Hesap Yöneticisi Kılavuzu

Durum
Konu yanıtlara kapalı.

Tibelda

Emekli Görevli
Tepki puanı
9.437
Oyun Kılavuzları banner.png

Hesap Yöneticisi Kılavuzu

Hesap yöneticisini 5 köyden fazla köyünüz varsa ve "Premium Hesap" aktif ise kullanabilirsiniz. Hesap yöneticisi hesabınızdaki rutin işleri otomatik olarak yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Hesap yöneticisi rutin işleri hallederken size daha fazla oyunla ilgilenme imkanı sağlar. Eğer aktiflik süreniz azsa yine rutin işlerin düzenli olarak devam etmesi için hesap yöneticisi kullanabilirsiniz.

Hesap Yöneticisi Nasıl Aktif Edilir ?


Hesap yöneticinizi aktif etmek için tarayıcı araç çubuğunuz üzerinden "Premium" simgesinin üzerine gelerek "Abonelikler" kısmına tıklayınız.

account1.png
Açılan ekranda "Premium Hesap, Hesap Yöneticisi, Yağma Asistanı" paketlerini göreceksiniz. Hesap yöneticisini aktif etmek için "Premium Hesabınız" aktif olmalı ve 5 köye ihtiyacınız vardır. Hesap yöneticisi menüsünde (3,7,14,30 gün) seçeneklerinden sizin için uygun olanı seçip aktifleştirebilirsiniz.

Mobil uygulamada alt araç çubuğundan "Hesap" kısmına tıklayın. Açılan ekranda (Premium hesap, Hesap Yöneticisi, Yağma asistanı) seçeneklerini göreceksiniz. Hesap yöneticisine tıkladığınızda gelen ekranda size uygun süreyi seçip aktifleştirebilirsiniz.

account2.png

Hesap yöneticisine girmek için aşağıdaki resimde ok ile gösterilen sembole tıklayınız.

Mobil uygulamada hesap yöneticisine erişmek için alt araç çubuğunda "Menü" bölümüne tıklayın. Açılan ekranda "Hesap Yöneticisi" yazısını göreceksiniz, tıklayınız.


Hesap Yöneticisi genel bakış ekranı hesap yöneticisi hakkında genel bilgileri ve şu anda hesap yöneticisinde neler yapıldığı hakkında bilgiler verir. Her bölüm hesap yöneticiniz farklı bir kısmı hakkında bilgi içerir ve bu bölümleri tıklayıp sürükleyerek farklı bir düzene koyabilirsiniz.


Spanner_icon.png
Sol üst köşede bu simgeyi gördüğünüz her sayfada simgeye tıklayarak sayfada tek seferde kaç durum hakkında bilgi gösterileceğini ayarlayabilirsiniz.

Bildirimler

account3.png

Bildirimler ekranında, size gelen yeni bir saldırı olduğunda e-posta almak için hesap yöneticinizi ayarlayabilirsiniz. Saldırı bildirimlerini etkinleştirmek için "Saldırı bilgilendirmelerini etkinleştir" kutucuğunu işaretleyiniz.

İnşaat

account4.png
Hesap yöneticinizin "İnşaat" bölümünde köylerinizin hangi "inşaat şablonu" tarafından yönetildiğini ve bu toplam inşaat emirlerinden kaçının tamamlandığına dair genel bilgiler vermektedir. Köyleriniz için uygulanacak inşaat şablonlarını bu ekrandan belirleyebilirsiniz. Ayrıca şablonlar hakkında daha fazla bilgi almak ve kendi şablonunuzu oluşturmak için "Şablonları yönet" yazısına tıklayınız.

account5.png
İnşaat şablonlarını bu ekranda daha detaylı görebilirsiniz. Oyun size 3 hazır şablon sağlamaktadır. Bunlardan size uygun olanı seçebilir yada isterseniz kendi inşaat şablonunuzu oluşturabilirsiniz. Kendi şablonunuzu oluşturmadan önce bilgi sahibi olmak için "Resources, Defensive, Offensive" yazılarının üstüne tıklayarak mevcut şablonların inşaat ilerleme ağacının nasıl olduğuna bakabilirsiniz. Yeni şablon oluşturmak için şablon adı yazan yerin yanındaki metin kutusuna şablon adı belirleyip sağ tarafında yer alan "Oluştur" butonuna tıklamanız gerekmektedir. Başka bir oyuncunun hazırladığı şablonu yüklemek için "Şablonu içe aktar" butonunu kullanmanız ve açılan metin alanına edindiğiniz şablonu yapıştırmanız gereklidir.
account6.png
 
