptlere bakış açınız nedir yani basit birkaç script ile oyunun daha zevkli olcagına inanıyor musunuz ? yoksa karşısındamısınız bu olayın ?

LEGEND:Bu program kullanımını ilk defa Tribal serverında bundan yaklaşık 1.5-2 yıl önce oynarken farketmiştim.Gerek sömürge amaçlı gerekse milisaniyelerle yapılan saldırılar yada saldırılar arasına ordu sokabilme durumlarıyla karşılaştık.Buda bizi oyundan çok soğuttu ve oyunu bazılarımız bıraktı.Bot,script ve 3.nesil programlar kullanımı tamamen bir oyuncunun kendine güveninin olmadığını,bu oyunu kendi becerisiyle oynayamayıp acizce programlardan medet umar duruma geldiğini gösterir.
Bu oyunu zevk almak için,eğlenmek için iyisiyle kötüsüyle; başarısıyla, hezimetiyle her türlü sorumluluğun bize ait olduğu bir düzende zevk almak için oynuyoruz.Kimse bizi zorla oynatmıyor bağlamıyor bu oyuna.Bot ve program kullanımının mantığını anlayabilmiş değilim açıkçacı.Basit bir oyun için programlardan medet ummak insanların kişilikleriyle ilgili sorunları olduğunu düşündürüyor bana.
Bot,script,3.nesil programlar vs. gibi oyun harici unsurları başkalarının hakkını gasp ederek oyununa dahil eden kişileri kınıyor ve kişiliklerini sorgulamaya davet ediyorum...


PUSULA
:
Klanlar.org geçmişi olan bi oyundur.

ve korumaları haylice fazla oldugunu biliyorum.

Bu korumaların dısında bot ve script kullanabilen oyuncuları tebrik ederim






OLYMPOS
:
Oyunun en büyük amacı nedir. İlk önce diğer oyuncuların bunu cevaplaması gerekir. Biz bu oyunun amacının sadece eğlenmek güzel vakit geçirmek ve bir şeyler paylaşmak olduğuna inanıyoruz. Aşırı hırslı değiliz ama iddialıyız. İddiamızda centilmenlik sınırları içindedir. Klan olarak her türlü program kullanımına, hileye hurdaya ve savaşta her yol mubahtır diyenlerinde karşısındayız... Oyun oynuyoruz. Oyunun da hakkını vermek gerekir ama oyun kurallarına bağlı kalarak....




6- w9 da daha kaliteli,daha güzel savaşlar olması için oyuncuların,klanların,yetkililerin yapması gerekenler nelerdir sizce ?

LEGEND:

Şu aşamada çok daha kaliteli güzel savaşların olabileceğini düşünmüyorum.Her oyuncu öncelikle kendi gelişimi ve geleceği için kendine uygun strateji ve plan dahilinde hamleler adımlar atıyor.Daha dünyamız çok yeni şekillenme gelişim aşamasında.Zaman ilerledikçe küçük balıkların akvaryumu terkettikten sonra büyük balıkların şovunu yapacağı görüşündeyim.


PUSULA
:Üyelerine askere yönelik oynamanın yararlarını sözle degil görsel göstermeleri yeterli olacaktır kanaatindeyim.

Böylece şevke gelen kişiler askere oynayarak daha kanlı raporlar sunar bize.

Böylece kalite ve görsellik bakımından iyi seyir olur




OLYMPOS
:
Oyunun kuralları içerisinde oynanması yeterli... Yetkililerden ricamızda oyun kurallarına uymayan oyuncuların şikayet gelmeden tespit edilmesi..



7- w9 u diger Serverlara göre nasıl buluyorsunuz bir çok iyi ekip oyuncular başladı bu konuda yorumlarınız nelerdir?

LEGEND:Daha önceki serverlar hakkında pek fazla bilgim yok açıkçası.Uzun zamandır oyun oynamıyordum.Hatır için Kısa bir süre klanlar.org da w6 da oynadım 1.5 ay kadar ve bıraktım.Malesef kıyaslama şansım yok.Klansavaşları dönemindekiyle kıyaslama yapma şansımızda olduğunu düşünmüyorum.Oyunun yeni versiyonu ve harita düzeni gereği oyun çok değişiklikler göstermiş eskiye göre.


PUSULA
:
İyiler konuma şansa ve buna benzer bi cok faktöre göre degişir

Pusuladan haritanızı sectiginizde bu şans başlar yanında 2 barbar köy vardır herkesten fazla maden sömurursun ve önde goturursun oyunu eger tecrubeniz biraz fazla ise.

Onun dısında herkesin 1 köyu var suanda kör kütük bi eleman tutar size saldırır yerle bir olma ihtimalinide göz ardı etmemek lazım

bahsettigin iyi oyuncular savunmayla başlamazlar.

