Ah Yalan Dünya

Marcus Junius Brutus

Mızrakçı
Tepki puanı
95
Bu forum mesajında worldün başından sonuna olan tüm gelişmeleri yazmak istedim. Öz eleştirilerin olacağı bir yazı olacak..

World 57 ya da 58 di sanırım öylesine katıldığım bir worldde daha önce hangi worldde samimiyetimin oluştuğunu hatırlamadığım DECCAL ile olan konuşmamız sonucunda Casual 5 dünyasına girme kararı almıştım. Samimiyeti hatırlamamamın oyunu oynadığım 7-8 senelik geçmişti bir çok oyuncunun yaptığı gibi tek bir klana bağlı kalmamamdır. Oyunun Brütüsü olarak bir çok klanda oynamış bir çok klanı batırmış bir çoğunu da arşa taşımışımdır. Gerçek hayattan tamamen farklı ciddiyetsiz ve belki de içimdeki bilinçaltımda birçok bastırdığım kötü huyumu çıkarttığım bir sanal dünya burası benim için. Toplululuk yönetmekte çok uzun süredir tecrübeliyim belki de bu sayede girdiğim klanlardaki insanlarla çok kısa zamanda aynı frekansı yakalayıp istediklerimi yaptırabiliyorumdur kim bilir.

Gelelim bu world adım adım madde madde tüm dürüstlüğümle olanları anlatmaya. Worlde giren 5 ya da 6. oyuncu olarak bu worldün başından sonuna kimin ne düşündüğünü kimin ne yaptığını ya da benim ne yaptığımı tamamen biliyorum. Olabildiğince tarafsız yazmaya çalışacağım...

1- Worlde girişimle beraber DECCAL ile anlaşmam gereği Cellat klanlarını kurdum ve üye toplamaya başladım. Sanırım 8 klanı ben kurdum ve şuan worldde olan bir çok oyuncunun ilk davetlerini de ben attım. Açıkcası Celllat worldün açık ara en iyi klanıydı çünkü şuan Casual6 da gördüğümüz ekipçe worlde gelme olayları olmamıştı herkes random geliyordu ve dünyanın en kalabalık klanına üye toplamak çok da zor olmuyordu. Her şey beklediğimizden iyi gidiyordu açıkcası.

2- Aslında ilk yanlış stratejiler world başı başladı. Şahsen benim için casualde köyleri kim almış hiç önemli değildir. Ama dönüp arkama bakınca DECCAL'in daha world başından itibaren rica ile aldığı rezervlerime bakınca bir güç hırsı o günden varmış. Ama kesinlikle önemli değildi benim için sadece geriye dönük bir bakış atıyorum bunları yazarken.

3- Zamanla iyice kalabalıklaşan CELLAT klanları rakipsizdi. Sonra Casual5 adında bir klan kuruldu rakip olarak açıkcası karşımızda hiçbir şansları olmayan bir gruptu. Casual5 klanı benim yıllardır oynadığım arkadaşlarımında içinde olduğu bir klandı. Kimisine orda oynayacağına hesap sil diyerek hesap sildirmişliğim de var. Sürmene ve Ferman daha önceden hiç tanımadığım oyunculardı ama öyle bir konuşuyorlardı ki sanki kendilerinden daha iyi oyuncu yokmuş gibicesine aynı CELLAT klanının sonradan büründüğü tarzda. İlk sataşmalarımızda o dönem başladı zaten. Hatta Sürmeneye ilk banının tattıranda bendim.

4- Daha sonra bunlar fazla büyümeden silelim diyerek ikna sürecinin ardından worldün şuan dahi devam eden savaşını DECCAL'e açtırdım. Açılan savaşta biraz geriye düştük ama bu kalabalık olmamızın bir getirisiydi. Daha sonra bir operasyon organize etmek istedim ama DECCAL bana benim sadece üye alma işine bakmam gerektiğini klanda başka işlere karışmamam gerektiğini söyledi. Şahsen bu sözler benim CELLAT klanından çıkışımı hazırlayan yegane sebeplerden biriydi. Sonrasında ise haftalarca birinin operasyon ayarlamasını beklememle geçti ama bir karşılık gelmedi.

5- Süreç böyle ilerlerken bir gün Orange(Fatih) abi beni aradı ve Anatol'ün worlde giriş yapacağını söyledi. Büyük bir ekip toplayacağından bahsetti. Anatol diyince akan sular durur benim için. Ve bu konuyu CELLAT yönetimine ilettim ve oradaki konuşmanın sonucunda. ANATOL-CELLAT müttefik olacak ANATOL ana klan gibi olacak CELLAT alt klanlar halinde devam edecekti. Çünkü CELLAT klanındanda bir çok kişi ANATOL klanını seviyordu ve saygı duyuyorlardı.

