World 50 Genel Analiz

Tepki puanı
2.374
Herkese Merhabalar .



Arkadaslar kusura bakmayın worldde cok aşırı klan oldugun icin cok cok uzun bir yazı olacağını düsünüyorum . Belki de okurken sıkılabilirsiniz ama rica üzerine ve etkili bir yazı olması icin yazımı uzun tutup World hakkında tarafsız bir şekilde analizimi paylasıp , sizlere sunmak istiyorum . Bu tarzda ki paylasımlarım daha önceki worldde de olmustu bilen arkadaslarımız vardır . Bu analizim de haritasal durumlar ve eski hesaplaşmalardan dolayı olusan diplomasi trafikleri ve bölge secimlerinden tutalım , kimin haritada hangi durumlar da avantajlı duruma gecebileceği ve yapılan hamlelerin worldun gidişatını nasıl etkileyebileceğini belirterek kendi analizlerim ve sizlerin yorumları ile güzel bir sohbet ortamı olusturmak istiyorum . Dışardan takip edecek arkadaslarımız icin bilgilendirme amacı ile beraber worldde ki klanların bu analizlerimin doğrultusunda eksik yada fazlalıklarını kendilerince tartacaklarını düsünüyorum tabi eleştirisel veya beğenmeyerek yaklasanlarda olabilir . Simdiden herkese okudugu icin teşekkür ederim ..



Öncelikle belirtmek istediğim bu dünyanın bol savaslı fakat asıl olayın diplomasiler eksende döneceği gerçeğidir . Ve diplomasi ekseninde tek amaç ayakta kalmaktadır . O yüzden verilen sözlerin yada yapılan anlaşmaların klanların çıkarlarını korudugu sürece diplomasileri korumak mümkün olacaktır . Bu cıkarların korunmadıgı durumlarda anlaşmalar ceşitli bir takım sebeplerle iptal edilecek ve yeni diplomasilerin olusacaği bir dünya haline dönecektir . O yüzden arkadan vurulmalar , yoldayken diplomasilerin değişeceğini düşünerek yazımı olusturuyorum .



Az çok haritalar oturdu . Bu dakikadan sonra gelecek klanlarda dünyanın gidişatına yön vermesi muhtemel gözükmüyor . Sanırım tek bir klan var , Wessex Klanı onlarda güneydoğu kararı aldı diye görüyorum . Ve ilerde kiminle savasacakları da az cok yapılan konusmalardan belli o yüzden etkilerinden bahsedeceğim fakat haritasal anlamda onları incelemeyeceğim .

Konumuza dönecek olursak bölgesel olarak ele almaya başlayalım ;

5 ana bölgemiz var ;

Kuzeydoğu , Güneydoğu , Güneybatı , Kuzeybatı ve Orta merkez bölge hepsini bölgesel olarak ayrı ayrı ele aldım .Ve haritadaki savaslardan cıkan klanların ilerde izleyebileceği diplomasi yolunu ayrı ayrı inceleyeceğiz .







Kuzeydoğu Bölgesi


kuzeydoğu.jpg

Yeşil : Venom
Turuncu : Out
Siyah : Kaos

Beyaz : Cellat
Kırmızı : Aile ( Family )
Sarı : Sağ taraf At Avrat Silah , Sol taraf Sancak
Bordo : Efendi
Turkuaz : Sol üst yay Toki , Sağ alt yay Trickster & Cılgın


İki ana klanımız mevcut Venom ve Out klanları . Haritasal anlamda kaçınılmaz bir savas mevcut . Bu savasta taraf olacaklar var ve etliye sütlüye karısmayacak klanlar var . Direkt olarak iki klanında bir savas ilanı vereceğini düsünmüyorum suanlık ama işin icine başka klanlarını dahil etmek isteyecek klan ilk savas ilanını verecektir . Ve kuzeydoğunun denge diplomasisini ve haritasal konumlarını gözden gecirirsek .

Venom , solda toki ile sa yaptı . Kaos ile mevcut bir sa var , aşağıda efendi klanı ve güneydoğudan , gözünü kuzeydoğuya dikmiş trickster klanının venom ile ortaklıgı mevcut . Suan onun icin en tehdit olan klan ise out klanı ve hamlelerini ona göre şekillendiriyor .

Out ise kuzeydoğuya girmeden önce cellat klanları ile arasında ki bir bağ mevcutdu . Normal de plansız bir şekilde cellat kuzeydoğuda baslaması ile diplomasinin ortada oldugu tek klan konumunda . Onun haricinde kaos a kendilerine katılmalarının söylediğini bilgim dahilinde .

Diğer klanlarında genel durumunu değerlendirip olacak savasları belirteceğim .

Kaos ekibi yay ın üst tarafında toplu şekilde toplanıp , aşaği da ise düzensiz bir yerleşim göstermiş . Geçmiş dünyalardan dostluk bağları kuvvetli bir klan . Genel olarak yaşli ve deli dolu abilerim olsalar da , oyun tecrübeleri hafife alınacak bir ekip değil . En azından kiminle savasırlarsa savassınlar zarar vereceklerini düsünüyorum . Ve suan out klanları ile aralarında sürtüşmeler başladı , suan tarafı venom klanları olası bir savasta aynı safta yer alacaklardır .Kısa vadede avantajlı olarak haritadan cıksalar bile , uzun vadede kuzeybatının durumuna göre kuzeydoğu dan kimse kaos u cıkarmak istemeyecektir . O konuya tüm kıtaları ele aldıktan sonra geleceğim . Suan sadece kıtasal acıdan bakıyorum olaya .


Cellat başlarında mete abi var . Ve cellat her zamanki gibi cellatlıgını yapıyor . Out klanları ile ortak hareket ettiklerini herkes biliyordu ama tüm yaptıgı diplomasilerde ( out , trickster , ilerleyen günlerde venom ) ben kendi cıkarıma bakarım , işime ne gelirse onu yaparım mantıgı aynen mevcut :) . Bu dünyada da ekibini geliştirmek ve herkese mesafesini kendini yeterli görene kadar aynı tutacaktır ve gerekirse herkesle diplomasi yapabilir . O esnada kücük klanları yiyip , diğer klanların ise de kendilerini yıpratmasını bekleyecektir . Daha sonrada en iyi teklifi yanında yer alacaktır . Umarım yanılıyorumdur , ama ben böyle tanıdım kendisini .


Efendi ve At avrat silah klanları pek fazla dikkat etmedim acıkcası pek fazla etkilerininde olacağını düsünmüyorum .Efendi klanı Sayı bazlı olarak 35 kişiler bu 35 kişiden ise oynayan 10 tane adam geriside muhabbete gelmiş duruyor . Diplomasi olarak bir etki göstermesede savaslarda taraf olmaları durumunda oynayacak 10 tane adam ve cepheyi genişletmek başka bir etkileri söz konusu olmaz gibi duruyor .


Toki , Tricster klanından diğer kıtalara girişte bahsedeceğim kuzeydoğuda bölgesinde mevcut köyleri bulundugu icin işin icine kuzeydoğu da yaşanacak savaslara olan etkilerinden dolayı işin içine katacağim .



Simdi analizlerim sonucu Kuzeydoğuda neler yaşanabilir , önümüzdeki günlerde yaşabilecekleri kendi yorumlarım ile anlatayım size ;

Yukarda bahsettiğim Venom ve Out klanları haritasal olarak savasmak durumunda kalacaklardır . Ve ilk savas acacak klan ise diplomasiden dolayı savas acmak zorunda kalıcaktır . Buda bana göre venom olacaktır .

Bu savasta taraflar venom , kaos , trickster , at avrat silah & out klanları . Ve savasın dengesine gelişecek durumlardan dolayı cellat klanı etkisi olacaktır .


Bu savasın gidişatını değiştirecek 3 farklı durum var .

1 incisi Out klanlarının güneydoğu sınırına yakın olan oyuncularının korumasını ne kadar sağlayabileceği . Cünkü güneydoğu sınırında hem venom , hem trickster klanının venom u rahatlatmak amacıyla kuzeyde yapacağı operasyonlar .
2 inci durum Out klanlarının elinde bulunan premium bazlı etki yaratabilecek frenzy , ceset vs oyuncuları ne kadar kullanabilecekleri
3 üncü durum ise venom un yönetim olarak etkili operasyonlar ve karsı savunmalar .

Diğer klanlardan bahsetmiyorum kilit nokta bu klanlar , diğer klanlar cephe genişlemesine etkisi olsada savasa yön verecek bir etkilerinin bulundugunu düsünmüyorum .

1 ,2 ve 3 üncü durumlarda olusabilecek ihtimalleri konusalım .

Out klanları sınırı korur etkili bir savunma yapar ise , yukarda da ekibindeki premiumlu oyuncuları kullanırsa hızlı bir tepki verir ve etkili operasyonlar olursa yukarda gösterdiği her etki ile güney sınırına takviyelerini sağlamlastırıp alacağı zararı minumum a düşürecektir ve gidişatı kendi lehine cevirecektir . Savasın erken acılıp yada gec acılmasına görede bu durumun gerçekleşme durumu değişecektir . Zamanla premium etkisi gectiğinde arada ki fark oyunculugun etkili bir dönemine giriyor . Ve venom daki kaliteli oyuncular bu durumu kendi lehlerine cevirebilecektir .

Onun dısında venom ve trickster klanının etkisinde ise dediğim gibi trickster klanı venomun oradan cıkmasını istiyor ve buna göre hamleler yapıyor . Bu hamleler ise güneydoğu sınırında ki out etkisini en kısa sürede yıkmak ve alttaki venom oyuncularını üst tarafa destek olabilmesini sağlamak olacaktır . Ve venom tabi oguz kardeşimin ve badgerimizin ciddi anlamda oyuna asılması ile durumu kendi lehlerine cevirebilir

Bu avantajı sağlar ve haritada üstünlük kurarlar ise diğer bir gercekleşecek durum trickster klanının o sınırda cellat a dalacaği olacaktır . Cünkü aktif adamlarını o sınıra yerleştirdi , yerleştirdiği aktif oyuncuların gelişmesini sağlamak icin hedef olarak cellat a girmek zorunda oyuncular ın mis mesafesine en uygun olarak cellat klanı yerleşmiş durumda . Cellat klanı bu durumun farkındadır belki de değildir bilemem ama savasa girip girmeyeceği konusunda bu durumunda değişkenlik göstereceğini söyleyebilirim , yön değiştirmeye etkisi olmasa da cepheyi genişletip out klanlarını rahatlatabilir .


Onun dısında dediğim gibi diğer klanlar burada cepheyi genişletmek amacı ile ancak savasta taraf olarak yer alacaklardır . Etki olarak yanında girecekleri klanları rahatlatabilirler ama iç içe girmiş iki klanın kaderini değiştirebilecek olan ya icerden cekilecek oyuncular yada yönetimin savas organizasyonları olacaktır . En sert ve en etkili vurusları yapan , en saldırgan klan bu savası kazanacaktır . Kimin kazanacagını ise sizlerin yorumlarına bırakıyorum . İlerde söyleyeceğim yazıda kimin kazanacagına göre olusabilecek durumlardan bahsedeceğim ...


