w7 de yasanan sıkıntılar

  • Konuyu başlatan DeletedUser6369
  • Başlangıç tarihi

DeletedUser6369

Ziyaretçi
modlara ilettim
buraya yazmamı soylediler aynen yapıstırıyorum



merhabalar.

w 7 de yasadıgımız bazı problemler var bunlarla ilgi cok fazla sıkıntı yasıyoruz ve klanca duzeltilmesini veya gerekli bilginin verilmesini istiyoruz.

oyunda yasadıgımız sıkıntılardan 1. si sanırım bilerek yapılmıs bir sey ama cok fazla sıkıntı yaratıyor.

kendi klanımız dısısnda bir oyuncuya destek atamıyoruz.
boyle bir kural yapılmasındaki mantık nedir.

bn 40 saatten dusmanın ortasından koy almak oraya destegi yıgmak ve orada tonlarca saldırı ordusu kesmek istiyorum.
ama koyu almadan oraya destek gonderemiyorum.
koyu alıp tekrardan yaklasık 20 30 saat destek gondermek için mi bekleyecegiz.ve bu surede sizce o koy orada kalır mı sizce.

oyunda problem oldugunu dusungumuz 2. bir mesele

casus kademeleri ne için ve ne ise yarıyor.
klansavaslarında casus
1. arastrmada iken sadece koyde bulunan askerleri gosterirdi
2. arastırmada iken koyde bulunan asker sayısını ve koyun bina kademerlerini de gosterirdi.
3. arastırmada iken koyde bulunan asker sayısı, koyun bina kademeleri ve o koyun askeri olup da dısarıda olan birlikleri gosterirdi.
ama burada sadece casusun askeri gucunu artırıyor sanırım.
daha ne ise yaradıgını bile tam olarak anlayamadık casus arastırmalarının.

3. bir sıkıntı
markete 1:2 den buyuk teklif koyamıyoruz.
mesela savasta tek koyu kalmıs bir arkadasımıza klancanak maddi olarak yardım yapıp gelismesini istiyoruz markettten transfer yasak oldugu için daha onceki serverlarda pazara koyup oradan kabul ediyorduk.
ama burada o da engellenmis
burada sizin soylemek istediginiz bırakın arkadasınız ne hali varsa gorssun siz kendi isinize bakın oyundan bir kisi daha silinmis olr iste ne guzel gibisinden olmus.

veya
siz de biliyorsunuzdur ki oyunda demir altın degerindedir.
ben markete 10 k odun yada kil koyup 2 k demir istedigimi bilirim veya demiri 2 k koyup odunu ve kili 10 k istedigimi bilirim. bu rakam daha da kucuk oldugu zamanlar oluyordu ama ne yapacaksın kil ve odun taşarken demir 0 oluyordu onu dengelemek için herseyi yapıyorduk burada onu da yapamayacagız.


daha bir cok sıkıntı var ama su anda aklıma gelenler ve cok sıkıntı yasadıgımız konular bunlar.
bu konuda bi duzeltme yapılırsa veya geri donus yapılırsa cok sevinirim.

simdiden tşk
iyi gunler..


taffs
2010-09-18 13:16:28
Merhaba ................


Görüş, öneri ve eleştrileriniz için teşekkür ederiz.

Ancak, bu gibi durumları, forum.klanlar.org adresindeki "görüş ve öneriler" başlığından dile getirirseniz, ilgili arkadaşlarımız daha çabuk yanıt verebilir ve düşünceleriniz daha çok insana hitap edebilir.



Saygılarımızla,


Klanlar Destek Takımı 8
 

DeletedUser

Ziyaretçi
evet klan dışı destek yasağını... kendi klanımdaki oyuncuya market dışında kaynak gönderimi yasak ne alaka.. yabancı server de neyse orda zaten yasak olmasada kimse kimseye bedava bişey vermiyor ama biz Türküz türk!

utanmasanız klan içi askeri desteğide yasaklayacaksınız...zaten bi o yasak değil... oyunu bireyselleştirmişsiniz...bu kuralları koyarak demek istemişsiniz ki ; arkadaşın köy mü kaybetti bırak gitsin... geride kaldı gelişemedi mi salla gelişemesin... başka birini bul ittifakına...iki müt klan ortak op yapcaklar... ama birinin saldırıda pasif kalıp uç köyleri desteklemesi gerek... boş ver desteklemesin güçlü olan güçsüz olanı yensin!


merak ediyorum bi gün oyuncuların tepesi atıp... bu klan dışı destek kuralını ihlal ederlerse (hemen bütün oyuncular) herkes banlanacak mı?
zira ben türkler arasında bu kurallara hakaret etmeyen çok az kişi vardır....tribalwars.net de belki bu kuralları koymaya bile gerek yok çünkü adamlar zaten öyle oynuyor... ama biz böyle oynayamayız.
 

DeletedUser

Ziyaretçi
Öncelikle görüş, öneri ve eleştrileriniz için teşekkür ederiz. Ben de madde madde durumları açıklamak isterim:

Bazı dünyalarda bu tür özel kurallar olabilir. Bunlar bi nebze oyunu tek düzelikten çıkartır ve oyuna yeni stratejiler kazandırır. Mesela bir misyoneriniz savunma köyünden çıkartabilir ve 4. misyoner olmasını sağlayarak gönderebilirsiniz. Böylece köyde savunma askerleriniz destek olarak kalır.