6- Bir gün yüksek puanlı bir köy barbara düştü. DECCAL yine rezimi almak istedi ama bu sefer benim alacağımı söyledim ve misyonerlerimi köye attım. Misleri attıktan 5 dakika sonra telefonum çaldı arayan Sürmene idi ve bana komutlarımı gördüğünü komutları iptal etmemin benim için faydalı olacağını içeren şeyler söyledi. O noktada konuşmayı DECCAL'e attım komutumun açık olduğu kişilerle beraber bunlardan biri casus diyerek. Burda bir tartışma yaşadık ve DECCAL benden davet isteyerek yönettiğim klana gelerek yetkilerimi aldı. Bakın yönettiğim klanı dağıtmam ya da adını değiştirip ayrılmam iki tıklamaya bakacakken ben klandan bu olayda hiçbir şey yapmadan ayrıldım. Sırf ihanet gibi görülmesin diye.

7- CELLAT klanından ayrılmam ile beraber yanımda gelen birkaç kişiyle beraber ANATOL klanını kurmuş bulundum tabi bana Fatih abinin verdiği sözlere güvenerek. Sanıyorum ki ANATOL klanı büyük bir ekiple worlde katılacak. Sonra bir gün Sürmene aradı beni Fatih abi ile konferans yaptık. Anatol klanı casual5 klanı ile birleşecekti vs.

8- Bu konuşmaların ardından Casual5 klanı ismini ANATOL olarak değiştirdi. Sonrasında Sürmene'nin saçma sapan kaprislere kapılması ile bir anda Fatih abi ile arayı bozdu ve Anatol rest çekti. Nitekim bunların sonunda Fatih abi sözünü tutmadı bir miktar kandırıldığımı düşünmekteyim. Boşu boşuna Cellat klanından çıkmış oldum.

9- Ardından sürekli kendini övmekten başka bir şey bilmeyen ahkam kesen Sürmene bir anda ortadan kayboldu. Elimde sistemsiz kimin ne yaptığı belli olmayan adı ANATOL olan ama oyuncuları yapısı alakasız bir klan kaldı. Ferman Murat'ın sağa sola davet atması üye çekmeye çalışması dünyanın en saçma hareketleriydi. Ardından Cellat 5-6 defa bana operasyon yaptı ama elleri boş döndüler benden bir şey alamadılar ama Anatol görünümlü dağınık klana ağır zararlar verdiler.

10- Açıkcası Anatol'ün işi çok zordu tek başıma uzun süre bir şeyler yapmaya uğraştım tam böyle bir şeyler kurdum az kafamızı kaldırıyoz derken. Ozi76 ve peşindeki oyuncular bana CELLAT klanının içine sızacaklarını sonra oradan adam toplayıp geri döneceklerini söyleyerek klanı terkettiler. Ozi76'nın söylediği yalanlar o kadar çığrından çıktı ki bazen bir tenekenin içinde dönen fırıldağı izliyor gibiydim. Bu olaydan sonra zaten açıkcası pek ümidim de kalmamıştı fakat hırslanmıştım.

11- Bir süre sonra CELLAT klanı DECCAL önderliğinde kendi topuğuna sıktı. İnsanları küçümsemenin hakaretlerin vs bir yerde patlak vereceği belliydi zaten. Berbat yönetim kabiliyetleri ben çıktıktan sonra CELLAT klanının batışını hazırladı zaten. Turan ekibi ile genel olarak olumlu bir iletişimim zaten vardı ki Cellat klanı içinde operasyonlarda en aktif ve tehlikeli ekip onlardı. Tam aralarında ne yaşandı bilmiyorum ama tahmin etmek güç değil. Dalaverelerinin kurbanı oldular ve Turan ekibi CELLAT klanının en güçlü olduğu zamanda ayrılma kararı aldılar. Başta ANATOL ile savaşa devam edeceklerdi fakat CELLAT klanı yöneticilerinin alışageldik şekilde arkalarından ettikleri laflar karşısında bizle müttefik olmaya karar verdiler bu noktada Emre Abinin diplomasi başarısını da göz ardı etmemek gerek.

12- Turan klanının bize katılması ile beraber aradığım kanı bulmuş olduk. Bundan sonrası CELLAT klanı yaptıkları dalaverelerin dozunu iyice arttırdı ve hala düşününce midemi bulandıran işlere imza attılar. Hala anlam veremiyorum bu ülkenin ortak acısı olan şeylerden nasıl oldu da fırsat bilip 2-3 köy peşine düştüler. CELLAT klanlarının yaptığı her kötü hamle bizleri daha da hırslandırdı zaten bu da çöküşlerini hızlandırdı bir bakıma.

13- Cellat klanına yapılan bir kaç operasyonun başarılı geçmesinin ardından üye çalma girişimleri ile eski güçlerini elde etmeye çalıştılar fakat son çırpınışlardan başka bir şey anlam ifade etmedi açıkcası. Sınav dönemimin bitişinde tam operasyona kalktığımız sırada önce Sansasyo sonra Deccal'in ban yemesi zaten bu worldün en keyif aldığım yerleriydi. Eee yalanı hileyi insanlar yiyebilir ama oyunun moderatörleri yemiyor işte. Bu ban yemeler sonrası CELLAT klanının da fişi çekilmiş oldu. 1 yılda yaptıkları istatistik bir kaç ayda büyük erime kat etmeye başladı.