Onun dısında bölgede yaşanacak diğer gelişmeler ise family klanı diplomasi olayına ne kadar girebilir bilmiyorum fakat haritada ki konumları etkili , bu bahsettiğim savasa etkisi olmayacaktır . Sağdan soldan haritada ki rahatlıktan dolayı köyleri toplayıp ilerde ciddi bir tehlikeli olusturabilir . Ama bunu düsünmüyorum , bölgeden cıkan klana kalkan görevi görecektir yada onların bünyesine katılacaktır diye düsünüyorum . Toki ve sancağı da işaretledim ama yerleşim olarak hedefleri kuzeybatı bu bölgede pek fazla etkinlik icine gireceklerini zannetmiyorum . Efendi ve at avrat silah klanlarınında bir geleceğini düsünmüyorum onlarda kısa süreli olarak savaslarda etkili olsalarda ilerde bölgede ki büyük klanın bünyesine katılıp yada 1-2 operasyon ile köylerinin alınacagını bildiğim icin pek fazla yorumlamadım .




Güneydoğu Bölgesi


Güneydoğu.jpg


Turkuaz : Trickster , Cılgın
Sarı : Kuzgun
Turuncu : Akbaba
Kırmızı : Alarm
Mavi : Attack
Siyah : Gece
Ant klanı da var eklemeyi unuttum kusura bakmayın .


Bu bölge hakkında en az bilgiyi bildiğimi itiraf etmek isterim . Cok fazla dikkat cekicek bölge değil o yüzden cok fazla araştırma yapmadım . Ama birkaç tahmin ve olusabilecek birkaç savas olacağını düsünüyorum . O yüzden haksızlık olmaması acısından yinede yorumları yapmak istiyorum , burada yanılma payım bende saklıdır :D ama yinede yanılmadan ziyade değişkenlik gösterecektir .


Dışardan bakan biri olarak bu harita anlasmalı olarak paylastırılmış gibi duruyor alarm ve trickster klanı arasında . Yukarıyı trickster , aşağıyı ise alarm almış . Fakat bu paylaşımdan dolayı bölgeye gelecek diğer klanlar trickster klanını tercih etmektense alarm ın icine gitmeyi secmiş , burada alarm ın sayı olarak az oldugunu onlarla daha rahat savasabiliriz düsüncesinden yola cıktıklarını göreceksiniz .




Bölgede olabilecekleri düsünürsek , en rahat gelişicek ekip trickster olacaktır . Nop taktiğini uygulamış kafa adamları hedeflediğin bölgeye götürüp , tehlike gelebilecek yere güvendiğin bir ekip bırak yanını veya arkanı saglama al . Hedeflediğin yere yürü . Ve haritasal olarak cılgın ile ortak hareket edecekleri icin solda titans klanları , aşağıda alarm cıkar ise alarm a kadar arkasına da gelecek wessex klanına kadar bir sınır olusturacaktır . Alarm ın cıkmasıda icin her türlü desteği verecektir . Ama diyelim ki alarm cıkmadı farkedeceğini zannetmiyorum diğer klanlarda bağı var yine cok rahat diplomasi kurabileceklerini düsünüyorum . Aşağıda ise olusabilecek bazı savaslar var simdi klanların genel durumuna bir bakıp aşağıyı ele alacağim .


Trickster ve Cılgın klanı nop , soa , sab ekibi karısımı icinde güzel ve etkili bulunan oyuncular mevcut . Diplomasileri yukarda venom , aşağıda alarm ile kalıcı dostlukları mevcut . Yukarda out klanlarına doğru hareket edecekleri icin kafa adamlarını oraya atıp arkaya savunma oynayacak ve bölgeyi kapatacak oyuncular şeklinde bir düzenlemeye gidilmiş .

Alarm Klanı Birbirini tanıyan beğendiğim ekiplerden bir tanesi . Mevcut konumları yüzünden ve diplomasi olayına girmemeleri onları sıkıntıya sokabilir , karşılarında ki ekipleri inceledim . Ağırlıgını koyabilecek ekipler var . Yerleşimlerini de tam yapamamıslar gibi görüyorum biraz dağinik bir yerleşimleri mevcut . Yada söyle söyleyeyim , her yerleştikleri kısımlarda onlarla savasa girebilecek potansiyel de klanlar mevcut .


Kuzgun ve Akbaba klanlarını bir ele almak istiyorum . Akbabayı tanıyorsam biraz , gözüne suan alarm ı kestirmiştir :) . ve ilk diplomasilerini kuzgun ile yapacaklarını düsünüyorum . Belki de yapmışlardır sorma fırsatı bulamadım . Ve ilerde alarm a karsı savasa girebileceklerini düsünüyorum . Ve bu savastan dolayı kuzgunun gece klanı ile diplomasisinden dolayı gece ilede güneybatı , doğu cizgisinin orada sıkıntı yaşayacaklardır . Kuzgun ekibinde de güzel oyuncular var , akbaba klanlarında da ciddi anlamda etkili oyuncular mevcut . İlerleyen günlerde böyle bir ittifak ve bu savasın cıkacagı düsüncesindeyim .


Barbar klanı w42 den sonra takip ettigim bir klan . Tam olarak birkaç oyuncu haricinde tanıdıgım olmasada gireceği savaslarda etkisi olacağı düsüncesindeyim . Diplomasi olarakta alarm veya kuzgundan birini tarafına cekip diğer klana karsı hamle yapabilir gibi duruyor . Cünkü 3 klan iç içe ve bu 3 klanın ortak bir paydadan önce birinin sonra kalanlardan ikisinin diğerini indireceği bir yol olacağını görüyorum .

Attack klanı Titan klanıyla aralarında bir didişme oldugunu düsünüyorum . O tarafa doğru diplomasi hamlelerini gercekleştirmiş durumda ama ilerde aşağıdan cıkacak klanın onlara karsı ciddi tehdit olacaklarının farkında olmadıklarını düsünüyorum . Günü kurtarma peşindeler gibi duruyor . Bölgede ne kadar ayakta kalacağı ise benim icin merak konusu .


Ant klanı haritada işaretlemedim güneybatı tarafında yay cizgisinin altında bulunuyor . Alarm ile diplomasileri oldugunu öğrendim . Fakat kendilerinin savasta ne kadar etkili olabileceği konusunda süpheliyim . Muhtemelen haritada biraz takılmaya yönelik girdiler . İlerleyen asamalarda da etliye sütlüye karısmazlarsa bir klana girip devam ederler yada bir klan tarafından rahat toplanabilirler cünkü 50 kişiler ve fazla asılmıyorlar gibi duruyor


Simdi analizlerim sonucu Güneydoğuda neler yaşanabilir önümüzdeki günlerde ,


Öncelikle dediğim gibi , akbaba kuzgun vs alarm savasını görebiliriz . Bu durumdan dolayı gece klanı da bu işin i.ine girecektir . Gece klanın güneybatıda ki diplomasisine göre yorum yapıyorum . O konuya güneybatı konusuna girince geleceğim . Ve burada en önemli etkenlerden biri de barbar klanının izleyeceği yoldur . İki farklı durum ortaya cıkabilir bunun neticesinde .


ilk durum barbar klanının akbaba ve kuzgun tarafında bir savasa girmesi . Bu durumda alarm oyuncularının her ne kadar oyunculuguna güvensem de öyle bir haritada biri diğerini satmadıkca cıkması benim icin muhtemel gözükmüyor . Cünkü her yerden darbe alacak pozisyonda olacaklardır . Ve buda alarm icin cok aşırı zorlanmaları durumunu doğurur . alarmdan sonra olusacak diğer pozisyon ise kuzgun , barbar arasındaki bu iki klan hesaplarını buna göre yapmaları gerekiyor . Ve akbabanın taraf mı sececegi yoksa olaya sessiz mi kalacakları durumu değiştirecektir .


İkinci durum ise , Barbar klanının alarm ile ortak hareket etmesi . Eğer trickster ve venom klanları alarm ı ayakta tutmak istiyorlarsa bağlantıları kullanarak bu diplomasinin olusması icin ellerinden geleni yapacaklardır . Bu durum olustugunda ise dengeli fakat alarm ve kuzgun un ağır yara alacaği bir savas göreceğiz . Özellikle trickster in doğrudan destek vermesi ile durumları lehlerine daha rahat cevirebileceklerini düsünüyorum . Fakat ilerisi icin alarm yaptıgı anlasmayı bozar mı , barbar ile ne kadar ortak hareket edebilirler bunu nasıl anlasacakları konusuda önemli olacaktır . Sonrasında devam edecekler bu bölgede cok önemli , cünkü bu savaslar ve diplomasiler diğer klanlarının da gidişatını değiştirecektir . Hedef olabilirler yada diğer klanlarının hedeflerini bozabilirler . O yüzden burada ki savas ve diplomasiler dünyanın önemli bir parçasını olusturuyor .


Bölgede dikkatimi ceken başka klan olmadı , fakat wessex klanı gelecek diye gördüm genel forumda . Bu klanda trickster ile savasmak icin geliyor . Özellikle dikkatimi cekiyorlar . Cünkü %80 yabancılardan olusuyorlar , oyunu nasıl oynadıkları benim icin merak konusu .

Bu bölgede ki analizim bu kadar :)




Güneybatı Bölgesi




Güneybatı.jpg


Turkuaz : Şizofren ve Dede Klanları
Kırmızı : Adam Klanları
Turuncu : Wal Klanları
Siyah
: Gece Klanları
Yeşil : İsyan
Mavi : Eibo



Benim icin yorumlaması en rahat bölge belki de o kadar güzel bir dizilim var ki , haritaya bi sigara yakası geliyor insanın :) . Bu bölgenin kontrolu tüm bölgeleri ilgilendiriyor . O yüzden herkes burada ki sonucu ciddi anlamda takip edip planlarını buranın sonucuna şekillendirmesi kendilerinin faydasına olacaktır . Ve bu bölgede dünyanın ortadoğusu gibi , o yüzden planları burada cizenler , uygulayayıcılardan daha önemli bir noktada .


Simdi ne demek istiyorsun diyen olacaktır . Dünyayı genel olarak ele aldıgımda söyleyecegim ve hak vereceksiniz :) . Dilerseniz önce bi klanları ele alalım değerlendirip sonra olması en muhtemel savasa gecelim .


Şizofren ve Dede klanları : Yukarda anti ve dehşet klanları ile anlasmalı olarak geldiler bu dünyaya , buda kuzeybatı ekseninden dolayı ilerde ki savasının bu doğrultuda olacağının göstergesidir . Ayrıca güneydoğu tarafına yakın olarak gece ile diplomasi yaptılar . Gece klanı bu yüzden güneydoğuya hamle gösterip kuzgun ile ortak hedefe girecektir diye dedim . Ve ayrıca bölgesine isyan klanı ve icinde cin oyuncularının bulundugu bir ekip gelmiş onlara karsı tutumu da olusacak savaslarda yeni bir cephe acmalarına sebep olabilir . Ayrıca benim dedem orada sağı solu belli olmuyor kafası atarsa herkese savas acabilir :)

Genel olarak ekibin durumuna bakarsak , premium ile hızlı etki gösterebilen ve oyunun basında etkili olan bir klan . Fakat şizofren klanı oyunu genel kemik bir kadro kurmus ve tüm oyunu o ekip etrafında dönderdigi icin büyük savaslarda sadece kemik kadronun yapabildigi kadarıyla iş yapıyorlar . Buda basarı oranlarını etkiliyor .