Casus araştırma kademeleri hakkında görüşleriniz konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır, bazı hatalar olabilir.

Bu da oyuncular arasındaki rekabeti korumak için koyulmuş bir kuraldır. Hem de karşılıksız hammadde transferini mümkün kılabilecek bir durumu ortadan kaldırmaktadır. Bir sınır olması gerekiyordu ve 2 olarak belirlenmiştir. Bu sınırın artırılması hakkında görüşleriniz değerlendirilebilir.

Şunu da hatırlatmak isterim ki oyun dünyalarımızın farklı özellikleri mevcuttur. Bu tür farklı özellikler, oyuna renk katmaktadır. Bu sebeple dünya özelliklerinin değiştirilmesini talep etmek yerine size uygun olan dünyalarda oynayabilirsiniz.
 

DeletedUser

Ziyaretçi
bak kuralların mantığı konusunda hem fikiriz... çeşitlilik ve farklı varyant w ler konusunda da hem fikiriz... bi konu da da sana katılmıyorum; ben şu anda w1 de ya da 2 de başlasam ve bi arkkadaşım olmasa sence orda gelişebilrmiyim gelişsem ne kadar gelişebilirim? belki en fazla 6-7k diye düşünüyorum... diğer oyuncularında aynı fikirde olduğu kanaatindeyim... başladığımız dönemde yeni başlayanlar için en uygun w burasıydı.

market konusundaki görüşümü söyleyim önce... kendi klanında birine karşılıksız kaynak göndrmek rekabeti o kadar da düşürmez neyse madem karşılık istemişsiniz... ama oran en az 5 olmalıydı ki kendi klanımızda kilerin gelişimini sağlamak için...zira klan içi rekabet için puan,köy sayısı ve yapılan operasyonlara katılım nedeni ile yeterince rekabet oluyor

klan dışı destek konusunda....

büyük bi savaş çıktığında ne olacak? yanyanasın müttefikinle.. müttefikinin sana yakın olan oyuncuları saldırı almıyor... ama sen göz önünde olduğun için ağır saldırı altındasın klan olarak...öyleyse müttefiklik niye var... bana kalırsa madem öyle onu da yasaklayın gitsin....sadece klan içi destek serbest olsun geri kalan her şey yasak olsun... daha mantıklı tam rekabet piyasası!

bu kural ne rekabet ne çeşitlilik... hiç bi şekilde açıklanamaz görüşündeyim.

casus konusuna dikkat etmedim... hatalar olduğunu söylediniz bende saygı duyuyor ve düzeltilmesini bekliyorum... ilgilenildiği için teşekkür ederim...

köyü almadan destek gönderme yasağı....

bunun da açıklaması olamaz...ben üç saat misyoner mesafesindeyim düşman kendi köyüne 23 dk misyoner mesafesinde, köyü aldıktan sonra mümkün değil yetişmez desteklerim...ve bazen köyü almak için söz konusu olan üç saat misyoner mesafesinde ki köyde saldırı basman gerekiyor...( bazılarının online olamadığı bi kaç saatlik arayı öğrenebiliyorsun bi şekilde)

stratejiyi kısıtlayarak stratejiden bahsedemezsiniz... stratejiyi çeşitlendirerek ondan bahsedebilirsiniz...ha diğer dünyalarda böyle mi o zaman bir sınır koymalısınız örneğin iki(ya da bir) emir den fazla alınacak köye destek emri verilemez gibi....zira ilerlemiş oyunda hiç bi zaman düşmanınla o kadar iç içe olamazsın... daha dün aldığımız iki köyü kaybettik alır almaz... bu kuralınız yüzünden ve gördüğümüz halde bişey yapamadık....

amacım akıl vermek ya da işinizi öğretmek değildir.... yıllardır bu oyunu oynayan biri olarak, çeşitlilik sağlamaktan ziyade oyunun geç başlayanlar için oynanmasını imkansızlaştırdığınızı açıklayabilmektir...

saygılarımla
 

DeletedUser6369

Ziyaretçi
ilginize tşk.
dediklerinizde belki haklı olabilirsiniz
arkadasımızın dedigini biraz daha degistirelim
ben 3 saatten 4. mis full savunmalı misle koy aldım.
koyde duvar 0 ve 1 ciftlik savunma var sizce bu savunma ne kadar dayanabilir.ve bu savunmanın duvarsız bir koyde telef olması dusmanın ne kadar saldırı ordusunu yiyebilir.
1 orduyla temizlenebilir o savunma.
ondan sonra 1 misle koy gider olan bizim savunmaya ve iceriyi temizlemek icin kırılan orduya olr...

arkadasımızın dedigi gibi alınacak koye belli sayıda destek gonderilebilirdi.

ama her serverda farklı kuralların koyulması bence cok sacma.
buyuk ihtimalle bu farklılıkları oyunu tam anlamıyla oturtamadıgınız icin veya oyunun albenisini artırmak için yapıyor olabilirsiniz.
bence bu yanlıs
bir beta ,deneme serverı olsturursunuz deneyeceginiz tum kuralları veya yontemlri orada denersiniz.
sonra tam oturtulan sekili uygulamaya koyarsınız.
 

DeletedUser

Ziyaretçi
casus lardaki kademe sorunuyla ilgilenileceği söylendi ne oldu o iş?
 

DeletedUser

Ziyaretçi
bu tür öneriler w7 açıldığında hep yapıldı o zaman olmadı şimdi olmaz zaten
 
Üst