14- Ana yönetim kadrosunun zamanında ortaya attıkları tüm lafları yutarak worldden çekilmesi ile zaten toplama olan CELLAT klanı içsel parçalanmaya gitti. Ee bu parçalanma karşısında ilk fareler çıkar batan gemiden misali Ozi76 dan duygusal bir mesaj geldi. Ben seni kandırmamıştım işte tam zamanında size gelmek istiyoruz Cellat11 klanı ile beraber diyordu. Yedik mi yemedik tabi ki :D Bu red yemenin ardından OLD klanları Cellat11 klanının başını çektiği şekilde Cellat klanından ayrıldı diğer yarısı da Ribat olarak yollarına devam etti.

15- E tabi ANATOL-TURAN olarak zaferin sevincini yaşarken herhangi bir sığınmacı üye alınmayacağını en başte belirttik. Zaten aylar boyunca çektiğimiz sıkıntılarda yanımızda olmayanların zafer günleri yanımızda ne işleri vardı.

16- Ama sonra ne oldu profiline Daha çok düşman, Daha çok onur ! yazdığımız klanın başkanı abimiz Serkan abi worldü farma döndürmek için bir teklifle geldi. Açıkcası bana çok ters bir mevzuydu fakat diğer arkadaşlarımız ılımlı tavrı,sınav haftam olması ve yazın Türkiyede olmama durumum olduğu için Turan klanının haberi varsa onlarda onaylıyorsa yapın dedim. Sonra bir anda olay gerçekleşti Turan klanı bizim haberimiz yoktu diyip Rıdvan abi aracılığıyla bize savaş açtı. Böyle olacağını bilsem tek bir adamı aldırmazdım dedim. Hatta Anatol üzerindeki tüm söz hakkımı da Turan klanına bıraktım.

17- Ama meğerse işin perde arkası hiç de öyle değilmiş. Herkesin haberi varmış mevzudan derdimiz siz çok adam aldınız biz az adam aldıkmış gördüğüm mesajlaşma kayıtlarına göre. Vay be dedirtiyor adama bu olanlar. O kadar aylarca verilen emek tek yanlış stratejide komik bir zafere dönüştü.

18- Neyse ki konuşmalar ile bu durum ortadan kalktı ve worldde sadece ANATOL ve TURAN klanı kaldı. Worldü de bu birlik kapatacak inşallah hiç inanmasamda.

Sonuca gelecek olursam worldün başından sonuna büyüğünden küçüğüne,gencinden yaşlısına bu worldü oynamış olan herkes ya yalan söyledi ya da tükürdüğünü yaladı. Forumda ne tartışmalar döndü. Asla yapmam dediklerimizi hepimiz yaptık. Dönmekten semazen olduk resmen yav :D Belki de oyundaki son worldlerimden ve asla unutmayacağım bir world olarak hafızamda yer edecek. Olayları olabildiğince özetleyeyim dedim.


Herkese iyi oyunlar
 

Tibelda

Emekli Görevli
Tepki puanı
9.437
Meğer ne çok madde sığdırmışsın oyunculuk hayatına. :D

EjMxNwjWsAMIxVM.jpg
 

UtkuSaray*

Baltacı
Tepki puanı
481
Bu forum mesajında worldün başından sonuna olan tüm gelişmeleri yazmak istedim. Öz eleştirilerin olacağı bir yazı olacak..

World 57 ya da 58 di sanırım öylesine katıldığım bir worldde daha önce hangi worldde samimiyetimin oluştuğunu hatırlamadığım DECCAL ile olan konuşmamız sonucunda Casual 5 dünyasına girme kararı almıştım. Samimiyeti hatırlamamamın oyunu oynadığım 7-8 senelik geçmişti bir çok oyuncunun yaptığı gibi tek bir klana bağlı kalmamamdır. Oyunun Brütüsü olarak bir çok klanda oynamış bir çok klanı batırmış bir çoğunu da arşa taşımışımdır. Gerçek hayattan tamamen farklı ciddiyetsiz ve belki de içimdeki bilinçaltımda birçok bastırdığım kötü huyumu çıkarttığım bir sanal dünya burası benim için. Toplululuk yönetmekte çok uzun süredir tecrübeliyim belki de bu sayede girdiğim klanlardaki insanlarla çok kısa zamanda aynı frekansı yakalayıp istediklerimi yaptırabiliyorumdur kim bilir.

Gelelim bu world adım adım madde madde tüm dürüstlüğümle olanları anlatmaya. Worlde giren 5 ya da 6. oyuncu olarak bu worldün başından sonuna kimin ne düşündüğünü kimin ne yaptığını ya da benim ne yaptığımı tamamen biliyorum. Olabildiğince tarafsız yazmaya çalışacağım...

1- Worlde girişimle beraber DECCAL ile anlaşmam gereği Cellat klanlarını kurdum ve üye toplamaya başladım. Sanırım 8 klanı ben kurdum ve şuan worldde olan bir çok oyuncunun ilk davetlerini de ben attım. Açıkcası Celllat worldün açık ara en iyi klanıydı çünkü şuan Casual6 da gördüğümüz ekipçe worlde gelme olayları olmamıştı herkes random geliyordu ve dünyanın en kalabalık klanına üye toplamak çok da zor olmuyordu. Her şey beklediğimizden iyi gidiyordu açıkcası.