Adam Klanları : Son zamanlarda ismini duydugumuz bir ekip , yeni yeni palazlanıyorlar . Bu dünyada kendilerini test etmiş olacağız ve onlarda kendilerini kanıtlama yoluna gidecektir . Ve biliyoruz ki adam klanları udw ile aynı diplomasi olmasa da ortak amaclar dogrultusunda hareket eden bir yapı da . Ve bundan dolayıdır ilerde bekledigimiz bir şizofren var savası var . Ve bu bölgede yapılacak diplomasiler ile birlikte güzel işler yapacaklardır . Wal klanları ile mevcut bir anlaşmaları oldugunu biliyorum , gece klanları ile diplomasi konusunda bir etkisi olmasa da şizofren ile cıkabilecek savasta kendi taraflarına cekmeyi deneyeceklerdir . Ekip olarak kalabalık ve etkili yönetim ile haritada üstünlük kurabileceğini düsünüyorum .


Wal Klanları : Cogunlugu ocean oyuncuları olusturuyor . Feryat ismini görünce sayfayı kapattım . Bu klan iyi iş yapacak bir klan savunma konusunda özellikle blok savunma da etkililer . Adam klanları ile ortak hareket edeceğini düsündüğüm bir ekip . Cünkü haritada şizofren ile iç içe gecmiş durumdalar . Savas kacınılmaz gibi duruyor . Şizofren bu klana dikkat etmez ise şizofrenin sonu olur benden demesi .


Gece Klanları : Dikkatli bir şekilde oyuncularını inceledim . Saglam premium almışlar arkadaslar , güzel oynayan arkadaslar da var . Sanırım bu dünyanın sürpriz klanı gece klanları olacak . Eğer diplomasilerini de etkili kullanırlarsa ilerleyen aşamada savaslarda en cok zararı verebilecek potansiyel de bir klan olarak görüyorum .


İsyan Klanları : Cin ekibi den olusan oyuncular mevcut . Pek fazla yorumlamaya gerek duymadan yakup abi burdaysa burada birilerinin canını yakmadan cekip gitmez diye düsünüyorum . Ben abimi tanıyorum az cok :) , gidip en güclü kimse o klana savas acacaktır .

Eibo Klanları : Bizim hanımkeleşigetir in klanı :) Haritasına girene savas acıcaktır . Bölgede pek fazla etki gösteremezler fakat fazladan cephe acabilirler ve en azından rahatsız edecek pozisyonda bir klan .




Simdi analizlerim sonucu Güneybatıda neler yaşanabilir önümüzdeki günlerde ,


Yukarda bahsettigim gibi önümüzde ki günlerde bizi adam , wal vs şizofren savası bekliyor . Bu savasın en önemli etkisi dünyanın gidişatını etkileyecektir . Burada klanların savası kazanması icin yapmaları gereken durumlar var . Ve diğer klanlarında etkisini de işin icine katıp olusabilecek sonucları hesaplayalım .


Şizofren acısından bakarsak , sizofren klanı genel yay cizerken wal ve adam klanları toplu olarak belli bir bölgeye yerleşmiş ve sınırlarını rahat bir şekilde cizmiş durumdalar . Özellikle şizofren acısından yapılan diplomasiler cok önemli bir noktada yaptıkları yaydan dolayı . Özellikle isyan ve eibonun icinde ki oyuncularına gelecek saldırıları engellemesi ve ilerde dönüp onlara vurmayacak şekilde diplomasi yapmaları yada bu tehditleri bir şekilde egale etmeleri lazım . Bunu nasıl yapacaklarını ve stratejilerini cok merak ediyorum . Fakat bu durumu beceremezlerse her noktadan saldırılar da zorlanabilirler . Kafa ekiplerini koruyabilirler fakat diğer oyuncuları pek fazla önemseyeceklerini düsünmedigim icin sayı olarak cok büyük zarara ugrayabilirler . Savas konusundan bakarsak wal klanları cok tehlikeli bir noktada onlar icin tam iclerine girmiş yaylarını bölme durumu var . Oraya son sürat yüklenip wal klanlarına karsı oyuncularını koruyamaz orayı kaybedelerse yay düzenleri bozulacak ve buda savası kaybetmelerine neden olacaktır . En önemli husus onlar icin bu . Fakat diğer bir hususta var gece klanı ile diplomasi yaptılar bu onlar icin iyi bir durum fakat gece klanın işi bittiginde onlara dönebilecek olmasıdır . O yüzden savasları hızlı bitirmeleri onların faydasına olacaktır .


Wal ve adam klanları acısından bakarsak , wal klanları orta bölgede etkili vuruşlar yapıp aktif kafa adamlarından ziyade kücük kücük işe girip kafa adamlarını blok savunmalar ile patlatıp haritalarını korumalarını gerekiyor . Kısa vadede etkisi olmasa da uzun vadede savası kendi lehlerine cok rahat cevirebilir . Fakat burada adam klanlarının yapması gerekenler var bu etkide şizofrenin wal a yüklenmesini engellemek ve sürekli olarak kendi sınırlarında bulunan şizofren oyuncularına gerek yıkım gerek köy alım operasyonları ile tehditlerini sürdürmek olacaktır . Ve diğer klanları da kendi bölgesinde şizofren oyuncularına dönmeleri icin baskı olustururlarsa , geniş bir cephede şizofren klanlarının bu savası kaybetmeleri cok kısa sürecektir .




Kuzeybatı Bölgesi


Kuzeybatı.jpg

Mavi : Gassal
Yeşil : Udw
Pembe : Dehşet
Siyah : Anti , AntiCedcal , Partiee olarak sıralayayım da alınganlık olmasın aşağıda anti diye gecicem .
Sarı : Sancak

Turkuaz : Toki
Mor : Baron


Babaların babası , cok tehlikeli bu harita ve burada en doğru tahminleri vermek benim boynumun borcu . Cünkü ben bu haritadayım tutturmasam ayıp olur :p Eski düşmanlık tarihi bulusma c3 ün hesaplasmasının görüleceği harita ve sen bizi arkamızdan vurdun , sen vuracaktın biz vurduk muhabbetlerinin biteceği bir dünya olacak . Ve bu hesaplasmadan dolayı olusacak durumlar , diğer klanların etkisi , savasın gidişatı ve savas sürerken hamlelerin neler olacağı konusunda . Burayı kapatacak klanın dünyaya ne kadar etkisi olacagı ile ilgili durumları genel bir anlatım ile bilale anlatır gibi hem enes e hem canını yerem e hem nail e hem serhat a hem ali abime hemde mehmet e anlatayım :) Sonra vay efendim sen biliyordun muhabbetleri olmasın . Gerisini siz aranızda halledin .


Bu haritada 3 kurt var ve 3 koyun var . Bunlar kimler aşağıda yapacağim yorumlardan dolayı kim nereye uygun görüyorsa oraya koysun . Ve bu haritadan cıkmak bir şeref meselesi gibi bir durum . Cıkanlardan biri intikamını almış olucak , diğeri prestijini almış olacak . Dehşet de ekmeginin peşinde :) .


Öncelikle klanların genel durumuna bakalım daha sonra olusacak savasa ve bunda yapılacak hamlelerden bahsedelim .


Udw : Dayı henüz genc bir kardeşimiz olmasına rağmen , kazanma konusunda ki cabaları doğru yada yanliş olsada takdir ediyorum . Hırs yapmayı seviyor ve bu hırsı doğrultusunda da dilini de kullanarak insanları etkisi altına alabiliyor . Serdar abiyi bile kandırmış :p . Ekibin durumuna bakacak olursak güzel ve iddaalı bir ekip toplamıs . Sayı olarak daha fazla beklerdim ama bu konuda beni şaşırttı . Harita dizilimleri antinin onları takip etmesinden kaynaklı lehlerine oldu , bu durum cok sıkıntılı bir durumda olabilirdi classicte izledigi taktik birim hızından kaynaklı burada işlemeyecekti cünkü .

Diplomasi konusundan bakacak olursak durumda , alt tarafta adam klanları , kuzeybatı orta bölgesinde baron klanları , kuzeydoğu da kaos klanları ile pakt ı var :) . Sancak ile henüz diplomasi yapamadı , Arkada gassal ile 1 aylık bir sa mevcut . Toki ile de aynı şekilde bir durum söz konusu olacaktır .


Anti ve Dehşet : Anti Sayısal olarak cidden eksik geldigini gördüğüm bir klan . Minumum 400 - 500 kişi gelirler diye beklerken bu sayıları beni şaşırttı . Yoksa anti bitmiş mi ? :p . Cedcal ekibi , Myrmidons ekibinden ve diger birkaç ekipten daha oyuncuları bünyelerinde görüyorum . Haritasal anlamda ciddi anlamda emek vermeleri gerekiyor , cünkü harita konumlarından dolayı bir cephede savası götürebilecekken diğer cephede oyuncu kaybedebilirler .

Dehşet ekibi ise güzel işler cıkartabilen bir ekip , fakat bu haritalar nailin haritası değil gibi . Nail haritayı kendi istediği konuma getirmesi icin udw nin yıkılması gerekiyor . Bu haritayı olusturmak icinde bu savası kazanması gerektigini biliyor .

Diplomasi konusunda Şizofren ile kalıcı müttefikleri , arkada gassal ekibi ile de müt olma gibi bir durum söz konusu olabilir . Yinede anti ve dehşet klanları da sancak ile diplomasi yapamadıgını belirterek . Toki ile de sa yaptılar yada yapacaklar diye biliyorum .


Gassal : Kalabalık ve dizilim olarak worldun bence en iyi yerleşimini ve sağlam bir yönetim ile en avantajlı iki klanında birisi diyebilirim . Hem arka tarafı kapatabilir , hemde anti , dehşet vs udw savasında kazananı tayin edebilirler . Serhatın burada ki amacı dünya kapatmak değil , istediği ekibi olusturmak icin klanını kanıtlamak ilerde adından söz ettirmek . Suan iki klan arasında paylaşılamıyor . Diğer klanlarda bu durumun farkında , dur bakalım serhat neler yapıcak benim de merak ettigim bir husus


Diplomasi konusunda , Udw anti dehşet toki ile suanlık sa söz konusu .

Toki ve Sancak Klanları : Toki klanları ve Sancak klanları birbirlerine tam zıt politika izliyorlar suan . Toki etliye sütlüye karısmadan herkesi sa işaretliyor , sancak ise kimseyle diplomasi yapmayıp aradan kimden ne koparır isem mantıgı ile ileriyor . Kuzeybatıda ki savasları etkileyebilecek iki klandan birisi ..

Toki klanları bölgesel olarak savasa pek fazla etkisi olmasada cephe genişletmenin yanı sıra kuzeydoğu ve kuzeybatı arasında set görevi görüp şayet ayakta kalırsa ilerde doğu ve batı savası olması durumda altın bir yol olabilir .

Sancak klanları ise oyun bazında benim favori klanım . Bu klan ile hangi klan savasa girerse girsin , yıkabilirler ona birşey diyemem ama worldu kaybedeceklerini bilerek etsinler . Cünkü sizi şaşırtabilirler .. Ve mutlaka sancaga gidiyorsanız tek gitmeyin , 2-3 klan ile gidin benden demesi :) sevdigim abilerim var yaşlı ve eski bir ekip .

Diplomasi konusunda güvenebilecekleri birileri olmadıkları sürece diplomasi yapacaklarını düsünmüyorum . Belki bu dünyayı kaybederse üzüleceğim tek klan . O yüzden savastıkları klan sayısı fazla olabilir , bu durumu nasıl ilerletecekler merak ediyorum .



