Sucuk nerenin

  • Konuyu başlatan DeletedUser72279
  • Başlangıç tarihi

Sucuk nerenin


  • Toplam oy kullanan
    34
  • Anket kapalı .

Black Swan.

Markiz
Tepki puanı
7.686
Tam Afyon diyordum ki şu entryi paylaşmayı bi borç bildim.
Objektif okuyunca doğrluğunu araştırmak geldi içimden bilemiyorum Afyon bilemiyorum.

sucuk, yağlı kıyma, baharat ve sarımsağın belli oranlarda karıştırılıp bağırsaklara doldurulmasiyla yapılan fermente bir et ürünüdür. fermente olmasından ötürü ekşimsi bir tadı vardır ve baharatlı ve sarımsaklı bir tada sahiptir. fermente olduğu için saf et tadı alamazsın, öyle bir amacı da yoktur zaten, et tadı alıyorsan o fermente olmamış ve sucuk olamamıştır zaten.

bu sebeple, ben et tadını daha çok almak istiyorum diyen arkadaşlar, git köfte kavurma falan ye kardeşim cahil cahil konuşma.

2. afyon sucuğu diye bi kavram uydurmadir, en fazla 20-25 yıllık bir geçmişi vardır bu kavramın. sucuk denince akla kayseri gelir, yüzlerce yıllık bir geçmişi vardır, kökeni göçebe türkmenlere dayanır. kayseride ahali kendi sucuğunu kendi yapar, eskiden kurban bayramlarinda sokak sokak gezen sucuk dolduruculari olurdu, bu çok eskiye dayanan bir kültürdur, her hane sucuk içini hazırlar ve sokaktan geçen bu arkadaşlara sucuklarini doldurturlardi. afyon da böyle bir kültür ve gelenek yoktur, dolayısıyla afyon sucuğu diye bir kavram da yoktur, afyon sucuğu diye bir sucuk ta yoktur.

3. birçok arkadaş afyonda kasaplardan alınır gerçek sucuk vs yazmışlar...arkadaşım afyonda ister tanınmış marka olsun ister kasap olsun sucuk uretilmiyor, satılan o şeyler sucuk değil. bagirsaklara doldurulduktan sonra firinliyor hepsi, yani ısıl işlem görüyor, dolayısıyla ortaya çıkan şey sucuk değil salam oluyor ve fermente olma imkanı kalmıyor artık, türk gıda kodeksine göre afyonda üretilen o sucuk benzeri ürünler fermente olmadığı ve ısıl işlem gördüğü için sucuk değil salamdir.

afyon sucuğu kral vs diyen arkadaşlar, sen sucuk değil salam seviyorsun,
daha fazla boş yapma arkadaşım hadi..

3. ideal sucuk %40'a varan oranda yağlı olur, pişirirken asla tereyağı falan konmaz, kendi yağında pişer, kıpkırmızı yağı çıkar, ekşimsi ve baharatlı sarımsaklı bir tadı vardır, saf et tadı asla almazsın, almamalisin.

4. son hesaplamalara göre içinde en az 2 trilyon gökada olan bu güzel evrenimizde 1 şey hariç herşey mangal yapılır, ama o şey asla asla ama asla mangal yapılmaz, yapılmamalı, termodinamigin 1. 2. 3. kanunlarına ve insanlığa aykırıdır. o şey sucuktur, tanımına tarifine uygun yapılmış hakiki bir sucuk asla mangal yapılmaz, yapılırsa eğer dışı kurur ve kuruyan kısmın yağı mangala akar, içi ise çiğ kalır ve bu kısımdaki yağ erimeden kalır ve sonuç olarak iğrenç bir nesneye döner, sucuk tavada kendi yağında pişer ve o yagina bana bana yersin, bunu yemenin başka herhangi bir yolu yoktur. afyon sucuğu denen o salamlari mangalda yapabilirsiniz keyfiniz bilir, ama mangalda sucuk yedim demeyeceksin ona göre..
 

Mr.Badger

Yasaklı
Tepki puanı
3.845
Hızlı zamanlarım, canım sıkıldığında çantamı alıp şehir şehir turluyorum böyle. Neyse @ennivuccuvokke. nin yanından ayrıldım Denizli'den, Konya'ya geçeceğim ama aktarma yaptım önce bir Afyonuda göreyim dedim. Neyse şehre geldim dedim ki sucuk alayım, bi baktım bizim marketlerde satılan Cumhuriyet sucuğu var her yerde. Sonuç olarak hayatımda yediğim en iyi sucuk İstanbul - Kestanelik köyünden aldığım sucuklardır. Her kamp dönüşünde mutlaka alırım
 
Üst