Gerçek baklava sizce nasıl olur

  • Konuyu başlatan DeletedUser72279
  • Başlangıç tarihi

Fıstıklı mı bademli mi fındıklı mı cevizli mi susamlı mı dondurmalı mı kaymaklı mı

  • Fındıklı

    Oylar: 0 0,0%
  • Bademli

    Oylar: 0 0,0%
  • Susamlı

    Oylar: 0 0,0%
  • ne dondurma ne kaymak sade yenir

    Oylar: 0 0,0%

  • Toplam oy kullanan
    12

DeletedUser72279

Ziyaretçi
Türkiye'de, Gazaiantep baklavasıyla tanınan şehirdir. İçerisinde kullanılan malzeme, Gaziantep baklavasında antep fıstığı olsa da, bu coğrafi olarak büyük farklılıklar gösterir. Evde yapılan baklavalarda, Güneydoğu anadolu'da antep fıstığıda,Karadenizde'de fındık, İç anadolu'da ceviz, Kıyı ege 'de badem, Edirne ve Trakya'da ise susam kullanılır. Genelde arananı antep fıstıklı tipi olsa da ekonomik nedenlerle sık sık cevizlisine de rastlanır. Yalın servis edilebileceği gibi, sade dondurma veya kaymakla da servis edilebilir. Baklavanın yufkalarının ince açılmış olması, ceviz veya fıstığının bol olması ve şerbetinin tam kıvamında olması o baklavanın kaliteli olduğunu gösterir.

Üstteki metin vikipedi den alınmıştır.


Sizce en güzel şekli nasıl oluyor bence Fıstıklı dondurmalı.
 

DeletedUser72279

Ziyaretçi
Susamlı ve bademli hiç görmedim eğer bir gün görürsem yiyeceğim yiyen var ise nasıl bir şey olduğunu anlata bilir mi
 

Vasily Zaytsev

Baltacı
Tepki puanı
388
Fıstıklı ve kaymaklı olur. Bazı Türk dizilerinde baklavanın hep cevizli olanının reklamını yapıyorlar. Burdan onlara sesleniyorum baklava cevizli olmaz bir yerinizden uydurmayın sjsjsjs :).
 

DeletedUser72279

Ziyaretçi
Mor baklava

Artık diyabet hastaları da gönül rahatlığıyla baklava yiyebilecek. Mormiks mor meyve ve sebzelerin özlerinden elde edilen, güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olan bir maddedir. Baklavanın yapım aşamasında hamura eklendiğinde mor rengini aktarmaktadır.
 
Üst