2- Aslında ilk yanlış stratejiler world başı başladı. Şahsen benim için casualde köyleri kim almış hiç önemli değildir. Ama dönüp arkama bakınca DECCAL'in daha world başından itibaren rica ile aldığı rezervlerime bakınca bir güç hırsı o günden varmış. Ama kesinlikle önemli değildi benim için sadece geriye dönük bir bakış atıyorum bunları yazarken.

3- Zamanla iyice kalabalıklaşan CELLAT klanları rakipsizdi. Sonra Casual5 adında bir klan kuruldu rakip olarak açıkcası karşımızda hiçbir şansları olmayan bir gruptu. Casual5 klanı benim yıllardır oynadığım arkadaşlarımında içinde olduğu bir klandı. Kimisine orda oynayacağına hesap sil diyerek hesap sildirmişliğim de var. Sürmene ve Ferman daha önceden hiç tanımadığım oyunculardı ama öyle bir konuşuyorlardı ki sanki kendilerinden daha iyi oyuncu yokmuş gibicesine aynı CELLAT klanının sonradan büründüğü tarzda. İlk sataşmalarımızda o dönem başladı zaten. Hatta Sürmeneye ilk banının tattıranda bendim.

4- Daha sonra bunlar fazla büyümeden silelim diyerek ikna sürecinin ardından worldün şuan dahi devam eden savaşını DECCAL'e açtırdım. Açılan savaşta biraz geriye düştük ama bu kalabalık olmamızın bir getirisiydi. Daha sonra bir operasyon organize etmek istedim ama DECCAL bana benim sadece üye alma işine bakmam gerektiğini klanda başka işlere karışmamam gerektiğini söyledi. Şahsen bu sözler benim CELLAT klanından çıkışımı hazırlayan yegane sebeplerden biriydi. Sonrasında ise haftalarca birinin operasyon ayarlamasını beklememle geçti ama bir karşılık gelmedi.

5- Süreç böyle ilerlerken bir gün Orange(Fatih) abi beni aradı ve Anatol'ün worlde giriş yapacağını söyledi. Büyük bir ekip toplayacağından bahsetti. Anatol diyince akan sular durur benim için. Ve bu konuyu CELLAT yönetimine ilettim ve oradaki konuşmanın sonucunda. ANATOL-CELLAT müttefik olacak ANATOL ana klan gibi olacak CELLAT alt klanlar halinde devam edecekti. Çünkü CELLAT klanındanda bir çok kişi ANATOL klanını seviyordu ve saygı duyuyorlardı.

6- Bir gün yüksek puanlı bir köy barbara düştü. DECCAL yine rezimi almak istedi ama bu sefer benim alacağımı söyledim ve misyonerlerimi köye attım. Misleri attıktan 5 dakika sonra telefonum çaldı arayan Sürmene idi ve bana komutlarımı gördüğünü komutları iptal etmemin benim için faydalı olacağını içeren şeyler söyledi. O noktada konuşmayı DECCAL'e attım komutumun açık olduğu kişilerle beraber bunlardan biri casus diyerek. Burda bir tartışma yaşadık ve DECCAL benden davet isteyerek yönettiğim klana gelerek yetkilerimi aldı. Bakın yönettiğim klanı dağıtmam ya da adını değiştirip ayrılmam iki tıklamaya bakacakken ben klandan bu olayda hiçbir şey yapmadan ayrıldım. Sırf ihanet gibi görülmesin diye.

7- CELLAT klanından ayrılmam ile beraber yanımda gelen birkaç kişiyle beraber ANATOL klanını kurmuş bulundum tabi bana Fatih abinin verdiği sözlere güvenerek. Sanıyorum ki ANATOL klanı büyük bir ekiple worlde katılacak. Sonra bir gün Sürmene aradı beni Fatih abi ile konferans yaptık. Anatol klanı casual5 klanı ile birleşecekti vs.

8- Bu konuşmaların ardından Casual5 klanı ismini ANATOL olarak değiştirdi. Sonrasında Sürmene'nin saçma sapan kaprislere kapılması ile bir anda Fatih abi ile arayı bozdu ve Anatol rest çekti. Nitekim bunların sonunda Fatih abi sözünü tutmadı bir miktar kandırıldığımı düşünmekteyim. Boşu boşuna Cellat klanından çıkmış oldum.

9- Ardından sürekli kendini övmekten başka bir şey bilmeyen ahkam kesen Sürmene bir anda ortadan kayboldu. Elimde sistemsiz kimin ne yaptığı belli olmayan adı ANATOL olan ama oyuncuları yapısı alakasız bir klan kaldı. Ferman Murat'ın sağa sola davet atması üye çekmeye çalışması dünyanın en saçma hareketleriydi. Ardından Cellat 5-6 defa bana operasyon yaptı ama elleri boş döndüler benden bir şey alamadılar ama Anatol görünümlü dağınık klana ağır zararlar verdiler.