Simdi analizlerim sonucu Kuzeybatı neler yaşanabilir önümüzdeki günlerde ,


Evet savas resmi olarak olmasada bireysel olarak dalmalarla başladı . Udw klanları baron ve adam tarafından birkaç oyuncuya destek alarak savunma konusunda durumunu halledip ilerde operasyonlara baslayacaktır . Burada ciddi anlamda söyleyeceğim tek şey ise saldırgan olan klan savastaki gidişatı eline alacaktır . Burada sovalye etkisi olmadıgı icin saldırgan taraf her zaman avantajlıdır . O yüzden operasyonlar klanlara ciddi anlamda zarar verecektir . Ve her noktada savası hissedeceğimiz icin kişisel becerilerde ön plana cıkacaktır . Multilerin ve Savunma oyuncularının etkisi kafa adamlar rakibi yıpratmak adına arkasınıda sağlama alarak yıkım ve tek tük köy alımlarını göreceğiz . Savas başta anti ve udw arasında gececektir . Dehşetin savası ise önce icine düşmüş olan udw oyuncuları egale ederek misyonerler basıldıktan sonra yayının her bölgesinde ki udw oyuncularını toplamak isteyecektir .

Dışardan mudahele gelmedigi ve diplomasiler değişmedigi sürece taraflar arasında nasıl bir yol izleceklerini yazalım .


Udw acısından bakacak olursak ; Dehşet klanlarına bireysel dalmaların dısında operasyon konusunda suanlık bir alan yaratamadılar . O yüzden bu savasta dehşeti gecip tüm gücünü antiye verecektir . En azından rakiplerinden birini hızlı bir şekilde egale etmek isteyecektir . Ve zaman udw icin cok önemli , bana göredir ki udw yıkım felan bunlarla ugraşır ise bu savas uzayacak ve kazanma şansları diğer klanların elinde olacaktır . Özellikle burada sancagın diplomasi yapmaması ve udw oyuncuları ile sınır olduklarını düsünürsek o taraftan gelecek saldırılar da udw nin etkisini yıpratacaktır .

Diğer bir dikkat etmesi gereken bölgede yayın orta bölgesi , orada ki anti oyuncularını toplayıp bir merkez olusturabilirse savası kendi lehlerine cevirebilir . Diğer bölgelerde yaşayacakları kayıpları ordaki avantajları dengeleyebilirler .


Diplomasi konusunda ise , Toki onların savasına etki etmesede diğer klanlara karsı savasa sokması kendilerini rahatlatacaktır . Gassal ın Udw yanında olacağını düşünmedigim bu konu yoruma kapalı ama mustafa bu konuda birşey yapabilirim diyebiliyorsa . Gassal ekibi iki taraftan birine savası kazandıracak klan konumundadır .


Savasa anti ve dehşet tarafından bakacak olursak .

Anti bu savası nokta atısları ve gece operasyonları ile bireysel köy alımı yaparak , bu noktalarda rahatlayan her oyuncunun desteğini en sıkıntılı yerlere aktarması ile haritayı rahatlatacak şekilde hareket etmesi gerekiyor . Burada önemli olan bence udw nin zayıf bölgelerini belirlemek ve oralara ilk hamleleri yapmak . Bu arada sıkıntılı yerleri özellikle sağ üst yay bölgesinden hem kendi oyuncularının hemde dehşet oyuncularının vereceği savunmalarla korumak olacaktır . Her nokta desteklenemeyeceği gibi geniş bir alanda savas olacagı icin destekleyeceği oyuncuların öncelikle misyoner basma konumunda ki adamlar olması ve bu adamların kilit ve yıkıma yada köy kaybına ugramaması önemli bir durum olacaktır . Dehşet klanları ise elinden geldiğince hızlı bir şekilde misyoner e gitmesi ve bu esnada udwnin kendine yakın olan oyuncularına karsı tehditkar olması önemli bir etken olacaktır .


Bu savas cok uzun sürecektir . Ve bu savas sonucunda taraflar kan kaybına ugrayacaktır . Bu savasın bitişi ise gassal ve sancagın tarafını secmesine göre şekillenecektir . Bu savasın sonuclanmasından sonra olusacak yeni savaslar mevcut . Özellikle udw bu savası kazanırsa haritasında sayı avantajını da korursa toki ,gassal ve sancaga karsı hamlede yapabilir . Aynı şekilde anti ve dehşetin gassal a hamle yapacağini düsünmesem de diğerlerine karsı hamle gercekleştireceklerdir . Burada diğer klanların kendilerine karsı hamleleri tartıp taraflarını öyle sececekleri bir gerçek , cünkü herkes kendi cıkarlarını düsünüyor . Ve bu cıkarlar ters düştüğü anda klanlar da ters düşebilir . Anti ve dehşet klanları da birbirlerine düşebilir .



Orta Merkez Bölge ;

Arkadaslar bu bölgede harita paylaşımı yapmayacağim . Sebebine gelirsek burada ilerleyen aşamalarda cıkabileceğini düsündüğüm titan yani erhanın klanı . Her ne kadar erhanın yapısını sevmesemde , haritadan cıkma becerisine saygı duyuyorum . Merkezde ki bütün klanlar birbirleri ile savasa girecektir . Fakat ilerleyen zamanlarda bir cogu diğer klanlar tarafından yenilip yutulup haritadan ayrılacaklar . Dedigim gibi bir erhan arkadasımız oda potansiyel olarak her klan ile ilişki icerisinde olacaktır . Ama kafasında ki tek klan trickster klanı olacaktır . Tricksterle bile konusmaya gider bakın hic cekinmez ama hedefini kendince hic değiştirmez . O yüzden erhan trickster haric herkesin işine yarayacaktır . Cünkü hem tampon olarak iş yapar hemde ortalıgı iyi karıstırır . Kuzenlerini de unutmamak gerek . Erhanın özellikle haritadan cıkarsa out un işine yarayacağını düsünüyorum .





Simdi dünyayı genel olarak ele alıp yazımı bitirmek istiyorum . Burada ise hangi klanın veya klanların kıtayı kapattıktan sonra olusabilecek diplomasiler ve savaslar ve dengeleri ele almasam olmazdı ..

İnce bir hesap ile işin icine gireceğim özellikle burada güneybatıda cıkacak klandan , Güneydoğu alarm , barbar , akbaba , kuzgun dan herhangi birinin cıkması , kuzeybatı da cıkacak klanlar ve kuzeydoğuda kaos ile venom, veya outun cıkması durumunda olusacak durumu alarak konumuza baslayalım .


Genel Dünya acısından Paktlara tekrar bakalım


Venom & Alarm , Trickter - Venomun bölgesel diplomasisi ise Kaos klanları : Sırası ile Kuzeydoğu , Güneydoğu

Udw & Adam & Kaos : Sırası ile Kuzeybatı , Güneybatı , Kuzeydoğu ..




Öncelikle burada yorumlama yapıp , yoruma acık bırakacağim sizlerin kafanızda tartmanız icin ,

Şimdi buradaki diplomasiler worlde giriş yapılmadan yapıldı . Kaos ile venom diplomasisi haric onlarda ortak hareket etme kararı almışlar . Burada diyorum ki out klanları yıkıldı ve udw kuzeybatı dan cıkarsa venom klanlarına dost dediği güneyden de trickster geliyor . Burada venom ile kaos arasında ki durum ne olacak . Sonucta kaos klanı da udw ile bir dostlugu var . Mecburen kuzeybatıya gidecektir bu esnada kaos klanına karsı tutumu nasıl olur .. Aynı şekilde


Udw haritadan cıktı aşağıda da şizofren yıkıldı diyelim . Udw de adam klanlarından dolayı güneybatıya inemeyeceği icin kuzeydoğuya gelicek önünde sancaga karsı tutumu büyük ihtimal savasacaklar fakat diyelim ki sancak yıkıldı kaos un venom a karsı tutumu nasıl olacak ?


Bir diğeri ; Alarm klanı haritadan cıkamaması durumunda savasta alarm ın tarafını tutan trickster klanına karsı diğer klanların tutumu nasıl olabilir bu durum out un haritada cıkması durumunda ilerde yaşanacak savası ciddi anlamda etkileyecektir . Soldan erhan , alttan cıkan klanlardan biri veya birkaçı yukardan da out klanı arasında kalacaklar cünkü , hatta wessex klanı gelirse onları da ekleyelim mi :)


Bir diğer ; Adam klanı bölgesinde wal ile diplomasi yaptı , kuzeyden udw cıkması ve şizofrenin yıkılması durumunda izleyeceği politika nasıl olacaktır . Cünkü anlasmayı gecici olarak yaptıklarını zannetmiyorum .


Bu konuyu yoruma acık bırakıyorum ..


Ve devam edecek olursam Worldun dengesinin olması hangi klanların hangi şartlarda kıtayı kapatacağina baglı olarak ileriye yönelik savasları ele alalım .

1 - Kuzeybatıdan Udw , Güneybatıdan Adam klanları ve wal klanları ortak ettiği sürece , Kuzeydoğudan venom ve güneydoğu trickster ve alarm ın cıkması durumunda bir dengeli doğu batı savası göreceğiz . Tabi merkezde erhanı da katalım :)


2-Tam tersi olarak Anti , şizofren , dehşet üclüsü cıkıp batıyı değiştirmezsek aynı şekilde dengeli savaslar göreceğimiz .

3- Out klanları kuzeydoğudan cıkarsa savasıcagı klan trickster olacak düsmanlık ortada zaten . Bu durumda doğu tarafında ise Udw kuzeybatı , Şizofren güneybatı . Veyahut anti , dehşet karsısında adam ve wal klanları bulunmasıdır . Titans da bunların ortasında gidip gelecek bir şekilde :)



Bunun dısında olusacak her türlü durum worldun dengesini ciddi anlamda değiştirecektir . Yine bir şekilde rayına oturacaktır fakat mutlaka bir klan ciddi avantajlı bir durumda olacaktır diye düsünüyorum .

----------

Buradan yorumlarını kısa tuttugum veya gözden kacırdıgım klanlar olabilir . Cidden simdiden özür dilerim onlardan , cünkü cok aşırı fazla klan vardı . Hepsini tek tek incelemek cidden zor ve her ihtimalin hesabını yapmakta ve sizlere karsı en iyi analizi vermek icin kaç gündür bu yazıyı hem düsünüp hem olusturmaya caliştim . İşsizsin felan diyenler cıkacaktır . Fakat cok fazla rica edildi , bende en iyi şekilde paylaşmak icin bu kadar uzun ve detaylıca anlatmaya caliştim .

Emeğe karsı saygınız oldugunu düsündüğüm baslık altında sizlerden ricam seviyeli yorumların yapılmasıdır . Yazım hatalarıda olabilir ayrıca Operatörlerimiz de kavga cıkarmaya calısan kişilere dikkat edip gerekeni yapıp konuyu kapattırmaz ise sevinirim .

Eleştiriye acıgım , hatalarımı ve eksiklerimi söyleyebilirsiniz . Onun dısında yorumlara acık bıraktıgım kısımlara yorumlarınızı ve genel olarak world hakkında ki sizin düsüncelerinizi öğrenmekte isterim ..



Herkese Teşekkür ederim Kolay gelsin arkadaslar .
















 

-AzraiL-

Yasaklı
Tepki puanı
383
Herkese Merhabalar .