Son düzenleme:

Tibelda

Emekli Görevli
Tepki puanı
9.437
Birlikler

Hesap yöneticinizin "Birlikler" bölümünde aynı inşaat şablonları gibi bir sistem mevcuttur. Burada hazır şablon bulunmaz birliklerinizin hesap yöneticisi tarafından üretilmesi için sizin şablon oluşturmanız gereklidir. Şablon oluşturduktan sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz ekrandan uygulamak istediğiniz şablona uygun köyleri seçip "Köy asker üretimini yönet" menüsünde bulunan "Şablondan kopyala" açılır penceresinden hazırladığınız şablonu seçerek "Kaydet" butonuna basmanız gerekmektedir. Bu işlemi yapmadan önce köylerinizi gruplandırıp (manuel) saldırı, savunma köylerinizi seçerek daha kolay halledebilirsiniz. Şablon oluşturmak için "Şablonları Yönet" yazısına tıklamanız gerekir.
account7.png
Planladığınız birlik şablonunu birim sembollerinin altındaki kutucuklara rakam olarak giriniz. Bu menüde girdiğiniz rakamların toplamında oluşan popülasyon rakamı "Kaydet" butonunun üstünde yer alan "çiftçi" resminin yanında gösterilecektir. Eğer şablon uygulanırken maden ve popülasyon için limitler belirlemek isterseniz koruma bölümünü kullanabilirsiniz. Buraya girdiğiniz bilgiler neticesinde şablonunuz aktifken belirlediğiniz maden miktarını inşaat ve diğer işlemleriniz için muhafaza ederken belirlediğiniz popülasyon kadarı ile boşluk bırakacaktır. Unutmayın maksimum üretilebilecek asker sayısından fazlasını girmek asker üretimlerinde dengesizliğe yol açabilir.

account8.png

Araştırma

Hesap yöneticinizin "Araştırma" bölümünde yapmak istediğiniz birim araştırmaları ile ilgili şablonlar oluşturarak bu işlemini seçili köylerinizde hesap yöneticisi tarafından yapılmasını sağlayabilirsiniz. Şablonlarınızı uygulamak için köylerinizi, uygulanacak şablonunuzu seçip "Onayla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Araştırma şablonu hazır olarak sunulmaz. Araştırma şablonu oluşturmak için "Şablonları yönet" yazısına tıklayınız.

account9.png

Şablon oluşturmak için şablon adını belirleyiniz ve "Oluştur" butonuna tıklayınız. Aşağıda oluşturduğunuz şablon ismini göreceksiniz. Düzenlemek için en sağ tarafta bulunan kalem simgesi üzerine tıklayın.

account10.png
Aşağıdaki şablon örneği "Basit araştırma" etkin olan dünyalar için geçerlidir. Bazı dünyalarda olan "Araştırma Limiti" nedeni ile birden fazla şablon oluşturmanız ve stratejinize uygun hale getirmeniz gerekebilir. Bu bölümde şablon oluşturmak için birim simgelerinin altında yer alan rakamlara tıklayabilir yada aşağıda bulunan "Emir ekle" menüsündeki açılır pencereden birimleri seçip "Ekle" butonuna basarak araştırma emri tanımlayabilirsiniz. Ardından ilk ekranımıza dönüp bu araştırmaları uygulayacağımız köyleri seçip, ayarladığınız şablonu belirleyerek "Onayla" butonuna tıklayınız.
account11.png
account12.png

Stok

Stok yöneticisini aktif ettiğiniz zaman her gün birkaç kere, tüccarlarınız otomatik olarak fazla hammaddeleri ihtiyacı olan köylere taşır. "Tüccar rezervi" ayarı ile köyde her zaman tutulacak tüccarı ayarlayabilir. "Azami yolculuk süresi" ile belirlediğiniz saatten daha uzun sürecek ticaretleri devre dışı bırakabilirsiniz. Hammadde ihtiyacı gereken köylerine ticaret yapılması için deponun dolması beklensin mi? Bu ayarı "Ek ayarlar" sekmesinden yapabilirsiniz.
account13.png
account15.png