Saldırı kasarlar evet diyeceksinki oyundan cıktıgında giriş saatine göre orduyu barbara yollar.öyle ama bu işler belli olmuyor ve her defasında bunu yapanda olmuyor dedigim gibi 1 anlık dalgınlıga bakıyor
iyilerse gercekten bahsettigin gibi zaten hakettigi yerde olacaklardır




OLYMPOS
:
Ewet w9 un bir özelliğide eski bir çok oyuncunun ve klanın tekrardan bir araya gelmiş olması... Buda w9 un daha çok çetin savaşlara tanık olacağı anlamına geliyor.. Bizde bu savaşlarda ön cephelerden yerimizi alacağız...


8-w9 oyuncularınıza kısaca tavsiyeleriniz nelerdir ?


LEGEND:İyisiyle kötüsüyle,dostuyla düşmanıyla küçüğüyle büyüğüyle burası bizim dünyamız.Burda olma sebebimizin basit bir oyun oynamak olduğunu unutmadan birbirimize sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşmalı eğlenmemize bakıp hoş sohbet muhabbet içerisinde oyundan zevk almaya bakmalarını nacize düşüncelerim olarak tavsiye ederim.
Bunun bir oyun olduğunu unutmadan bütün w9 oyuncu ve klanlarına iyi oyunlar hoş sohbetler diler,hepimizin yeni yılını kutlarım...



PUSULA
:
öncelikle yanındaki klandaşlarıyla bi an önce paslasıp arkadas olsunlar.
Msn olsun telefon olsun acil bi durumda iletişime gecmeleri önemli.



bireysel degil organize olarak yapılan operasyonlarla hem arkadaslık bagı kuvvetlenir hemde oyundaki kariyeri markası artar.

Hiç bir üyeye garezim ve kinim yoktur.

Dostumu düşmanımı seviyorum. Emek sarfeden tüm oyunculara gönülden başarılar diliyorum




OLYMPOS
:
W9 da herkesin saygı çerçevesi içinde oyun kurallarına uyarak ve oyundan keyif alarak oynaması en büyük temennimiz...
 

DeletedUser

Ziyaretçi
bu işi yaptıgımda flood yapmak zorunda kalıyorum o yüzden moderatörlerimizin yeniden affına sıgınıyorum

başta yabgu mete ye teşekkür ederim çok ilgili alakalı ve içten cevapları için sonra OLYMPOS ve PUSULA klanlarına...


hee unutmadan 9 saat içinde 9 sorunun cevabını alamadıgım GYOTIN yetkililerine de teşekkür ederim...
 

DeletedUser25595

Ziyaretçi
Baştan sona hepsini okudum böyle aktiviteler çok hoş gerçekten tebrik ederim by-sinser..
 

DeletedUser

Ziyaretçi
teşekkürler devamı ilgiye göre gelicek..vaktim oldukça tabi :)
 

DeletedUser

Ziyaretçi
emeğine sağlık serhat kardeşim bir ara benim klanada bir röportaj yaparsın :)
 

DeletedUser

Ziyaretçi
eyv. teşekkür ettim söz vermim,neden olmasın :)
 

DeletedUser623

Ziyaretçi
İnsanın vakti bol olunca helede öğrenci olmayınca :) benim gibi gece 12 lere kadar ödevlerle uğraşmak zorunda kalmıo :D

Gerçekten emeğe saygı dedirtecek bi çalışma tebrikler serhat..
 

DeletedUser25595

Ziyaretçi
teşekkürler devamı ilgiye göre gelicek..vaktim oldukça tabi :)

Oyunu hatırı sayılır vakit ayıran biri olarak bu şekilde aktivitelerin hatta klanlar gazetesinin yapılması taraftarıydım yıllardır birinin bu işe kafa yoruyor olması çok güzel
 

DeletedUser22909

Ziyaretçi
Çalışman için Teşekkürler, By-SiNSeR

Konunu yarın sabite taşıyabiliriz.
 

DeletedUser

Ziyaretçi
gazete yaptık zamanında biraz ipini kaçırdılar...6. dünyada yaptım daha sonrasında vaktim olmadı...ama burda hem zamanım vaktim ve de güzel bir dünya varken devamı gelir yani :)
 

DeletedUser8618

Ziyaretçi
emeğine çabana sonsuz teşekkürler çok hoş vede örnek bi çalışma olmuş birlik vede beraberliği biraz daha pekiştirici yanıda ayrı bir özellik tekrar teşekkürler
 

DeletedUser9560

Ziyaretçi
Gercekten cok guzel bir calisma :) tebriklerimi sunuyorum :) devamini bekliyorum :)
 

DeletedUser

Ziyaretçi
Mete derslerinden yırttıysa :) ve eski Legend daki üyeler mevcutsa iyi iş çıkarırlar ama zorlayıcı rakipler olmayınca çabuk sıkılıp hesap sil yapıyorlar. Umarım Pusula ve OLYMPOS klanlarından da kaliteli oyuncular çıkar da klanlar eylenceli bir dünyaya daha kavuşur.



Ayrıca By-SiNSeR emeğine sağlık.
 
Üst