Arkadaslar kusura bakmayın worldde cok aşırı klan oldugun icin cok cok uzun bir yazı olacağını düsünüyorum . Belki de okurken sıkılabilirsiniz ama rica üzerine ve etkili bir yazı olması icin yazımı uzun tutup World hakkında tarafsız bir şekilde analizimi paylasıp , sizlere sunmak istiyorum . Bu tarzda ki paylasımlarım daha önceki worldde de olmustu bilen arkadaslarımız vardır . Bu analizim de haritasal durumlar ve eski hesaplaşmalardan dolayı olusan diplomasi trafikleri ve bölge secimlerinden tutalım , kimin haritada hangi durumlar da avantajlı duruma gecebileceği ve yapılan hamlelerin worldun gidişatını nasıl etkileyebileceğini belirterek kendi analizlerim ve sizlerin yorumları ile güzel bir sohbet ortamı olusturmak istiyorum . Dışardan takip edecek arkadaslarımız icin bilgilendirme amacı ile beraber worldde ki klanların bu analizlerimin doğrultusunda eksik yada fazlalıklarını kendilerince tartacaklarını düsünüyorum tabi eleştirisel veya beğenmeyerek yaklasanlarda olabilir . Simdiden herkese okudugu icin teşekkür ederim ..



Öncelikle belirtmek istediğim bu dünyanın bol savaslı fakat asıl olayın diplomasiler eksende döneceği gerçeğidir . Ve diplomasi ekseninde tek amaç ayakta kalmaktadır . O yüzden verilen sözlerin yada yapılan anlaşmaların klanların çıkarlarını korudugu sürece diplomasileri korumak mümkün olacaktır . Bu cıkarların korunmadıgı durumlarda anlaşmalar ceşitli bir takım sebeplerle iptal edilecek ve yeni diplomasilerin olusacaği bir dünya haline dönecektir . O yüzden arkadan vurulmalar , yoldayken diplomasilerin değişeceğini düşünerek yazımı olusturuyorum .



Az çok haritalar oturdu . Bu dakikadan sonra gelecek klanlarda dünyanın gidişatına yön vermesi muhtemel gözükmüyor . Sanırım tek bir klan var , Wessex Klanı onlarda güneydoğu kararı aldı diye görüyorum . Ve ilerde kiminle savasacakları da az cok yapılan konusmalardan belli o yüzden etkilerinden bahsedeceğim fakat haritasal anlamda onları incelemeyeceğim .

Konumuza dönecek olursak bölgesel olarak ele almaya başlayalım ;

5 ana bölgemiz var ;

Kuzeydoğu , Güneydoğu , Güneybatı , Kuzeybatı ve Orta merkez bölge hepsini bölgesel olarak ayrı ayrı ele aldım .Ve haritadaki savaslardan cıkan klanların ilerde izleyebileceği diplomasi yolunu ayrı ayrı inceleyeceğiz .







Kuzeydoğu Bölgesi


5934 adlı eklentiyi görüntüle

Yeşil : Venom
Turuncu : Out
Siyah : Kaos

Beyaz : Cellat
Kırmızı : Aile ( Family )
Sarı : Sağ taraf At Avrat Silah , Sol taraf Sancak
Bordo : Efendi
Turkuaz : Sol üst yay Toki , Sağ alt yay Trickster & Cılgın


İki ana klanımız mevcut Venom ve Out klanları . Haritasal anlamda kaçınılmaz bir savas mevcut . Bu savasta taraf olacaklar var ve etliye sütlüye karısmayacak klanlar var . Direkt olarak iki klanında bir savas ilanı vereceğini düsünmüyorum suanlık ama işin icine başka klanlarını dahil etmek isteyecek klan ilk savas ilanını verecektir . Ve kuzeydoğunun denge diplomasisini ve haritasal konumlarını gözden gecirirsek .

Venom , solda toki ile sa yaptı . Kaos ile mevcut bir sa var , aşağıda efendi klanı ve güneydoğudan , gözünü kuzeydoğuya dikmiş trickster klanının venom ile ortaklıgı mevcut . Suan onun icin en tehdit olan klan ise out klanı ve hamlelerini ona göre şekillendiriyor .

Out ise kuzeydoğuya girmeden önce cellat klanları ile arasında ki bir bağ mevcutdu . Normal de plansız bir şekilde cellat kuzeydoğuda baslaması ile diplomasinin ortada oldugu tek klan konumunda . Onun haricinde kaos a kendilerine katılmalarının söylediğini bilgim dahilinde .

Diğer klanlarında genel durumunu değerlendirip olacak savasları belirteceğim .

Kaos ekibi yay ın üst tarafında toplu şekilde toplanıp , aşaği da ise düzensiz bir yerleşim göstermiş . Geçmiş dünyalardan dostluk bağları kuvvetli bir klan . Genel olarak yaşli ve deli dolu abilerim olsalar da , oyun tecrübeleri hafife alınacak bir ekip değil . En azından kiminle savasırlarsa savassınlar zarar vereceklerini düsünüyorum . Ve suan out klanları ile aralarında sürtüşmeler başladı , suan tarafı venom klanları olası bir savasta aynı safta yer alacaklardır .Kısa vadede avantajlı olarak haritadan cıksalar bile , uzun vadede kuzeybatının durumuna göre kuzeydoğu dan kimse kaos u cıkarmak istemeyecektir . O konuya tüm kıtaları ele aldıktan sonra geleceğim . Suan sadece kıtasal acıdan bakıyorum olaya .


Cellat başlarında mete abi var . Ve cellat her zamanki gibi cellatlıgını yapıyor . Out klanları ile ortak hareket ettiklerini herkes biliyordu ama tüm yaptıgı diplomasilerde ( out , trickster , ilerleyen günlerde venom ) ben kendi cıkarıma bakarım , işime ne gelirse onu yaparım mantıgı aynen mevcut :) . Bu dünyada da ekibini geliştirmek ve herkese mesafesini kendini yeterli görene kadar aynı tutacaktır ve gerekirse herkesle diplomasi yapabilir . O esnada kücük klanları yiyip , diğer klanların ise de kendilerini yıpratmasını bekleyecektir . Daha sonrada en iyi teklifi yanında yer alacaktır . Umarım yanılıyorumdur , ama ben böyle tanıdım kendisini .


Efendi ve At avrat silah klanları pek fazla dikkat etmedim acıkcası pek fazla etkilerininde olacağını düsünmüyorum .Efendi klanı Sayı bazlı olarak 35 kişiler bu 35 kişiden ise oynayan 10 tane adam geriside muhabbete gelmiş duruyor . Diplomasi olarak bir etki göstermesede savaslarda taraf olmaları durumunda oynayacak 10 tane adam ve cepheyi genişletmek başka bir etkileri söz konusu olmaz gibi duruyor .


Toki , Tricster klanından diğer kıtalara girişte bahsedeceğim kuzeydoğuda bölgesinde mevcut köyleri bulundugu icin işin icine kuzeydoğu da yaşanacak savaslara olan etkilerinden dolayı işin içine katacağim .



Simdi analizlerim sonucu Kuzeydoğuda neler yaşanabilir , önümüzdeki günlerde yaşabilecekleri kendi yorumlarım ile anlatayım size ;

Yukarda bahsettiğim Venom ve Out klanları haritasal olarak savasmak durumunda kalacaklardır . Ve ilk savas acacak klan ise diplomasiden dolayı savas acmak zorunda kalıcaktır . Buda bana göre venom olacaktır .

Bu savasta taraflar venom , kaos , trickster , at avrat silah & out klanları . Ve savasın dengesine gelişecek durumlardan dolayı cellat klanı etkisi olacaktır .


Bu savasın gidişatını değiştirecek 3 farklı durum var .

1 incisi Out klanlarının güneydoğu sınırına yakın olan oyuncularının korumasını ne kadar sağlayabileceği . Cünkü güneydoğu sınırında hem venom , hem trickster klanının venom u rahatlatmak amacıyla kuzeyde yapacağı operasyonlar .
2 inci durum Out klanlarının elinde bulunan premium bazlı etki yaratabilecek frenzy , ceset vs oyuncuları ne kadar kullanabilecekleri
3 üncü durum ise venom un yönetim olarak etkili operasyonlar ve karsı savunmalar .

Diğer klanlardan bahsetmiyorum kilit nokta bu klanlar , diğer klanlar cephe genişlemesine etkisi olsada savasa yön verecek bir etkilerinin bulundugunu düsünmüyorum .

1 ,2 ve 3 üncü durumlarda olusabilecek ihtimalleri konusalım .

Out klanları sınırı korur etkili bir savunma yapar ise , yukarda da ekibindeki premiumlu oyuncuları kullanırsa hızlı bir tepki verir ve etkili operasyonlar olursa yukarda gösterdiği her etki ile güney sınırına takviyelerini sağlamlastırıp alacağı zararı minumum a düşürecektir ve gidişatı kendi lehine cevirecektir . Savasın erken acılıp yada gec acılmasına görede bu durumun gerçekleşme durumu değişecektir . Zamanla premium etkisi gectiğinde arada ki fark oyunculugun etkili bir dönemine giriyor . Ve venom daki kaliteli oyuncular bu durumu kendi lehlerine cevirebilecektir .

Onun dısında venom ve trickster klanının etkisinde ise dediğim gibi trickster klanı venomun oradan cıkmasını istiyor ve buna göre hamleler yapıyor . Bu hamleler ise güneydoğu sınırında ki out etkisini en kısa sürede yıkmak ve alttaki venom oyuncularını üst tarafa destek olabilmesini sağlamak olacaktır . Ve venom tabi oguz kardeşimin ve badgerimizin ciddi anlamda oyuna asılması ile durumu kendi lehlerine cevirebilir

Bu avantajı sağlar ve haritada üstünlük kurarlar ise diğer bir gercekleşecek durum trickster klanının o sınırda cellat a dalacaği olacaktır . Cünkü aktif adamlarını o sınıra yerleştirdi , yerleştirdiği aktif oyuncuların gelişmesini sağlamak icin hedef olarak cellat a girmek zorunda oyuncular ın mis mesafesine en uygun olarak cellat klanı yerleşmiş durumda . Cellat klanı bu durumun farkındadır belki de değildir bilemem ama savasa girip girmeyeceği konusunda bu durumunda değişkenlik göstereceğini söyleyebilirim , yön değiştirmeye etkisi olmasa da cepheyi genişletip out klanlarını rahatlatabilir .


Onun dısında dediğim gibi diğer klanlar burada cepheyi genişletmek amacı ile ancak savasta taraf olarak yer alacaklardır . Etki olarak yanında girecekleri klanları rahatlatabilirler ama iç içe girmiş iki klanın kaderini değiştirebilecek olan ya icerden cekilecek oyuncular yada yönetimin savas organizasyonları olacaktır . En sert ve en etkili vurusları yapan , en saldırgan klan bu savası kazanacaktır . Kimin kazanacagını ise sizlerin yorumlarına bırakıyorum . İlerde söyleyeceğim yazıda kimin kazanacagına göre olusabilecek durumlardan bahsedeceğim ...


Onun dısında bölgede yaşanacak diğer gelişmeler ise family klanı diplomasi olayına ne kadar girebilir bilmiyorum fakat haritada ki konumları etkili , bu bahsettiğim savasa etkisi olmayacaktır . Sağdan soldan haritada ki rahatlıktan dolayı köyleri toplayıp ilerde ciddi bir tehlikeli olusturabilir . Ama bunu düsünmüyorum , bölgeden cıkan klana kalkan görevi görecektir yada onların bünyesine katılacaktır diye düsünüyorum . Toki ve sancağı da işaretledim ama yerleşim olarak hedefleri kuzeybatı bu bölgede pek fazla etkinlik icine gireceklerini zannetmiyorum . Efendi ve at avrat silah klanlarınında bir geleceğini düsünmüyorum onlarda kısa süreli olarak savaslarda etkili olsalarda ilerde bölgede ki büyük klanın bünyesine katılıp yada 1-2 operasyon ile köylerinin alınacagını bildiğim icin pek fazla yorumlamadım .