10- Açıkcası Anatol'ün işi çok zordu tek başıma uzun süre bir şeyler yapmaya uğraştım tam böyle bir şeyler kurdum az kafamızı kaldırıyoz derken. Ozi76 ve peşindeki oyuncular bana CELLAT klanının içine sızacaklarını sonra oradan adam toplayıp geri döneceklerini söyleyerek klanı terkettiler. Ozi76'nın söylediği yalanlar o kadar çığrından çıktı ki bazen bir tenekenin içinde dönen fırıldağı izliyor gibiydim. Bu olaydan sonra zaten açıkcası pek ümidim de kalmamıştı fakat hırslanmıştım.

11- Bir süre sonra CELLAT klanı DECCAL önderliğinde kendi topuğuna sıktı. İnsanları küçümsemenin hakaretlerin vs bir yerde patlak vereceği belliydi zaten. Berbat yönetim kabiliyetleri ben çıktıktan sonra CELLAT klanının batışını hazırladı zaten. Turan ekibi ile genel olarak olumlu bir iletişimim zaten vardı ki Cellat klanı içinde operasyonlarda en aktif ve tehlikeli ekip onlardı. Tam aralarında ne yaşandı bilmiyorum ama tahmin etmek güç değil. Dalaverelerinin kurbanı oldular ve Turan ekibi CELLAT klanının en güçlü olduğu zamanda ayrılma kararı aldılar. Başta ANATOL ile savaşa devam edeceklerdi fakat CELLAT klanı yöneticilerinin alışageldik şekilde arkalarından ettikleri laflar karşısında bizle müttefik olmaya karar verdiler bu noktada Emre Abinin diplomasi başarısını da göz ardı etmemek gerek.

12- Turan klanının bize katılması ile beraber aradığım kanı bulmuş olduk. Bundan sonrası CELLAT klanı yaptıkları dalaverelerin dozunu iyice arttırdı ve hala düşününce midemi bulandıran işlere imza attılar. Hala anlam veremiyorum bu ülkenin ortak acısı olan şeylerden nasıl oldu da fırsat bilip 2-3 köy peşine düştüler. CELLAT klanlarının yaptığı her kötü hamle bizleri daha da hırslandırdı zaten bu da çöküşlerini hızlandırdı bir bakıma.

13- Cellat klanına yapılan bir kaç operasyonun başarılı geçmesinin ardından üye çalma girişimleri ile eski güçlerini elde etmeye çalıştılar fakat son çırpınışlardan başka bir şey anlam ifade etmedi açıkcası. Sınav dönemimin bitişinde tam operasyona kalktığımız sırada önce Sansasyo sonra Deccal'in ban yemesi zaten bu worldün en keyif aldığım yerleriydi. Eee yalanı hileyi insanlar yiyebilir ama oyunun moderatörleri yemiyor işte. Bu ban yemeler sonrası CELLAT klanının da fişi çekilmiş oldu. 1 yılda yaptıkları istatistik bir kaç ayda büyük erime kat etmeye başladı.

14- Ana yönetim kadrosunun zamanında ortaya attıkları tüm lafları yutarak worldden çekilmesi ile zaten toplama olan CELLAT klanı içsel parçalanmaya gitti. Ee bu parçalanma karşısında ilk fareler çıkar batan gemiden misali Ozi76 dan duygusal bir mesaj geldi. Ben seni kandırmamıştım işte tam zamanında size gelmek istiyoruz Cellat11 klanı ile beraber diyordu. Yedik mi yemedik tabi ki :D Bu red yemenin ardından OLD klanları Cellat11 klanının başını çektiği şekilde Cellat klanından ayrıldı diğer yarısı da Ribat olarak yollarına devam etti.

15- E tabi ANATOL-TURAN olarak zaferin sevincini yaşarken herhangi bir sığınmacı üye alınmayacağını en başte belirttik. Zaten aylar boyunca çektiğimiz sıkıntılarda yanımızda olmayanların zafer günleri yanımızda ne işleri vardı.

16- Ama sonra ne oldu profiline Daha çok düşman, Daha çok onur ! yazdığımız klanın başkanı abimiz Serkan abi worldü farma döndürmek için bir teklifle geldi. Açıkcası bana çok ters bir mevzuydu fakat diğer arkadaşlarımız ılımlı tavrı,sınav haftam olması ve yazın Türkiyede olmama durumum olduğu için Turan klanının haberi varsa onlarda onaylıyorsa yapın dedim. Sonra bir anda olay gerçekleşti Turan klanı bizim haberimiz yoktu diyip Rıdvan abi aracılığıyla bize savaş açtı. Böyle olacağını bilsem tek bir adamı aldırmazdım dedim. Hatta Anatol üzerindeki tüm söz hakkımı da Turan klanına bıraktım.