İlk olarak seçilmesi gereken kıtlık ve fazlalık ayarlaması yaparken girilecek değerlerin birimlerini belirlemelisiniz. "Yüzde depo kapasitesi" seçeneğini seçerseniz girdiğiniz değerler deponuzun % si olarak alınacaktır. Örneğin depo kapasiteniz 400000 girilen değer 25 ise, bu sisteme 125000 olarak geçecektir. "Sabit miktar" seçeneğini seçerseniz girdiğiniz değer doğrudan sisteme geçecektir.

Kıtlık ayarı hammadde alacak köyler için yapılması gereken bir ayardır. Hangi değerin altında, diğer köylerden hammadde alması gerektiğini bu ayar sayesinde yapabilirsiniz.

Örneğin; Kıtlık değerinde "Sabit miktar" seçiliyken, 10000 odun 10000 kil 10000 demir yazarsanız, o köyde hammaddeler bu değerlerin altına düştüğünde (9999 ve altı) diğer köylerden hammadde arayacaktır. Diğer köyleri de fazlalık ayarıyla siz belirleyeceksiniz.

Örneğin; 400000 kapasiteli bir depoya sahip olduğunuzu düşünürsek, "Yüzde depo kapasitesi" seçiliyken fazlalık ayarına 70 odun 70 kil 70 demir yazarsanız hammadde miktarlarınız bu değerlerinizin üstüne çıktığında (Depo kapasitenizin %70'i yani 280001 ve üstü) kıtlık yaşayan köylerinize otomatik hammadde aktarımı yapılacaktır.

Bazı köylerinizi yaptığınız ayarlamalardan muaf tutmak isterseniz rezervler alanını kullanabilirsiniz.
account14.png

Teslimatlar
Teslimatlar yani pazar yöneticiniz köyleriniz arasında otomatik kaynak transferleri yapmanızı sağlar.

account16.png

Yeni bir ticaret emri oluştururken hammaddeleri gönderecek olduğunuz köyün seçmiş olduğunuz köy olmadığına dikkat edin. Yeni bir ticaret emri oluşturmak için, hedef köyün koordinatlarını girin. Koordinat girmek yerine sağ taraftaki "Favoriler, senin köyleri, geçmiş" kısımlarından faydalanabilirsiniz. Daha sonra, gönderilecek hammadde sayısını girmeniz gerekiyor. Son olarak, hammadde gönderilmesi gereken zamanı seçmelisiniz. Haftanın günlerinden herhangi birini seçebilirsiniz ve transfer başlangıç saati girmeniz gerekir. Köyde yeterli hammadde ve yeterli tüccar mevcutta varsa hammaddeler belirlenen rotada gönderilecektir. Sayfanın alt kısmında oluşturduğunuz ticaret emirlerinin bir listesini görebilirsiniz. Bir sonraki transfer zamanını gün ve saat bakımından görebilirsiniz. Transfer rotalarını düzenlemek şu an için mümkün değildir. Transfer rotalarını silmek için rotanın yanında bulunan silme butonunu kullanabilir ya da onay kutularını işaretleyerek alt kısımdan silebilirsiniz.

Yağma Asistanı

Yağma asistanı ile birlikte daha önceden yağmalamış olduğunuz barbar köyleri daha seri bir şekilde yağmalayabilirsiniz. Asistan size köylere yapmış olduğunuz son saldırı hakkında önemli bir kaç bilgiyi de verecektir. Saldırılarınızı ister harita üzerinden isterseniz de yağma asistanı sayfası üzerinden gönderebilirsiniz. Asistanda "A ve B" olmak üzere iki şablon bulunmaktadır. Bu şablonlara yağmayı yapmak istediğiniz asker sayısını girmeniz gerekiyor. Asker sayılarını girdikten sonra kaydete tıklayarak şablonlarınızı oluşturabilirsiniz. Şablonu düzenlemek veya silmek için aynı menüdeki rakamları değiştirmeniz yeterlidir.​
 
Son düzenleme:
Durum
Konu yanıtlara kapalı.
Üst