Güneydoğu Bölgesi


5935 adlı eklentiyi görüntüle


Turkuaz : Trickster , Cılgın
Sarı : Kuzgun
Turuncu : Akbaba
Kırmızı : Alarm
Mavi : Attack
Siyah : Gece
Ant klanı da var eklemeyi unuttum kusura bakmayın .


Bu bölge hakkında en az bilgiyi bildiğimi itiraf etmek isterim . Cok fazla dikkat cekicek bölge değil o yüzden cok fazla araştırma yapmadım . Ama birkaç tahmin ve olusabilecek birkaç savas olacağını düsünüyorum . O yüzden haksızlık olmaması acısından yinede yorumları yapmak istiyorum , burada yanılma payım bende saklıdır :D ama yinede yanılmadan ziyade değişkenlik gösterecektir .


Dışardan bakan biri olarak bu harita anlasmalı olarak paylastırılmış gibi duruyor alarm ve trickster klanı arasında . Yukarıyı trickster , aşağıyı ise alarm almış . Fakat bu paylaşımdan dolayı bölgeye gelecek diğer klanlar trickster klanını tercih etmektense alarm ın icine gitmeyi secmiş , burada alarm ın sayı olarak az oldugunu onlarla daha rahat savasabiliriz düsüncesinden yola cıktıklarını göreceksiniz .




Bölgede olabilecekleri düsünürsek , en rahat gelişicek ekip trickster olacaktır . Nop taktiğini uygulamış kafa adamları hedeflediğin bölgeye götürüp , tehlike gelebilecek yere güvendiğin bir ekip bırak yanını veya arkanı saglama al . Hedeflediğin yere yürü . Ve haritasal olarak cılgın ile ortak hareket edecekleri icin solda titans klanları , aşağıda alarm cıkar ise alarm a kadar arkasına da gelecek wessex klanına kadar bir sınır olusturacaktır . Alarm ın cıkmasıda icin her türlü desteği verecektir . Ama diyelim ki alarm cıkmadı farkedeceğini zannetmiyorum diğer klanlarda bağı var yine cok rahat diplomasi kurabileceklerini düsünüyorum . Aşağıda ise olusabilecek bazı savaslar var simdi klanların genel durumuna bir bakıp aşağıyı ele alacağim .


Trickster ve Cılgın klanı nop , soa , sab ekibi karısımı icinde güzel ve etkili bulunan oyuncular mevcut . Diplomasileri yukarda venom , aşağıda alarm ile kalıcı dostlukları mevcut . Yukarda out klanlarına doğru hareket edecekleri icin kafa adamlarını oraya atıp arkaya savunma oynayacak ve bölgeyi kapatacak oyuncular şeklinde bir düzenlemeye gidilmiş .

Alarm Klanı Birbirini tanıyan beğendiğim ekiplerden bir tanesi . Mevcut konumları yüzünden ve diplomasi olayına girmemeleri onları sıkıntıya sokabilir , karşılarında ki ekipleri inceledim . Ağırlıgını koyabilecek ekipler var . Yerleşimlerini de tam yapamamıslar gibi görüyorum biraz dağinik bir yerleşimleri mevcut . Yada söyle söyleyeyim , her yerleştikleri kısımlarda onlarla savasa girebilecek potansiyel de klanlar mevcut .


Kuzgun ve Akbaba klanlarını bir ele almak istiyorum . Akbabayı tanıyorsam biraz , gözüne suan alarm ı kestirmiştir :) . ve ilk diplomasilerini kuzgun ile yapacaklarını düsünüyorum . Belki de yapmışlardır sorma fırsatı bulamadım . Ve ilerde alarm a karsı savasa girebileceklerini düsünüyorum . Ve bu savastan dolayı kuzgunun gece klanı ile diplomasisinden dolayı gece ilede güneybatı , doğu cizgisinin orada sıkıntı yaşayacaklardır . Kuzgun ekibinde de güzel oyuncular var , akbaba klanlarında da ciddi anlamda etkili oyuncular mevcut . İlerleyen günlerde böyle bir ittifak ve bu savasın cıkacagı düsüncesindeyim .


Barbar klanı w42 den sonra takip ettigim bir klan . Tam olarak birkaç oyuncu haricinde tanıdıgım olmasada gireceği savaslarda etkisi olacağı düsüncesindeyim . Diplomasi olarakta alarm veya kuzgundan birini tarafına cekip diğer klana karsı hamle yapabilir gibi duruyor . Cünkü 3 klan iç içe ve bu 3 klanın ortak bir paydadan önce birinin sonra kalanlardan ikisinin diğerini indireceği bir yol olacağını görüyorum .

Attack klanı Titan klanıyla aralarında bir didişme oldugunu düsünüyorum . O tarafa doğru diplomasi hamlelerini gercekleştirmiş durumda ama ilerde aşağıdan cıkacak klanın onlara karsı ciddi tehdit olacaklarının farkında olmadıklarını düsünüyorum . Günü kurtarma peşindeler gibi duruyor . Bölgede ne kadar ayakta kalacağı ise benim icin merak konusu .


Ant klanı haritada işaretlemedim güneybatı tarafında yay cizgisinin altında bulunuyor . Alarm ile diplomasileri oldugunu öğrendim . Fakat kendilerinin savasta ne kadar etkili olabileceği konusunda süpheliyim . Muhtemelen haritada biraz takılmaya yönelik girdiler . İlerleyen asamalarda da etliye sütlüye karısmazlarsa bir klana girip devam ederler yada bir klan tarafından rahat toplanabilirler cünkü 50 kişiler ve fazla asılmıyorlar gibi duruyor


Simdi analizlerim sonucu Güneydoğuda neler yaşanabilir önümüzdeki günlerde ,


Öncelikle dediğim gibi , akbaba kuzgun vs alarm savasını görebiliriz . Bu durumdan dolayı gece klanı da bu işin i.ine girecektir . Gece klanın güneybatıda ki diplomasisine göre yorum yapıyorum . O konuya güneybatı konusuna girince geleceğim . Ve burada en önemli etkenlerden biri de barbar klanının izleyeceği yoldur . İki farklı durum ortaya cıkabilir bunun neticesinde .


ilk durum barbar klanının akbaba ve kuzgun tarafında bir savasa girmesi . Bu durumda alarm oyuncularının her ne kadar oyunculuguna güvensem de öyle bir haritada biri diğerini satmadıkca cıkması benim icin muhtemel gözükmüyor . Cünkü her yerden darbe alacak pozisyonda olacaklardır . Ve buda alarm icin cok aşırı zorlanmaları durumunu doğurur . alarmdan sonra olusacak diğer pozisyon ise kuzgun , barbar arasındaki bu iki klan hesaplarını buna göre yapmaları gerekiyor . Ve akbabanın taraf mı sececegi yoksa olaya sessiz mi kalacakları durumu değiştirecektir .


İkinci durum ise , Barbar klanının alarm ile ortak hareket etmesi . Eğer trickster ve venom klanları alarm ı ayakta tutmak istiyorlarsa bağlantıları kullanarak bu diplomasinin olusması icin ellerinden geleni yapacaklardır . Bu durum olustugunda ise dengeli fakat alarm ve kuzgun un ağır yara alacaği bir savas göreceğiz . Özellikle trickster in doğrudan destek vermesi ile durumları lehlerine daha rahat cevirebileceklerini düsünüyorum . Fakat ilerisi icin alarm yaptıgı anlasmayı bozar mı , barbar ile ne kadar ortak hareket edebilirler bunu nasıl anlasacakları konusuda önemli olacaktır . Sonrasında devam edecekler bu bölgede cok önemli , cünkü bu savaslar ve diplomasiler diğer klanlarının da gidişatını değiştirecektir . Hedef olabilirler yada diğer klanlarının hedeflerini bozabilirler . O yüzden burada ki savas ve diplomasiler dünyanın önemli bir parçasını olusturuyor .


Bölgede dikkatimi ceken başka klan olmadı , fakat wessex klanı gelecek diye gördüm genel forumda . Bu klanda trickster ile savasmak icin geliyor . Özellikle dikkatimi cekiyorlar . Cünkü %80 yabancılardan olusuyorlar , oyunu nasıl oynadıkları benim icin merak konusu .

Bu bölgede ki analizim bu kadar :)




Güneybatı Bölgesi




5936 adlı eklentiyi görüntüle


Turkuaz : Şizofren ve Dede Klanları
Kırmızı : Adam Klanları
Turuncu : Wal Klanları
Siyah
: Gece Klanları
Yeşil : İsyan
Mavi : Eibo



Benim icin yorumlaması en rahat bölge belki de o kadar güzel bir dizilim var ki , haritaya bi sigara yakası geliyor insanın :) . Bu bölgenin kontrolu tüm bölgeleri ilgilendiriyor . O yüzden herkes burada ki sonucu ciddi anlamda takip edip planlarını buranın sonucuna şekillendirmesi kendilerinin faydasına olacaktır . Ve bu bölgede dünyanın ortadoğusu gibi , o yüzden planları burada cizenler , uygulayayıcılardan daha önemli bir noktada .


Simdi ne demek istiyorsun diyen olacaktır . Dünyayı genel olarak ele aldıgımda söyleyecegim ve hak vereceksiniz :) . Dilerseniz önce bi klanları ele alalım değerlendirip sonra olması en muhtemel savasa gecelim .


Şizofren ve Dede klanları : Yukarda anti ve dehşet klanları ile anlasmalı olarak geldiler bu dünyaya , buda kuzeybatı ekseninden dolayı ilerde ki savasının bu doğrultuda olacağının göstergesidir . Ayrıca güneydoğu tarafına yakın olarak gece ile diplomasi yaptılar . Gece klanı bu yüzden güneydoğuya hamle gösterip kuzgun ile ortak hedefe girecektir diye dedim . Ve ayrıca bölgesine isyan klanı ve icinde cin oyuncularının bulundugu bir ekip gelmiş onlara karsı tutumu da olusacak savaslarda yeni bir cephe acmalarına sebep olabilir . Ayrıca benim dedem orada sağı solu belli olmuyor kafası atarsa herkese savas acabilir :)

Genel olarak ekibin durumuna bakarsak , premium ile hızlı etki gösterebilen ve oyunun basında etkili olan bir klan . Fakat şizofren klanı oyunu genel kemik bir kadro kurmus ve tüm oyunu o ekip etrafında dönderdigi icin büyük savaslarda sadece kemik kadronun yapabildigi kadarıyla iş yapıyorlar . Buda basarı oranlarını etkiliyor .


Adam Klanları : Son zamanlarda ismini duydugumuz bir ekip , yeni yeni palazlanıyorlar . Bu dünyada kendilerini test etmiş olacağız ve onlarda kendilerini kanıtlama yoluna gidecektir . Ve biliyoruz ki adam klanları udw ile aynı diplomasi olmasa da ortak amaclar dogrultusunda hareket eden bir yapı da . Ve bundan dolayıdır ilerde bekledigimiz bir şizofren var savası var . Ve bu bölgede yapılacak diplomasiler ile birlikte güzel işler yapacaklardır . Wal klanları ile mevcut bir anlaşmaları oldugunu biliyorum , gece klanları ile diplomasi konusunda bir etkisi olmasa da şizofren ile cıkabilecek savasta kendi taraflarına cekmeyi deneyeceklerdir . Ekip olarak kalabalık ve etkili yönetim ile haritada üstünlük kurabileceğini düsünüyorum .


