DeletedUser72279
Ziyaretçi
Türkiye'de, Gazaiantep baklavasıyla tanınan şehirdir. İçerisinde kullanılan malzeme, Gaziantep baklavasında antep fıstığı olsa da, bu coğrafi olarak büyük farklılıklar gösterir. Evde yapılan baklavalarda, Güneydoğu anadolu'da antep fıstığıda,Karadenizde'de fındık, İç anadolu'da ceviz, Kıyı ege 'de badem, Edirne ve Trakya'da ise susam kullanılır. Genelde arananı antep fıstıklı tipi olsa da ekonomik nedenlerle sık sık cevizlisine de rastlanır. Yalın servis edilebileceği gibi, sade dondurma veya kaymakla da servis edilebilir. Baklavanın yufkalarının ince açılmış olması, ceviz veya fıstığının bol olması ve şerbetinin tam kıvamında olması o baklavanın kaliteli olduğunu gösterir.
Üstteki metin vikipedi den alınmıştır.
Sizce en güzel şekli nasıl oluyor bence Fıstıklı dondurmalı.
Üstteki metin vikipedi den alınmıştır.
Sizce en güzel şekli nasıl oluyor bence Fıstıklı dondurmalı.