anlaşmalı köy alımı

  • Konuyu başlatan DeletedUser23737
  • Başlangıç tarihi
Durum
Konu yanıtlara kapalı.

DeletedUser23737

Ziyaretçi
Bu oyunun daha iyi oynanabilirliğinin(kanımca) olduğu dönemlerde anlaşmalı köy alımı yasaktı. Şu an bu yasak değil serbest olduğundan olağanlaşmış ve doğal olarak bu kural suistimale müsait olduğundan sulandırılmış.

yeni açılmış bir dünyada A şahsı etrafındaki köylerden alamadığında oyuna eşini dostunu ya da belki başka hesabını katarak yakınına davet ettiği B şahsının ( veya A şahsının kısa süreli ek hesabının) köy gelişimine katkıda bulundurarak! bazı arkadaşlarına ile maden transferi yaptırarak ki - oyun yönetimi suistimal edilebileceğini tahmin etmiş olsa gerek belirli bir süre davet eden ve edilen arasında alışverişe müsade etmiyor- geliştirttiği bu köyü bir süre sonra tek asker kaybı yaşamadan almaktadır. dahası tekrar alabilmek adına dibinde tekrar başlatmaktadır.

eski dönemlerde oyuncunun gelen mis saldırısı sonucu köyünün düşeceğini anladığı vakit kendi köyünü misleyerek bağlılığı düşürmesi ki böylece köyüne gelen mislerin asgari 2 tanesini öldürterek saldıran kişiyi maden sıkıntısına sokması dahi ceza sebebi idi . değil anlaşmalı köy alımı ...o dönemler altın para uygulaması olmadığından misyoner kaybetmek oldukça kötü idi oyuncu için iyi taktikti

şimdi burada ikinci belirttiğim olayda bir strateji varlığından söz edebilirsiniz. rakibi zarara sokarak ve köyünü kaybetmesine sebep olan mis tehdidini ortadan kaldırarak rakibin mislerinin sayısını azaltmak ve kaybettiği köyünü kendisi mislediğinde köyü geri aldıktan sonra rakibinin mis atma olasılığını düşürmek. velakin ilk bahsettiğim uygulama bana oyun modlarınca strateji icabı denilerek serbest olduğu söylenmiş. burada bunun ne gibi bir strateji olduğunu merak ettiğimden değil haksız rekabet oluşturduğu için de değil nitekim bana sen de yap diyenler de olabilir ama bu oyunun zevkini öldürmesinden, kimin kimin yan hesabı, kimin köy kertmesi olduğunu bilinmez hale getirmesinden dolayı oyunu oynanabilirlik açısında ziyan duruma getirmesinden ötürü bunun kaldırılması hakkında fikrimi söylemek için açtım.
 

BirDost*

Ağır Atlı
Tepki puanı
408
bu kural olduğu zaman da millet eşini dostunu getirtip alıyordu köyünü.

Hani bahsettiğiniz zevkini kaçırma mevzusuna bir çözüm olsa ama olmuyor maalesef.
 

DeletedUser23737

Ziyaretçi
bu kural olduğu zaman da millet eşini dostunu getirtip alıyordu köyünü.

Hani bahsettiğiniz zevkini kaçırma mevzusuna bir çözüm olsa ama olmuyor maalesef.

bu şuna benzedi " cezası olsa da insanlar yine de hırsızlık yapıyor , gelin bunu serbest bırakalım nasıl olsa çalan yine çalıyor ". sıkıntılı bir bakış açısı
 

BirDost*

Ağır Atlı
Tepki puanı
408
Çok benzeşmiyor ama efendim. Neticede oynadığımız oyunda anlaşmalı yapılan saldırılar birilerinin askerini kullanıp birilerine köy aldırmak bunlar olan şeyler.

Reelle özdeşleştirdiğimiz de iki ayrı devletten birisi topraklarını veya kaynaklarını veya direkt krallığını bir diğerine bırakabiliyor. Arkadaşının gelip kendisine köy büyütmesi etik olan birşey değil ama olmaz bir durumda değil. Ben bunu ifade etmek istemiştim.
 

DeletedUser53916

Ziyaretçi
Hocam keşke yasak olsa diyoruz ama bu bir çözüm değil.
Şöyle düşünün anlaşmalı köy alacak adam ne yapar ne eder bi kılıf uydurur.
 

DeletedUser

Ziyaretçi
diyelim ki oyunu bırakacaksın 5 tane köyün var sınırdasın hesabını devretmek istemiyorsun belki nickinden dolayı belki icinde hareketsiz premiumun var her neyse sonuc olarak sen o 5 köyü napacaksın barbara mı düsüreceksin düsmanına mı vereceksin
 
Tepki puanı
1.368
Bu dediğiniz olay gerçekleşiyor fakat gerçekleşmesi orana vurulduğu zaman düşük kalıyor. Ben size gerçekleşmesi yüksek oranlısından bahsedeyim:
İki düşman sınırında savaşan çok kritik hesap okul veya ailevi sebeplerden dolayı oyunu bırakmak zorunda kaldı. Anlaşmalı köy alımı yasak olsa klanı köyleri toplayamayacak ve düşman klana resmen köyleri toplayın davetiyesi atılmış olacak. Bu oyunda oyunu bırakan çok oyuncu var ve klan içi köy toplama artık klanlar için bir taşında stratejilerinden biri olmuştur.

Sizin baktığınız bakış açısı daha büyük problemi gözden kaçırıyor.
Oyunu bırakacak olan hesap devri yapsın demeyin, bu oyunda hesaplar artık oyuncularla özdeşleşmiş durumda ve kullanıcı isimlerini başkalarına vermek istemiyorlar.
 

Mr.Storm

Topluluk Yöneticisi
Klanlar Takımı
InnoGames
Tepki puanı
6.962
Bu konuyu daha önce fazlasıyla tartıştık. Destek sistemi üzerinden de başvuru yaptığınızda belirttiğimiz gibi bunun ilerleyişi daha çok sizin tercihiniz ile ilgilidir. Klanlar sınırlarını korumak ya da bazı stratejik hamleler için bu taktiği kullanabiliyor. Ancak bu farklı bir kuralın ihlalini beraberinde getiriyorsa o zaman zaten müdahale ediyoruz.

Öneri şu anda mevcut olan şartlar altında geçerli değildir.
 
Durum
Konu yanıtlara kapalı.
Üst