Wal Klanları : Cogunlugu ocean oyuncuları olusturuyor . Feryat ismini görünce sayfayı kapattım . Bu klan iyi iş yapacak bir klan savunma konusunda özellikle blok savunma da etkililer . Adam klanları ile ortak hareket edeceğini düsündüğüm bir ekip . Cünkü haritada şizofren ile iç içe gecmiş durumdalar . Savas kacınılmaz gibi duruyor . Şizofren bu klana dikkat etmez ise şizofrenin sonu olur benden demesi .


Gece Klanları : Dikkatli bir şekilde oyuncularını inceledim . Saglam premium almışlar arkadaslar , güzel oynayan arkadaslar da var . Sanırım bu dünyanın sürpriz klanı gece klanları olacak . Eğer diplomasilerini de etkili kullanırlarsa ilerleyen aşamada savaslarda en cok zararı verebilecek potansiyel de bir klan olarak görüyorum .


İsyan Klanları : Cin ekibi den olusan oyuncular mevcut . Pek fazla yorumlamaya gerek duymadan yakup abi burdaysa burada birilerinin canını yakmadan cekip gitmez diye düsünüyorum . Ben abimi tanıyorum az cok :) , gidip en güclü kimse o klana savas acacaktır .

Eibo Klanları : Bizim hanımkeleşigetir in klanı :) Haritasına girene savas acıcaktır . Bölgede pek fazla etki gösteremezler fakat fazladan cephe acabilirler ve en azından rahatsız edecek pozisyonda bir klan .




Simdi analizlerim sonucu Güneybatıda neler yaşanabilir önümüzdeki günlerde ,


Yukarda bahsettigim gibi önümüzde ki günlerde bizi adam , wal vs şizofren savası bekliyor . Bu savasın en önemli etkisi dünyanın gidişatını etkileyecektir . Burada klanların savası kazanması icin yapmaları gereken durumlar var . Ve diğer klanlarında etkisini de işin icine katıp olusabilecek sonucları hesaplayalım .


Şizofren acısından bakarsak , sizofren klanı genel yay cizerken wal ve adam klanları toplu olarak belli bir bölgeye yerleşmiş ve sınırlarını rahat bir şekilde cizmiş durumdalar . Özellikle şizofren acısından yapılan diplomasiler cok önemli bir noktada yaptıkları yaydan dolayı . Özellikle isyan ve eibonun icinde ki oyuncularına gelecek saldırıları engellemesi ve ilerde dönüp onlara vurmayacak şekilde diplomasi yapmaları yada bu tehditleri bir şekilde egale etmeleri lazım . Bunu nasıl yapacaklarını ve stratejilerini cok merak ediyorum . Fakat bu durumu beceremezlerse her noktadan saldırılar da zorlanabilirler . Kafa ekiplerini koruyabilirler fakat diğer oyuncuları pek fazla önemseyeceklerini düsünmedigim icin sayı olarak cok büyük zarara ugrayabilirler . Savas konusundan bakarsak wal klanları cok tehlikeli bir noktada onlar icin tam iclerine girmiş yaylarını bölme durumu var . Oraya son sürat yüklenip wal klanlarına karsı oyuncularını koruyamaz orayı kaybedelerse yay düzenleri bozulacak ve buda savası kaybetmelerine neden olacaktır . En önemli husus onlar icin bu . Fakat diğer bir hususta var gece klanı ile diplomasi yaptılar bu onlar icin iyi bir durum fakat gece klanın işi bittiginde onlara dönebilecek olmasıdır . O yüzden savasları hızlı bitirmeleri onların faydasına olacaktır .


Wal ve adam klanları acısından bakarsak , wal klanları orta bölgede etkili vuruşlar yapıp aktif kafa adamlarından ziyade kücük kücük işe girip kafa adamlarını blok savunmalar ile patlatıp haritalarını korumalarını gerekiyor . Kısa vadede etkisi olmasa da uzun vadede savası kendi lehlerine cok rahat cevirebilir . Fakat burada adam klanlarının yapması gerekenler var bu etkide şizofrenin wal a yüklenmesini engellemek ve sürekli olarak kendi sınırlarında bulunan şizofren oyuncularına gerek yıkım gerek köy alım operasyonları ile tehditlerini sürdürmek olacaktır . Ve diğer klanları da kendi bölgesinde şizofren oyuncularına dönmeleri icin baskı olustururlarsa , geniş bir cephede şizofren klanlarının bu savası kaybetmeleri cok kısa sürecektir .




Kuzeybatı Bölgesi


5939 adlı eklentiyi görüntüle

Mavi : Gassal
Yeşil : Udw
Pembe : Dehşet
Siyah : Anti , AntiCedcal , Partiee olarak sıralayayım da alınganlık olmasın aşağıda anti diye gecicem .
Sarı : Sancak

Turkuaz : Toki
Mor : Baron


Babaların babası , cok tehlikeli bu harita ve burada en doğru tahminleri vermek benim boynumun borcu . Cünkü ben bu haritadayım tutturmasam ayıp olur :p Eski düşmanlık tarihi bulusma c3 ün hesaplasmasının görüleceği harita ve sen bizi arkamızdan vurdun , sen vuracaktın biz vurduk muhabbetlerinin biteceği bir dünya olacak . Ve bu hesaplasmadan dolayı olusacak durumlar , diğer klanların etkisi , savasın gidişatı ve savas sürerken hamlelerin neler olacağı konusunda . Burayı kapatacak klanın dünyaya ne kadar etkisi olacagı ile ilgili durumları genel bir anlatım ile bilale anlatır gibi hem enes e hem canını yerem e hem nail e hem serhat a hem ali abime hemde mehmet e anlatayım :) Sonra vay efendim sen biliyordun muhabbetleri olmasın . Gerisini siz aranızda halledin .


Bu haritada 3 kurt var ve 3 koyun var . Bunlar kimler aşağıda yapacağim yorumlardan dolayı kim nereye uygun görüyorsa oraya koysun . Ve bu haritadan cıkmak bir şeref meselesi gibi bir durum . Cıkanlardan biri intikamını almış olucak , diğeri prestijini almış olacak . Dehşet de ekmeginin peşinde :) .


Öncelikle klanların genel durumuna bakalım daha sonra olusacak savasa ve bunda yapılacak hamlelerden bahsedelim .


Udw : Dayı henüz genc bir kardeşimiz olmasına rağmen , kazanma konusunda ki cabaları doğru yada yanliş olsada takdir ediyorum . Hırs yapmayı seviyor ve bu hırsı doğrultusunda da dilini de kullanarak insanları etkisi altına alabiliyor . Serdar abiyi bile kandırmış :p . Ekibin durumuna bakacak olursak güzel ve iddaalı bir ekip toplamıs . Sayı olarak daha fazla beklerdim ama bu konuda beni şaşırttı . Harita dizilimleri antinin onları takip etmesinden kaynaklı lehlerine oldu , bu durum cok sıkıntılı bir durumda olabilirdi classicte izledigi taktik birim hızından kaynaklı burada işlemeyecekti cünkü .

Diplomasi konusundan bakacak olursak durumda , alt tarafta adam klanları , kuzeybatı orta bölgesinde baron klanları , kuzeydoğu da kaos klanları ile pakt ı var :) . Sancak ile henüz diplomasi yapamadı , Arkada gassal ile 1 aylık bir sa mevcut . Toki ile de aynı şekilde bir durum söz konusu olacaktır .


Anti ve Dehşet : Anti Sayısal olarak cidden eksik geldigini gördüğüm bir klan . Minumum 400 - 500 kişi gelirler diye beklerken bu sayıları beni şaşırttı . Yoksa anti bitmiş mi ? :p . Cedcal ekibi , Myrmidons ekibinden ve diger birkaç ekipten daha oyuncuları bünyelerinde görüyorum . Haritasal anlamda ciddi anlamda emek vermeleri gerekiyor , cünkü harita konumlarından dolayı bir cephede savası götürebilecekken diğer cephede oyuncu kaybedebilirler .

Dehşet ekibi ise güzel işler cıkartabilen bir ekip , fakat bu haritalar nailin haritası değil gibi . Nail haritayı kendi istediği konuma getirmesi icin udw nin yıkılması gerekiyor . Bu haritayı olusturmak icinde bu savası kazanması gerektigini biliyor .

Diplomasi konusunda Şizofren ile kalıcı müttefikleri , arkada gassal ekibi ile de müt olma gibi bir durum söz konusu olabilir . Yinede anti ve dehşet klanları da sancak ile diplomasi yapamadıgını belirterek . Toki ile de sa yaptılar yada yapacaklar diye biliyorum .


Gassal : Kalabalık ve dizilim olarak worldun bence en iyi yerleşimini ve sağlam bir yönetim ile en avantajlı iki klanında birisi diyebilirim . Hem arka tarafı kapatabilir , hemde anti , dehşet vs udw savasında kazananı tayin edebilirler . Serhatın burada ki amacı dünya kapatmak değil , istediği ekibi olusturmak icin klanını kanıtlamak ilerde adından söz ettirmek . Suan iki klan arasında paylaşılamıyor . Diğer klanlarda bu durumun farkında , dur bakalım serhat neler yapıcak benim de merak ettigim bir husus


Diplomasi konusunda , Udw anti dehşet toki ile suanlık sa söz konusu .

Toki ve Sancak Klanları : Toki klanları ve Sancak klanları birbirlerine tam zıt politika izliyorlar suan . Toki etliye sütlüye karısmadan herkesi sa işaretliyor , sancak ise kimseyle diplomasi yapmayıp aradan kimden ne koparır isem mantıgı ile ileriyor . Kuzeybatıda ki savasları etkileyebilecek iki klandan birisi ..

Toki klanları bölgesel olarak savasa pek fazla etkisi olmasada cephe genişletmenin yanı sıra kuzeydoğu ve kuzeybatı arasında set görevi görüp şayet ayakta kalırsa ilerde doğu ve batı savası olması durumda altın bir yol olabilir .

Sancak klanları ise oyun bazında benim favori klanım . Bu klan ile hangi klan savasa girerse girsin , yıkabilirler ona birşey diyemem ama worldu kaybedeceklerini bilerek etsinler . Cünkü sizi şaşırtabilirler .. Ve mutlaka sancaga gidiyorsanız tek gitmeyin , 2-3 klan ile gidin benden demesi :) sevdigim abilerim var yaşlı ve eski bir ekip .

Diplomasi konusunda güvenebilecekleri birileri olmadıkları sürece diplomasi yapacaklarını düsünmüyorum . Belki bu dünyayı kaybederse üzüleceğim tek klan . O yüzden savastıkları klan sayısı fazla olabilir , bu durumu nasıl ilerletecekler merak ediyorum .



Simdi analizlerim sonucu Kuzeybatı neler yaşanabilir önümüzdeki günlerde ,


Evet savas resmi olarak olmasada bireysel olarak dalmalarla başladı . Udw klanları baron ve adam tarafından birkaç oyuncuya destek alarak savunma konusunda durumunu halledip ilerde operasyonlara baslayacaktır . Burada ciddi anlamda söyleyeceğim tek şey ise saldırgan olan klan savastaki gidişatı eline alacaktır . Burada sovalye etkisi olmadıgı icin saldırgan taraf her zaman avantajlıdır . O yüzden operasyonlar klanlara ciddi anlamda zarar verecektir . Ve her noktada savası hissedeceğimiz icin kişisel becerilerde ön plana cıkacaktır . Multilerin ve Savunma oyuncularının etkisi kafa adamlar rakibi yıpratmak adına arkasınıda sağlama alarak yıkım ve tek tük köy alımlarını göreceğiz . Savas başta anti ve udw arasında gececektir . Dehşetin savası ise önce icine düşmüş olan udw oyuncuları egale ederek misyonerler basıldıktan sonra yayının her bölgesinde ki udw oyuncularını toplamak isteyecektir .