17- Ama meğerse işin perde arkası hiç de öyle değilmiş. Herkesin haberi varmış mevzudan derdimiz siz çok adam aldınız biz az adam aldıkmış gördüğüm mesajlaşma kayıtlarına göre. Vay be dedirtiyor adama bu olanlar. O kadar aylarca verilen emek tek yanlış stratejide komik bir zafere dönüştü.

18- Neyse ki konuşmalar ile bu durum ortadan kalktı ve worldde sadece ANATOL ve TURAN klanı kaldı. Worldü de bu birlik kapatacak inşallah hiç inanmasamda.

Sonuca gelecek olursam worldün başından sonuna büyüğünden küçüğüne,gencinden yaşlısına bu worldü oynamış olan herkes ya yalan söyledi ya da tükürdüğünü yaladı. Forumda ne tartışmalar döndü. Asla yapmam dediklerimizi hepimiz yaptık. Dönmekten semazen olduk resmen yav :D Belki de oyundaki son worldlerimden ve asla unutmayacağım bir world olarak hafızamda yer edecek. Olayları olabildiğince özetleyeyim dedim.


Herkese iyi oyunlar

Daha çok madde eklenebilecek bu yazına olayların az çok içinde olan, ufak tefek tartışma içerisinde bulunmamıza rağmen tarafsız olarak yüreğine sağlık demek istiyorum :)
 

HasanErtuğrul36

Mızrakçı
Tepki puanı
72
kim çok adam topladı diye bi derdimiz yok kardanadam bantank ve utkusaray a burdan sesleniyorum mertçe cevap verin discord da ki konuşmamızda size demedim mi ben old ve ribat dagıldıktan sonra anatol ün dönüp bize savaş açacağını bilsem yine de anatol e ihanet etmem dedim demedim mi ? utku ben şeffaf bir adamım diyordun lafı eveleyip gevelemeden evet veya hayır cevabınızı bekliyorum
 

UtkuSaray*

Baltacı
Tepki puanı
481
kim çok adam topladı diye bi derdimiz yok kardanadam bantank ve utkusaray a burdan sesleniyorum mertçe cevap verin discord da ki konuşmamızda size demedim mi ben old ve ribat dagıldıktan sonra anatol ün dönüp bize savaş açacağını bilsem yine de anatol e ihanet etmem dedim demedim mi ? utku ben şeffaf bir adamım diyordun lafı eveleyip gevelemeden evet veya hayır cevabınızı bekliyorum

Ohooo. Sen konuları yine gündeme getiriyorsun Rıdvancım. Evet doğru bize birleşme teklifi ettin. Bende dedim ki bana yaptığın saygısızlıktan ötürü doğrudan Turan klanları olmayız. Birleşeceksek önce yaptığınız saygısızlıktan ötürü özrünüzü dileyin sonra da klan adlarını birleştiririz.

Evet doğru dedin, yalana gerek yok Anatol klanlarına vurmayız dedin. Ama sonrasında da ' Dünya sonu neyi gerektirir bilemeyiz, siz hele gelin durumlar değişirse o zaman Anatol ile de savaşırız belki ' dedin mi demedin mi :)
 

kardanAdam

Baltacı
Tepki puanı
313
Arkadaşlar neyi büyütütorsunuz bukadar?
Şurda iyi kötü 1 sene geçirmişiz değil mi?
Derdiniz ney.
Olay tatlıya bağladı diye biliyorum ben
 

HasanErtuğrul36

Mızrakçı
Tepki puanı
72
Ohooo. Sen konuları yine gündeme getiriyorsun Rıdvancım. Evet doğru bize birleşme teklifi ettin. Bende dedim ki bana yaptığın saygısızlıktan ötürü doğrudan Turan klanları olmayız. Birleşeceksek önce yaptığınız saygısızlıktan ötürü özrünüzü dileyin sonra da klan adlarını birleştiririz.

Evet doğru dedin, yalana gerek yok Anatol klanlarına vurmayız dedin. Ama sonrasında da ' Dünya sonu neyi gerektirir bilemeyiz, siz hele gelin durumlar değişirse o zaman Anatol ile de savaşırız belki ' dedin mi demedin mi :)
tebrik ederim rolününüzü çok iyi oynadınız daha da yazmam buraya sana eveleyip gevelemeden biz old ribat bittikten sonra anatol ün bize saldiracagini bilsek de ihanet etmeyiz dedik yalakalık yapıyorsun şu anda akşamına kadar savastigimiz adamlar bi gece müttefik klana alındı tebrik ederim sizi helal olsun güzel iş çıkardınız
 
Tepki puanı
62
S.a oncelikle
şimdi kimsenin kimseyi germesinin manası yok
ben gerekli yazısmaları kafadaki adamla yani rıdvan kardeşimizle yaptım bunun üzerine bu şekilde hareket ettim


(fazla detaya girmeden)
kim kime ne demiş ne yapmıs (bilgim var )
lakin benim için onemli yok onemli olan sonuç olarak dunyayı sakinleştirmek adına yapılan bu stratejik hareketin c5 dunyasını farm durumuna getirmiş olmasıdır..

selamlar...
 