Dışardan mudahele gelmedigi ve diplomasiler değişmedigi sürece taraflar arasında nasıl bir yol izleceklerini yazalım .


Udw acısından bakacak olursak ; Dehşet klanlarına bireysel dalmaların dısında operasyon konusunda suanlık bir alan yaratamadılar . O yüzden bu savasta dehşeti gecip tüm gücünü antiye verecektir . En azından rakiplerinden birini hızlı bir şekilde egale etmek isteyecektir . Ve zaman udw icin cok önemli , bana göredir ki udw yıkım felan bunlarla ugraşır ise bu savas uzayacak ve kazanma şansları diğer klanların elinde olacaktır . Özellikle burada sancagın diplomasi yapmaması ve udw oyuncuları ile sınır olduklarını düsünürsek o taraftan gelecek saldırılar da udw nin etkisini yıpratacaktır .

Diğer bir dikkat etmesi gereken bölgede yayın orta bölgesi , orada ki anti oyuncularını toplayıp bir merkez olusturabilirse savası kendi lehlerine cevirebilir . Diğer bölgelerde yaşayacakları kayıpları ordaki avantajları dengeleyebilirler .


Diplomasi konusunda ise , Toki onların savasına etki etmesede diğer klanlara karsı savasa sokması kendilerini rahatlatacaktır . Gassal ın Udw yanında olacağını düşünmedigim bu konu yoruma kapalı ama mustafa bu konuda birşey yapabilirim diyebiliyorsa . Gassal ekibi iki taraftan birine savası kazandıracak klan konumundadır .


Savasa anti ve dehşet tarafından bakacak olursak .

Anti bu savası nokta atısları ve gece operasyonları ile bireysel köy alımı yaparak , bu noktalarda rahatlayan her oyuncunun desteğini en sıkıntılı yerlere aktarması ile haritayı rahatlatacak şekilde hareket etmesi gerekiyor . Burada önemli olan bence udw nin zayıf bölgelerini belirlemek ve oralara ilk hamleleri yapmak . Bu arada sıkıntılı yerleri özellikle sağ üst yay bölgesinden hem kendi oyuncularının hemde dehşet oyuncularının vereceği savunmalarla korumak olacaktır . Her nokta desteklenemeyeceği gibi geniş bir alanda savas olacagı icin destekleyeceği oyuncuların öncelikle misyoner basma konumunda ki adamlar olması ve bu adamların kilit ve yıkıma yada köy kaybına ugramaması önemli bir durum olacaktır . Dehşet klanları ise elinden geldiğince hızlı bir şekilde misyoner e gitmesi ve bu esnada udwnin kendine yakın olan oyuncularına karsı tehditkar olması önemli bir etken olacaktır .


Bu savas cok uzun sürecektir . Ve bu savas sonucunda taraflar kan kaybına ugrayacaktır . Bu savasın bitişi ise gassal ve sancagın tarafını secmesine göre şekillenecektir . Bu savasın sonuclanmasından sonra olusacak yeni savaslar mevcut . Özellikle udw bu savası kazanırsa haritasında sayı avantajını da korursa toki ,gassal ve sancaga karsı hamlede yapabilir . Aynı şekilde anti ve dehşetin gassal a hamle yapacağini düsünmesem de diğerlerine karsı hamle gercekleştireceklerdir . Burada diğer klanların kendilerine karsı hamleleri tartıp taraflarını öyle sececekleri bir gerçek , cünkü herkes kendi cıkarlarını düsünüyor . Ve bu cıkarlar ters düştüğü anda klanlar da ters düşebilir . Anti ve dehşet klanları da birbirlerine düşebilir .



Orta Merkez Bölge ;

Arkadaslar bu bölgede harita paylaşımı yapmayacağim . Sebebine gelirsek burada ilerleyen aşamalarda cıkabileceğini düsündüğüm titan yani erhanın klanı . Her ne kadar erhanın yapısını sevmesemde , haritadan cıkma becerisine saygı duyuyorum . Merkezde ki bütün klanlar birbirleri ile savasa girecektir . Fakat ilerleyen zamanlarda bir cogu diğer klanlar tarafından yenilip yutulup haritadan ayrılacaklar . Dedigim gibi bir erhan arkadasımız oda potansiyel olarak her klan ile ilişki icerisinde olacaktır . Ama kafasında ki tek klan trickster klanı olacaktır . Tricksterle bile konusmaya gider bakın hic cekinmez ama hedefini kendince hic değiştirmez . O yüzden erhan trickster haric herkesin işine yarayacaktır . Cünkü hem tampon olarak iş yapar hemde ortalıgı iyi karıstırır . Kuzenlerini de unutmamak gerek . Erhanın özellikle haritadan cıkarsa out un işine yarayacağını düsünüyorum .





Simdi dünyayı genel olarak ele alıp yazımı bitirmek istiyorum . Burada ise hangi klanın veya klanların kıtayı kapattıktan sonra olusabilecek diplomasiler ve savaslar ve dengeleri ele almasam olmazdı ..

İnce bir hesap ile işin icine gireceğim özellikle burada güneybatıda cıkacak klandan , Güneydoğu alarm , barbar , akbaba , kuzgun dan herhangi birinin cıkması , kuzeybatı da cıkacak klanlar ve kuzeydoğuda kaos ile venom, veya outun cıkması durumunda olusacak durumu alarak konumuza baslayalım .


Genel Dünya acısından Paktlara tekrar bakalım


Venom & Alarm , Trickter - Venomun bölgesel diplomasisi ise Kaos klanları : Sırası ile Kuzeydoğu , Güneydoğu

Udw & Adam & Kaos : Sırası ile Kuzeybatı , Güneybatı , Kuzeydoğu ..




Öncelikle burada yorumlama yapıp , yoruma acık bırakacağim sizlerin kafanızda tartmanız icin ,

Şimdi buradaki diplomasiler worlde giriş yapılmadan yapıldı . Kaos ile venom diplomasisi haric onlarda ortak hareket etme kararı almışlar . Burada diyorum ki out klanları yıkıldı ve udw kuzeybatı dan cıkarsa venom klanlarına dost dediği güneyden de trickster geliyor . Burada venom ile kaos arasında ki durum ne olacak . Sonucta kaos klanı da udw ile bir dostlugu var . Mecburen kuzeybatıya gidecektir bu esnada kaos klanına karsı tutumu nasıl olur .. Aynı şekilde


Udw haritadan cıktı aşağıda da şizofren yıkıldı diyelim . Udw de adam klanlarından dolayı güneybatıya inemeyeceği icin kuzeydoğuya gelicek önünde sancaga karsı tutumu büyük ihtimal savasacaklar fakat diyelim ki sancak yıkıldı kaos un venom a karsı tutumu nasıl olacak ?


Bir diğeri ; Alarm klanı haritadan cıkamaması durumunda savasta alarm ın tarafını tutan trickster klanına karsı diğer klanların tutumu nasıl olabilir bu durum out un haritada cıkması durumunda ilerde yaşanacak savası ciddi anlamda etkileyecektir . Soldan erhan , alttan cıkan klanlardan biri veya birkaçı yukardan da out klanı arasında kalacaklar cünkü , hatta wessex klanı gelirse onları da ekleyelim mi :)


Bir diğer ; Adam klanı bölgesinde wal ile diplomasi yaptı , kuzeyden udw cıkması ve şizofrenin yıkılması durumunda izleyeceği politika nasıl olacaktır . Cünkü anlasmayı gecici olarak yaptıklarını zannetmiyorum .


Bu konuyu yoruma acık bırakıyorum ..


Ve devam edecek olursam Worldun dengesinin olması hangi klanların hangi şartlarda kıtayı kapatacağina baglı olarak ileriye yönelik savasları ele alalım .

1 - Kuzeybatıdan Udw , Güneybatıdan Adam klanları ve wal klanları ortak ettiği sürece , Kuzeydoğudan venom ve güneydoğu trickster ve alarm ın cıkması durumunda bir dengeli doğu batı savası göreceğiz . Tabi merkezde erhanı da katalım :)


2-Tam tersi olarak Anti , şizofren , dehşet üclüsü cıkıp batıyı değiştirmezsek aynı şekilde dengeli savaslar göreceğimiz .

3- Out klanları kuzeydoğudan cıkarsa savasıcagı klan trickster olacak düsmanlık ortada zaten . Bu durumda doğu tarafında ise Udw kuzeybatı , Şizofren güneybatı . Veyahut anti , dehşet karsısında adam ve wal klanları bulunmasıdır . Titans da bunların ortasında gidip gelecek bir şekilde :)



Bunun dısında olusacak her türlü durum worldun dengesini ciddi anlamda değiştirecektir . Yine bir şekilde rayına oturacaktır fakat mutlaka bir klan ciddi avantajlı bir durumda olacaktır diye düsünüyorum .

----------

Buradan yorumlarını kısa tuttugum veya gözden kacırdıgım klanlar olabilir . Cidden simdiden özür dilerim onlardan , cünkü cok aşırı fazla klan vardı . Hepsini tek tek incelemek cidden zor ve her ihtimalin hesabını yapmakta ve sizlere karsı en iyi analizi vermek icin kaç gündür bu yazıyı hem düsünüp hem olusturmaya caliştim . İşsizsin felan diyenler cıkacaktır . Fakat cok fazla rica edildi , bende en iyi şekilde paylaşmak icin bu kadar uzun ve detaylıca anlatmaya caliştim .

Emeğe karsı saygınız oldugunu düsündüğüm baslık altında sizlerden ricam seviyeli yorumların yapılmasıdır . Yazım hatalarıda olabilir ayrıca Operatörlerimiz de kavga cıkarmaya calısan kişilere dikkat edip gerekeni yapıp konuyu kapattırmaz ise sevinirim .

Eleştiriye acıgım , hatalarımı ve eksiklerimi söyleyebilirsiniz . Onun dısında yorumlara acık bıraktıgım kısımlara yorumlarınızı ve genel olarak world hakkında ki sizin düsüncelerinizi öğrenmekte isterim ..



Herkese Teşekkür ederim Kolay gelsin arkadaslar .
















Milli istihbarat teşkilatın dan aradılar. Yarın gelip Strateji&Analiz Uzmanı olarak başlasın dediler. :)))
 

DeletedUser66182

Ziyaretçi
Bu oyunun kriptosu gibi bir adam olmuşsun kendal. İsim şehir oyunu oynar gibi hangi klan nedir ne yapar ne içer akşam nerde takılır bunları değerlendirerek güzel bir yazı çıkarmışsın. Eline emeğine ayırdığın vakte sağlık :) Diplomasi ve savaşlar patlak verdiğinde muhakkak buradaki yazıya göre kıyaslar yapılmalı. Tahminler üzerinden klanların sonra ki hamlesi savaş durumlarına göre potansiyeli yeniden değerlendirmeli diye düşünüyorum :p
 

DeletedUser45953

Ziyaretçi
ufacık bir detay kaçırdın ..Titan klanda artık erhan oynamıyor ...
 

DeletedUser45953

Ziyaretçi
oyunu bıraktı diye söylentiler var...storm takmıs ona
 
Tepki puanı
1.919
ellerine sağlık Kendal çok güzel bir analiz olmuş ama arkaya yay atacak yabancılardan oluşan klanı fazla dert etme arka bölgede ben varım bana köy büyütmeye geliyorlar :D
 
Üst