darkdoruk*

Mızrakçı
Tepki puanı
47
Siginmacilara klanimizda yer yok diye proofilinde yazan klan bizden op yiyecegini anlayan adamlara siginma evi oldular.Ricalarimiza ragmen klandan da atilmadilar.Haklisin cok entrikalar oluyor.;)
 

sansasyo

Acemi
Tepki puanı
8
Worldün başından belli hem w de hem yönetimde olan biri olarak gerçekleri bide benden dinleyin

Taha buraya geldiğimiz w de kendi köyünü alacak birini bulduğu için w ye erken geldi e Cellatta oynayacağını bilerek geldiği için erken gelemnin abantajıyla klanı kurdu doğrudur ama gelişler açılınca bizde direk geldik bizim olmadığımız 1 hafta boyunca klanı kurmuşta 8 klanı ne ara kurmuş w de var 20 oyuncu ne yapmış 2 3 er kişiyle bütün oyunculara ayro ayrı klan mı kurmuş yapma Allah aşkına yalan söylemenin bi anlamı yok. Yok efendim hepinize ben davet attım onu yaptım bunu yaptım zaten Cellat t oynayacağı belli olan kişiye atmışsındır sen o daveti hadi +5 kişide senin sayende girmiş olsun.

Sen ne kadar büyük bi kişiymişsin ki asıl ortada olan yönetimin lafı dinlenmedi senin lafın dinlendi ve biz casual klanına savaş açtık ya buna inanan varsa o arkadaşı çok dolandırırlar dikkat etsin kendine o kadar saf insan kalmadı.

Anatolün kurulmasına gelince sen klandan çıkmadan başladın biz anatol kurucaz diye 50 kere demeye başlayınca yolu aldın gittin ama bilmediğin Orangenin kurulmasını sağlayacağı bir anatol klanı w kapanana kadar Cellat la müt tür iki klanın geçmişinden gelen bi olay bu Orange yönetiminde anatol kurulsaydı Casual5 klanıyla bi birleşmezdi birleşse bile aramızda savaş çıkmayacağı garantiydi ki Orange sırf böyle olayları ortadan kaldırmak için w ye geldi ve bizim klanda takıldı.
Wnin başından bizden sürekli oyuncu alıp duruyodunuz he adamlarla uyuşmamış olabiliriz size geçmeyi tercih etmiş olabilriler Ozilerde aynı şekilde sizin yönetim şeklinizden memnun olmayıp bize geçtiler belki başta kendş aldığınız adamların hepsi bi yerden sonra pasife alıp silindiği için yukarda almanıza sallıyorsun emin ol sende öyle aktif bi ekip çekseydin yazamazdın onları.

İğrencilik mide bulandırıcı olaylar demişsin
Abi benm vizelerim var abş saldırmayın bana yazıyon profile Ben kendim iptal ettirdim sen ne yaptın 15 gün ordular basılsın diye yazmışsın onu yazdığın tarihin bittiği günden sonraki sabah 5 te başladın yanındaki köylere saldırıları çıkmaya ki oyun hakkında bildiğin tek şey de o zaten sabah 5 e alarm kuram saldırı atam geri yatam. sana o zmaan yapılacak opu ben iptal ettirdim dikkatlaz op komutanı yaz sor yalansa söyler zaten, sonra Fermana op yapılacak örnek verirse Cumartesş girişli biz yarısını çıkmışız orduların sonra birine mesaj atılmış tabikş öyle bi durumda mağdur olmak çok kötü bişi ama girersin Cellat klanına kim yazıyo yetkili Deccal yaz baba Mete abiye o direk yazar zaten keseriz saldırıyı senin yazdığın mesaj bana yada başkasına ulaşmamış ki yada oyun bakıcı özelliği vermiş at bakıcı başkasına baksın hesabına, sonra baytar da mı ne oldu sağlık sorunu var dediniz ciddi bişiler yazıyodu biraz gerçekliği olsa normal w açılmıştı o aman adam basmış preyi ilk 100 de belki, he casual de sağlık sorunu ama normal w de sıkıntı yok ne güzel iş ki benm başıma gelse ailemden birinin ciddi sağlık sorunu olsa wp grupları var ya yazarım tanıdığa bakıcı verdim 1 ay yokum diye oldu bitti bakamazsada yemişim oyunu onu mu düşünücem orda.
Gerisine cevap vermeye uğraşmıcam ama Eğer ki azcık düzgün insanlar olsaydınız Sizinle beraber savaşan o Aranan kan dediğin adamlara yamuk yapmayıp Ribat Old’u almazdınız kendi bünyenize yada BİRAZCIK İNANSAYDIN BİZ BUNLARI ALMAYALIM SAVAŞIP YENERİZ DİYE YİNE ALMAZDIN.
Anatol klanını 3 tane op yapmadan böyle devam ederlerse W kapatacakları için tebrik ederim ben yeri geldi ona yaslanırım şimdi yeri geldi buna yaslanırım politikası da bi politika sonuçta.
 

Marcus Junius Brutus

Mızrakçı
Tepki puanı
95
1-Davet ve kurulum şekillerine twstatsdan bakılabildiği için cevap vermeye gerek yok o konuda açıp bakabilir dileyen.

2- Casual5 klanına savaş açılması benimde zamanında içinde bulunduğum yönetim tarafından yapıldı ilk dile getirende benim. Zaten o zamanda verdiğim emeği görmezden gelip yönetimden dışlama politikası yürüttüğünüz için çıktım Cellat'tan detaylıca yazdığım metinde olduğu gibi. Hala aynı tas aynı hamamsın doğru bir karar vermişim.

3- Gerçek Anatol klanını sizin varoş yönetiminizle karıştırmayın ayrıca Anatol'de her bir üyenin söz hakkı vardır ve saygı duyulur. Eğer ben ya da başka bir üyemiz bir şeye karşı çıkıyorsa karar ona göre verilir. Fatih abi Cellat sevdalısı biri değil worlde geldiğinde onla yaptığım konuşmada size olan bakış açımızı da hatırlıyorum. Cellat klanı anca alt klanı olurdu Anatol'ün ki Mete beye de durumu izah aynen böyle yapılmıştı.

4- Turan ekibi ile Ozileri birbirine karıştırma. Biz sizin yaptığınız gibi kimsenin arkasından sayarak söverek hakkını yiyerek bize darılıp bizden ayrılmasına sebebiyet vermedik. Kimseye de bize gel de şunları bitirelim demedik sizin Ozilere yaptığınız gibi. Turan klanı sizin yaptığınız şeylerden dolayı ayrıldı sizden. Oziler ise sığıntı olarak gitti size.

5- Ben kimseye bana saldırmayın diye yalvarmadım :D bunu yapmayacağımı da oyunda gören herkes biliyor. Profile sınavlarım var yazmıştım sadece. Ha dediğim tarih geçtikten sonra yani sınavlarım bittikten sonra saldırmama rağmen bir gün sonra saldırmam belki hataydı ama o hesabın sahibine bizzat hesap ayarlayarak aramızdaki küskünlüğü de Rıdvan abi aracılığı ile çözdüm. Sizin gibi attım kazığı sonra nolursa olsun gibi bir strateji izlemiyorum.

6- Ferman ve diğer tüm oyuncularımızda saldırılmama talebini zaten bizzat hep Deccal'e wp dan ve oyundan mesaj atarak bildirdik seni sallamayıp sana yazmadığımız için haberin olmadığını varsayıyorum. Ama forum mesajlarında var zaten ne dedikleriniz çok da ispata falan gerek yok merak eden okur hiç bahaneye kaçıp vicdan rahatlatmaya uğraşmayın yani.

7- Oyunu benden iyi bilen Cellat klanlarının yaptığı toplam 5-6 operasyonda benden tek köy alamadığını da eklemek isterim karşılığında kaç köyünüzü aldığıma parmaklarınız yetmez saymaya :D oyunu bilseymişim vay halinize ya

8- Son olaylara gelince senin Rıdvan abi ya da tekbir Turan oyuncusu adına ne konuşmaya hakkın var ne de yüzün. Bu ne cüret yahu. Rıdvan abi ya da diğer tüm Turan oyuncularına yaklaşımımı ve benim öz düşüncemi onlar biliyor. Burda zamanında arkasından sövdüğünüz adamlara melek görünme çabasına giriyorsun koca adamsın kendine gel biraz.
 

Ezequiel0935

Mızrakçı
Tepki puanı
88
Her geldigimiz opta bir adamınız silindi nasıl 3 op yapmamıs oluyoruz anlamıyorum :D :D ha siz şimdi dersiniz de biz ban yemeseydik alamazdınız.Yemeseydiniz kardeşim sanki biz ban atıyoruz dalavere yapıp kurallara uymayan adamlar ban yiyor.Demek ki bizde hala devam ettiğimize göre burda sıkıntı sizde :) egonuzda boğuldunuz bunuda canlı canlı gördüm ya buda bana yeter :)
 

DeletedUser72279

Ziyaretçi
Her geldigimiz opta bir adamınız silindi nasıl 3 op yapmamıs oluyoruz anlamıyorum :D :D ha siz şimdi dersiniz de biz ban yemeseydik alamazdınız.Yemeseydiniz kardeşim sanki biz ban atıyoruz dalavere yapıp kurallara uymayan adamlar ban yiyor.Demek ki bizde hala devam ettiğimize göre burda sıkıntı sizde :) egonuzda boğuldunuz bunuda canlı canlı gördüm ya buda bana yeter :)
Anatol savaşarak w kaybetti turan size savaşı kazandırdı anatola beleş dünya saldı
 

Ezequiel0935

Mızrakçı
Tepki puanı
88
asdfghjkl furkancım biz turanla beraber oplar yaptık ne turan tek basına savastı ne de biz :) bizler bunu kabul ediyoruz ama siz tek basınıza yenildiğinizi bi kabul edemiyorsunuz nolcak böyle :)
 

DeletedUser72279

Ziyaretçi
Yo biz kaybettik benim hesabım hesap silde turan bitmiş bir durumda olan anatole altın tepside dünya verdi.
 
Üst